Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Παντελίδης στο novasports.gr: «Εγώ μιλάω με γεγονότα»


Είναι το πρόσωπο των τελευταίων ωρών στον Άρη, παρά το ότι εδώ και καιρό έχει αποχωρήσει από τους κίτρινους! Ο γυμναστής, Σάκης Παντελίδης, ήρθε ξαφνικά στην επικαιρότητα, εξαιτίας των διαδοχικών προβλημάτων που παρουσίασαν οι πρώην ποδοσφαιριστές του, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναιτωλικό. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει την κατάσταση, μιλώντας στο novasports.gr.


-Πως εισπράξατε το θέαμα των πεσμένων ποδοσφαιριστών του Άρη, στο ματς με τον Παναιτωλικό;    
«Το ότι είμαι το πρόσωπο των τελευταίων ωρών δεν είναι κάτι ευχάριστο για μένα. Θα προτιμούσα να υπήρχε ένας διαφορετικός τόνος, διότι αυτό που είδα στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, με εξέπληξε. Ο λόγος είναι ότι στους 3,5 μήνες που ήμασταν στην ομάδα δεν αντιμετωπίσαμε παρόμοια προβλήματα και τώρα δημιουργείται πανικός. Πολλές εξηγήσεις μπορούν να δοθούν για τα συγκεκριμένο θέμα και σίγουρα ήδη έχουν ακουστεί πολλές γνώμες. Το σημαντικό είναι η ομάδα να μπορέσει να βρεθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση και νομίζω ότι το προπονητικό τιμ που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μπορεί να το πετύχει. Είναι λυπηρό να χάνονται πολύτιμες μονάδες, πρέπει όμως να ασχοληθούμε λίγο παραπάνω με τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Δεν σας κρύβω ότι στους 3,5 αυτούς μήνες, κάναμε μια πολύ καλή δουλειά και αυτό αποδεικνύεται μέσω των εργομετρικών μετρήσεων που έγιναν. Στον επανέλεγχο που έγινε, μετά το ματς με τον Ατρόμητο, ένα γκρουπ παικτών που έπαιξε εκεί, πέρασε εργομετρικές εξετάσεις. Αν μέναμε παραπάνω, θα ακολουθούσε και το δεύτερο γκρουπ, όμως δυστυχώς η απόλυση του κ. Χατζηνικολάου φρέναρε την όλη διαδικασία. Τα αποτελέσματα όμως των δέκα ποδοσφαιριστών που πρόλαβαν να εξεταστούν, δείξανε πως ο μοναδικός τομέας που δεν πρέπει να δουλέψει ο νέος προπονητής, ήταν αυτός!».

-Λέτε, λοιπόν, πως εφόσον κατά τη διάρκεια της δικής σας θητείας δεν παρατηρήθηκαν ανάλογα περιστατικά, κάτι γίνεται από εκεί και μετά; 
« Σαφώς. Εγώ πάντα μιλάω με γεγονότα. Από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας καταστρώσαμε ένα πλάνο το οποίο θα βασίζεται στο αδιάκοπο τρέξιμο των ποδοσφαιριστών. Θεωρώ πως ως ένα βαθμό το πετύχαμε, βασιζόμενος πάντα στις μετρήσεις των εργομετρικών. Η διαφορά με τη σημερινή τεχνική ηγεσία, είναι ότι εμείς ελέγχαμε την προπόνηση και ως αναφορά τον όγκο και όσον αφορά τη διάρκεια, αλλά και την ένταση. Είχα την ευτυχία να έχω στα χέρια ένα σύστημα με το οποίο μπορούσα να μετρήσω την προπονητική επιβάρυνση και το φορτίο του κάθε ποδοσφαιριστή και αναλόγως το προπονητικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών. Δεν ξέρω αν αυτό το σύστημα, αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιείται. Δεν γνωρίζω αν χρησιμοποιούν του πομπούς, δεν γνωρίζω αν ελέγχουν την προπόνηση και δεν γνωρίζω αν ελέγχουν τον χρόνο και τη διάρκεια της κάθε προπονητικής μονάδας. Είναι σημαντικό αυτά τα πράγματα να προσεχθούν, γιατί η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο».

-Δεν το είπε ο κ. Μιλίνκοβιτς, ωστόσο η περιρρέουσα ατμόσφαιρα λέει ότι φταίει ο Παντελίδης...
«Κοιτάξτε, σε κάθε τι που συμβαίνει μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε πολλούς. Εχω μάθει στη ζωή μου να μιλάω πάντα τεκμηριωμένα και πάντα με αποδείξεις οι οποίες είναι τα γραπτά και οι αριθμοί, επαναλαμβάνω πως γι αυτό το λόγο γίνανε οι εργομετρικές εξετάσεις, ούτως ώστε και ο καινούριος προπονητής να δει μια πλήρη εικόνα της ομάδας, η οποία εντυπωσίασε και τον ίδιο ότι την παρέδωσα! Κάνοντας προπόνηση δύο ωρών, εντυπωσιάστηκε από τον ρυθμό των ποδοσφαιριστών».

-Φεύγοντας από τον Αρη, συνεργασία με τον κ. Ραντάκοβιτς, τον καινούριο γυμναστή υπήρξε; 
« Όχι και λυπάμαι που το λέω. Ερχόμενος ένα γυμναστής σε μια ομάδα, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να ενημερωθεί για την ήδη υπάρχουσα κατάσταση».

-Νιώθετε εξιλαστήριο θύμα; 
« Αν υπάρχει περίπτωση να είμαι εγώ το θύμα και να κερδίζει η ομάδα, ας είναι έτσι».

-Αντιμετωπίσατε παρόμοια κατάσταση σε άλλη ομάδα; 
« Στα δέκα χρόνια της επαγγελματικής ενασχόλησής μου, εκ των οποίων τα τέσσερα στη Superleague, δεν μέτρησα παραπάνω από 15 θλάσεις, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου