Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ο τελικός Κυπέλλου στο Ηράκλειο;


Η κλήρωση του ημιτελικού γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε, τα ζευγάρια είναι γνωστά και αποτελούν ήδη αντικείμενο σχολιασμού, μια και οι "αιώνιοι" της Αθήνας βρέθηκαν μεταξύ τους στον ημιτελικό για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Ενδιαφέρον υπάρχει όμως - με αυτό το δεδομένο - και η έδρα του τελικού, καθώς η ΕΟΚ είναι αυτή που βάσει της προκήρυξης θα την ορίσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του BasketPlus.Gr η σκέψη είναι να γίνει στο νεότευκτο κλειστό στα "Δύο Αοράκια", στο Ηράκλειο!


Λέγεται, μάλιστα, ότι αυτή η σκέψη υπήρχε και πριν ακόμη την κλήρωση του ημιτελικού γύρου, ακόμη κι αν έπαιζαν στον τελικό και πάλι ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός, κι ας υπήρχε το Ελληνικό, με δεδομένο ότι η Ομοσπονδία φυσικά και δεν είναι και αυτή ευχαριστημένη με τον τελικό των 300 προσκλήσεων και πάλι τους ανεγκέφαλους να μάχονται μέσα στο παρκέ! Βεβαίως η παρουσία του Άρη στον ημιτελικό και η πιθανότητα, που δεν είναι και αμελητέα, να προκριθεί στον τελικό, ίσως αλλάζει τα δεδομένα, καθώς υπάρχει η προοπτικής της "ίσης απόστασης", όσο το δυνατόν, οπότε η Λάρισα φαντάζει ως ο πιθανότερος προορισμός.

Όσο για τα "Δύο Αοράκια"; Η χωρητικότητα του νέου αυτού κλειστού γηπέδου (ολοκληρώθηκε το 2007) είναι 5.222 θεατές, από τους οποίους οι περίπου 1.000 σε πτυσσόμενες εξέδρες. Δίπλα ακριβώς στην κυρίως σάλα (εμβαδού 2.098 τ.μ.) έχει κατασκευαστεί ένα βοηθητικό γυμναστήριο / προπονητήριο (εμβαδού 1.600 τ.μ.).

Το νέο κλειστό κτίστηκε σε μία τοποθεσία που αποκαλείται Δύο Αοράκια (εξ ου και το σχετικά περίεργο όνομα), στο Δήμο Νέας Αλικαρνασσού. Συγκεκριμένα, βρίσκεται δίπλα στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου, κοντά στο αεροδρόμιο και στην Εθνική Οδό προς τον Αγιο Νικόλαο.

Σαφώς και σε περίπτωση πρόκρισης του Άρη θα γίνουν συζητήσεις και θα υπάρξουν κι άλλες προτάσεις (κανείς δε λέει ότι ακόμη και η Αθήνα θα "χαλούσε" τον κόσμο του Άρη που έχει δείξει ότι μπορεί να έχει δυναμική παρουσία στην πρωτεύουσα, βλ. τελικός ποδοσφαίρου), ενώ σε περίπτωση τελικού με την παρουσία του Πανιωνίου, σαφώς και η Αθήνα ίσως πάρει προβάδισμα.


Οι δικές μας πληροφορίες, πάντως, τονίζουν ότι η έδρα του τελικού θα είναι το Ηράκλειο και είναι ήδη αποφασισμένο, όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα τις επιβεβαιώσει ή όχι σύντομα!

πηγή: www.basketplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου