Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Παίρνουν τα φράγκα στον παοκ και μετά κάνουν πως διαμαρτύρονται!


Πριν λίγες ημέρες η διοίκηση του ΤΑΠ παοκ είπε "ναι" στις 200.000 ευρώ που πρόσφερε η εταιρία για διαφήμιση της "Ελληνικός Χρυσός" στη φανέλα της ομάδας.

Tο ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Β. Χαλκιδική, πλούσια σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην "Ελληνικός Χρυσός". Το 95% αυτής της εταιρείας ανήκει στην καναδική Eldorado Gold, και το υπόλοιπο 5% ανήκει στην ελληνική κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ, του ομίλου Μπόμπολα.


Όμως, κάτοικοι της περιοχής που χρόνια αντιστέκονται και αντιδρούν στη δημιουργία ορυχείου χρυσού στην περιοχή τους, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.


Το δάσος των Σκουριών με τις υπεραιωνόβιες οξιές και δρυς του, είναι ένα από τα λίγα δάση της Ελλάδας που έχουν γλιτώσει από τις πυρκαγιές και την ληστρική εκμετάλλευση. Δυσπρόσιτο και άγνωστο στους πολλούς, το δάσος βρίσκεται στο όρος Κάκαβος της Βορείου Χαλκιδικής. Στη γη που γέννησε τον Αριστοτέλη, στις πύλες του Αγίου Όρους.


Η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει στην καρδιά του δάσους, ένα ανοιχτό και ένα υπόγειο ορυχείο, προκειμένου να εξορύξει το κοίτασμα. Το ανοιχτό ορυχείο θα έχει διάμετρο 700 μέτρα και βάθος 200. Το υπόγειο θα έχει σήραγγες μήκους 25 χιλιομέτρων, που θα φτάνουν ακόμα και τα 770 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Επίσης θα κατασκευαστεί ένα εργοστάσιο επεξεργασίας, καθώς και δύο λεκάνες εναπόθεσης αποβλήτων.


Μάλιστα, μόλις πριν λίγες ημέρες, πρόβλημα υπήρξε σύμφωνα με δημοσιεύματα και στο Λιμάνι της Θεσσαλονικής λόγω διαρροής τοξικών υλικών της “Ελληνικός Χρυσός”.

ΤΑΠ παοκ, "Ελληνικός Χρυσός" και οι δήθεν διαμαρτυρίες

Το ποσό των 200.000 ευρώ είναι ιδιαίτερα μεγάλο για τα δεδομένα του βόλεϊ (υπερκαλύπτει το συνολικό μπάτζετ του παοκ τη φετινή σεζόν). Αφού όμως το ΤΑΠ πήρε τη χορηγία, οι... οπαδοί της ομάδας θυμήθηκαν να διαμαρτυρηθούν. Ίσως για να συγκρατήσουν τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει αυτή η ενέργεια στους κόλπους των φίλων της ομάδας που κατοικούν στην Χαλκιδική. Για τα... μάτια του κόσμου όπως θα λέγαμε στην καθομιλουμένη.


Ο πετοσφαιρικός παοκ, λοιπόν, στηρίζεται από μία εταιρία, που η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής στην οποία δραστηριοποιείται την θεωρούν "εταιρία-δολοφόνο" για τον τόπο τους.

3 σχόλια:

  1. Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ!!!ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ''ΠΑΣΑΡΟΥΝ'' ΟΙ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και υστερα ξυπνησες......πανε παρε το μεροκαματο σου τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο προεδρος τους λεγεται Ανδρεου ειναι Αλβανος μαφιοζος λαθρεμποριο καυσιμων κ τετοια χρονια τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή