Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

«Θα με εξίταρε να παίξω στον Άρη! Αν συνεχίσει έτσι ο Άρης, θα δικαιωθεί!»


Για όλους και για όλα μίλησε στην εφημερίδα "Metrosport" ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Τόνισε πως ακόμη δεν έχει σταματήσει την ενεργό δράση, ενώ σχολιάζει το ντέρμπι του Άρη με τον παοκ, μεταξύ άλλων. Eπίσης εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί στον Άρη και αποκάλυψε τις σκέψεις του να βρεθεί στις κερκίδες του Παλέ, προκειμένου να παρακολουθήσει ζωντανά τη σπουδαία αναμέτρηση.

Πώς πήρες την απόφαση να σταματήσεις ως αθλητής από τον χώρο του μπάσκετ; Είχες πολλά να προσφέρεις ακόμα στο άθλημα.

«Δε νιώθω ότι σταμάτησα το μπάσκετ. Παίζω κάθε μέρα και προπονούμαι. Το μπάσκετ για μένα συνεχίζεται. Ακόμη κι όταν ήμουν παίκτης, πάντα σκεφτόμουν και σαν προπονητής και σαν παράγοντας. Το ότι δεν αγωνίζομαι σε επίσημα παιχνίδια, για μένα δε σημαίνει κάτι, γιατί έτσι κι αλλιώς έτσι όπως κατάντησαν δεν έχουν μεγάλη αξία, οπότε δεν μου λείπουν κιόλας. Αν νιώσω κάτι τέτοιο αργότερα, μπορεί να ξαναπαίξω».

Και τώρα η Ακαδημία GBA είναι η… πρωταγωνίστρια στη ζωή σου.

«Και οι τέσσερις ιδρυτές αυτής της ακαδημίας, παίζαμε μπάσκετ σε διαφορετικές ομάδες. Εγώ στον Ολυμπιακό , ο Χατζηβρέττας στον Άρη, ο Χαραλαμπίδης στον παοκ και ο Διαμαντίδης στον Παναθηναϊκό. Με αυτήν την ακαδημία θέλουμε να δώσουμε στα νέα παιδιά, αυτά που πήραμε εμείς από το μπάσκετ, ώστε να μη βρεθεί σε αδιέξοδο το άθλημα».

«Θα με εξίταρε να αγωνιστώ στον Άρη, γιατί…»

Σίγουρα, είχες πολλές προτάσεις από ομάδες που σε διεκδικούσαν για την τρέχουσα σεζόν. Μάλιστα, ήσουν ο "διακαής πόθος" του Αγγέλου για τον Άρη. Ήρθες σε επικοινωνία με τον κόουτς, αλλά γιατί τελικά δεν συνεργάστηκες με τους «κίτρινους»; Μήπως θεωρείς εμπόδιο, τη θητεία σου στον παοκ;

«Με τον κόουτς Αγγέλου είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία, όχι μόνο στον Ολυμπιακό αλλά και στην Ντιναμό Μόσχας. Έχουμε μία πολύ όμορφη σχέση, ανταλλάζουμε απόψεις, είναι ανοιχτόμυαλος και η συναναστροφή μου μαζί του, με κάνει καλύτερο ως άνθρωπο. Σίγουρα, είχα έναν ενδοιασμό για τον παοκ, αλλά θα με εξίταρε να αγωνιστώ στον Άρη, γιατί ποντάρει πολύ στα νέα παιδιά».

«Αν συνεχίσει έτσι ο Άρης, θα δικαιωθεί»

Τι εννοείς πως ο παοκ "τράβηξε έναν άλλον δρόμο"; Σε τι δεν συμφωνήσατε;

«Ήταν διαφορετική η νοοτροπία. Κυρίως λόγω της παραγωγικής διαδικασίας. Εγώ ήθελα να παίξω σε μία ομάδα που θα έβγαζε παίκτες και ταλέντα, θα στηριζόταν σε πιτσιρικάδες. Κάτι τέτοιο θα με εξίταρε πάρα πολύ και θα ήθελα να συμβάλλω στην προσπάθεια. Απ' ότι φαίνεται, ο Άρης "έκλεψε” την ιδέα και εφαρμόζει αυτό το σχέδιο παραγωγικής διαδικασίας. Ο παοκ έμεινε απ' έξω. Αν συνεχίσει έτσι η ομάδα του Αγγέλου, θα δικαιωθεί στο μέλλον, αν και ήδη το έχει κάνει».

Τι θυμάσαι από τα παιχνίδια που έζησες, ανάμεσα σε Άρη και παοκ;

«Έχω παίξει πολλά τέτοια ντέρμπι. Είναι όμορφα και ζηλεύω τώρα τα παιδιά που παίζουν, για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα. Υπήρχε λίγο άγχος, αλλά ήταν δημιουργικό».

Ποιος ήταν για σένα ο πιο δυνατός Έλληνας αντίπαλος;

«Χωρίς καμία σκέψη, ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Κυρίως για τη δύναμή του».

Ξεκίνησες την καριέρα σου από πολύ χαμηλά, συνοικιακά μάλιστα, στον Α.Ο Σταυρούπολης. Υποστηρίζεις την άποψη, πως κάποιος πρέπει να ξεκινήσει από χαμηλά και σιγά σιγά να ανέβει;

«Ο μεγαλύτερος προορισμός ξεκινάει με το πρώτο βήμα. Πρέπει να περάσουμε από όλα τα σκαλοπάτια».

Από μικρός πίστευες, ότι σήμερα θα έχεις καταφέρει όλα αυτά τα τόσο σπουδαία πράγματα;

«Ναι, το πίστευα από την πρώτη φορά που έπιασα την μπάλα στα χέρια μου. Έβλεπα στο δωμάτιό μου τις αφίσες του Φασούλα, του Βράνκοβιτς, του Πάσπαλι, του Ντίβατς και έλεγα ότι κάποια στιγμή θα παίξω μαζί τους, όπως και έγινε».

Με βάση όλα αυτά που έχεις πετύχει, για ποιο νιώθεις περισσότερο τυχερός;

«Φυσικά, νιώθω τυχερός για τους ανθρώπους που είχα δίπλα μου, γιατί ήταν πολύ καλοί για να με καθοδηγήσουν και να με συμβουλεύουν. Είμαι τυχερός, γιατί είχα υπέροχους προπονητές».
Ποιος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σε βοήθησε;

«Ο πρώτος άνθρωπος ήταν ο Θόδωρος Φιλιούδης, που είναι και κουμπάρος μου. Ήταν εκείνος που με βοήθησε στα πρώτα επαγγελματικά βήματα της καριέρας μου. Επίσης, από τους πιο αγαπημένους μου προπονητές είναι ο Δημήτρης Νικολαΐδης και ο Χρήστος Μαγκώτσιος».

Μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί όλα όσα ονειρεύτηκες ή υπάρχει κάτι ανεκπλήρωτο;

«Βέβαια υπάρχει. Κάνω όνειρα κάθε μέρα. Θέλω ένα αυτόνομο γήπεδο μπάσκετ για την GBA, που θα συνδυαστεί με πολιτιστικό κέντρο, βιβλιοθήκη, παιδότοπους. Επίσης, ονειρεύομαι να γράψω και να εκδώσω ένα βιβλίο για το μπάσκετ».

Πως σου φαίνεται ο Άρης του Αγγέλου φέτος;

«Ο Άρης έκανε ένα πλάνο μακροπρόθεσμο. Μου αρέσει που επενδύει στα νέα παιδιά και αυτό φάνηκε πρόωρα θα έλεγα. Αν επιμείνει σε αυτό το μοτίβο ο Άρης, θα έχει πολύ μεγάλο μέλλον. Είναι κρίμα που δεν ακολούθησε και ο παοκ αυτό το μοτίβο με τα νέα παιδιά. Είμαι σίγουρος, πως θα το καταλάβει κάποια στιγμή και θα κάνει το ίδιο με τον Άρη. Πέρυσι το ξεκίνησε, αλλά φέτος έχτισε καινούρια ομάδα και σταμάτησε την παραγωγική διαδικασία».

Αντιμετώπισες και τον Μιχάλη Πελεκάνο, με τον οποίο ήσασταν συμπαίκτες στη Ρεάλ Μαδρίτης και στον Ολυμπιακό. Πες μας λίγα λόγια για τον πρώην συμπαίκτη-αντίπαλό σου, που τον γνωρίζεις καλά.

«Αρχικά, είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Πολύ καλός συμπαίκτης, θεαματικός αθλητής, γρήγορος, παίζοντας φανταστική άμυνα. Η αλήθεια είναι πως δουλεύει σκληρά, είναι φιλότιμος και στα παιχνίδια δίνει όλο του τον εαυτό».

«Το πλεονέκτημα, ο γρήγορος παοκ και το 50/50»

Είσαι ικανοποιημένος από τον φετινό παοκ αγωνιστικά;

«Ο παοκ φέτος είναι πιο γρήγορος από πέρυσι. Στο πρώτο ματς με τον Άρη έδειξε ότι μπορεί να τρέξει στο γήπεδο, είχε κάποιους αιφνιδιασμούς. Χρειάζεται και κάποια ισορροπία να παίξει το ίδιο καλά και στο σετ παιχνίδι, γιατί μόνο με το γρήγορο, δεν κερδίζεις ματς».

Πώς περιμένεις να είναι το δεύτερο ντέρμπι για φέτος μεταξύ Άρη και παοκ, αυτή τη φορά στο Πρωτάθλημα και με έδρα το Παλέ;

«Το πλεονέκτημα το έχει ο Άρης, αφού κέρδισε πριν λίγες μέρες στο πρώτο ματς, στην έδρα του παοκ. Θα δούμε σκληρές μονομαχίες από Πελεκάνο και Χαραλαμπίδη. Από αυτούς κυρίως θα εξαρτηθεί η απόδοση της κάθε ομάδας. Ωστόσο, εγώ αν θα μοίραζα τα χαρτιά θα έλεγα ότι είναι 50/50, γιατί και ο παοκ έκανε μία καλή νίκη στην πρώτη αγωνιστική. Επίσης, είναι ένα παιχνίδι που ξεκινάει από την αρχή, χωρίς να έχει σημασία ποιος κέρδισε στο πρώτο. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος».

Θα ήθελες να δεις το ντέρμπι από κοντά; Σκέφτεσαι να βρεθείς στις κερκίδες;

«Θα ήθελα πάρα πολύ να το δω από κοντά και μάλιστα μαζί με τον Μπάνε Πρέλεβιτς και το Νίκο Γκάλη. Δε ξέρω αν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για να έρθω. Θα το σκεφτώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου