Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση τεχνικού και ιατρικού επιτελείου


Οι κράμπες και η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα ειδικά μετά το 70' οπότε και πολλοί ποδοσφαιριστές "έσκασαν" 'έχουν προκαλέσει προβληματισμό στη διοίκηση αλλά και το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο της ομάδας.


Ο γιατρός του Αρη, Βαγγέλης Πανταζής, φιλοξενήθηκε στον «Libero» για να ενημερώσει για την κατάσταση των τραυματιών αλλά να καταθέσει και τη δική του άποψη για το χθεσινό φαινόμενο των πολλών τραυματισμών.

«Ο Τριανταφυλλάκος έχει μία θλάση στο δικέφαλο αλλά με λίγη καλή προσπάθεια θα είναι με τη Βέροια μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος. Το ίδιο ισχύει και για τον Κύργια. Θα είναι καλά μετά τη διακοπή. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν κράμπες, σήμερα μπορούν να κάνουν ένα ελαφρύ χαλάρωμα και αύριο θα είναι καλά. Δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό. Η αιτία πιστεύω ότι ήταν το μεγάλο στρες, πλην του Παπαδόπουλου ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό», είπε ο γιατρός των «κίτρινων».

Ο Βαγγέλης Πανταζής επεσήμανε ότι «η κράμπα είναι έντονη σύσπαση μυός κι αυτό σημαίνει ότι είναι ένας μυς κουρασμένος», ενώ για τις αιτίες μίας κράμπας είπε: «Μπορεί να ευθύνεται το επίπεδο της φυσικής κατάστασης, η διατροφή, το πολύ έντονο στρες, η ενέργεια και αυτό αφορά το ιατρικό κομμάτι για αν παίρνουν τα συμπληρώματα. Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Πρόσφατα κάναμε κάποιες εξετάσεις και δεν αναφέρομαι σε εργομετρικές, που έδειξαν πολύ καλά αποτελέσματα».

Δίνοντας τη δική του εξήγηση για το τι προκάλεσε τις κράμπες, ο Βαγγέλης Πανταζής τόνισε: «Νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα μεγάλου ψυχολογικού στρες. Είναι μεγάλη η πίεση. Δεν τους είδα κάποια στιγμή να χαλαρώσουν. Είναι παιδιά καινούρια στη Σούπερ Λιγκ, έχουν να αντιμετωπίσουν καλούς παίκτες. Το ό,τι η ομάδα είναι τελευταία δημιουργεί επιπρόσθετο στρες».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το τεχνικό και ιατρικό τιμ θα συσκεφθεί σήμερα ώστε να βρει τα αίτια αυτής της απαράδεκτης και ντροπιαστικής εικόνας για μία επαγγελματική ομάδα. Εκφράζεται μάλιστα η αισιοδοξία ότι δε θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στα επόμενα παιχνίδια.

Και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι επιτυχία τους άλλωστε είναι επιτυχία των ποδοσφαιριστών, του Άρη και κατ' επέκταση του κόσμου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου