Ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Άρη, Δημήτρης Μούτας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για το σημαντικό θέμα με τους συχνούς τραυματισμούς των παικτών του Άρη, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία ευθύνη από την πλευρά του και του πρώην τεχνικού τιμ για το φαινόμενο αυτό. Παράλληλα τόνισε πως ήταν λάθος που δεν παραιτήθηκε νωρίτερα, ενώ αποκάλυψε και τη γνώμη του για τους Τάτο και Αγκάνθο.
Αρχικά αναφέρθηκε στο θέμα των τραυματισμών:
«Έγινε καθημερινότητα πλέον να φορτωνόμαστε εμείς τις ευθύνες. Είναι μια εύκολη δικαιολογία, σε ό,τι στραβό γίνεται φταίει ο Χατζηνικολάου, ο Μούτας και πλέον και ο Παντελίδης. Όταν μιλάμε για φυσική κατάσταση είμαι κάθετος και λέω όχι, δε φταίμε εμείς. Πρέπει να ψαχτείτε από τη μέρα που ξεκίνησε η νέα τεχνική ηγεσία και αν είναι ελεγχόμενη η προπόνηση. Σε μας είχαν γίνει εργομετρικά πριν την προετοιμασία και πριν το ματς με τον Ατρόμητο, όταν και τα στοιχεία ήταν πολύ καλά και τα είπε και ο κ. Μεταξάς που είναι εργοφυσιολόγος στο ΑΠΘ. Το τι έγινε με τη νέα τεχνική ηγεσία, δεν ξέρω. Εμείς ό,τι κάναμε το καταγράφαμε με το νέο σύστημα. Πάρτε και τα νούμερα, τα έχει ο κ. Μεταξάς. Εγώ από απόσταση βλέπω ότι οι παίκτες είναι φορτωμένοι πολύ για να πέφτουν κάτω. Μέχρι τη μέρα που ήμασταν εμείς δε γινόταν κάτι τέτοιο».
Στην εκπομπή μίλησε και ο εργοφυσιολόγος, κ. Μεταξάς, που σημείωσε ότι στις εξετάσεις που έγιναν πριν από το ματς με τον Ατρόμητο δεν πήγαν όλοι οι παίκτες, αλλά μόλις δέκα, με τον κ. Μούτα να συμπληρώνει:
«Εγώ ξέρω ότι όλη η ομάδα πήγε για εργομετρικά. Είχα δώσει εντολή να πάνε όλοι και όχι μόνο δέκα. Δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν πήγαν όλοι».
Για το μεταγραφικό σχεδιασμό ο κ. Μούτας είπε: «Είχα πει ότι το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι δεν παραιτήθηκα όταν έγιναν επιλογές που δεν είχαμε καμία συγκατάθεση. Όταν ήρθαν ο Έλσνερ και ο Τάτος έπρεπε να φύγω. Τους έφερε ο Ηλιάδης. Εγώ διαφωνούσα και με τους δύο. Εγώ βλέπω κάποια πράγματα διαφορετικά. Μπορεί εγώ να πίστευα ότι τα προσόντα του Τάτου δεν ταίριαζαν με τον σχεδιασμό που έκανα. Το είχα πει ότι δεν τον χρειαζόμαστε τον Τάτο. Κάποιοι τον έφεραν για επικοινωνιακός λόγους, ο κ. Κοκορόγιαννης εκπροσωπεί τον Κύργια και τον Μανιά και ήξερε ότι δεν είναι προτεραιότητά μας, αλλά τον έφερε μαζί με τον Ηλιάδη. Κάποιοι έφεραν άλλους παίκτες που δε θέλαμε εμείς. Εγώ με τον Τάτο είχα κάνει ξεκαθάρισμα και μετά είπε ότι είμαι άσχετος. Μου έλεγε ότι είναι πολύ καλό που υπάρχει στην ομάδα ένας άνθρωπος που ξέρει από ποδόσφαιρο. Θέλαμε να πάρουμε ένα δεκάρι και ένα εξάρι για να κάνουν τη διαφορά. Ο Άρης πάσχει στον άξονα».
Για το αν είχε πρόβλημα με τον Αγκάνθο:
«Κανένα πρόβλημα δεν είχα με τον Αγκάνθο, απλά του ζήτησα να κάνει προπόνηση για να παίζει. Πιστεύω ότι ένας επαγγελματίας πρέπει να κάνει προπόνηση για να παίζει, ειδικά όταν έχει τέτοιο συμβόλαιο. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ο Ίμπε επελέγη λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Βλέπετε ήδη ότι το παιδί θα αποδείξει ότι είναι καλός ποδοσφαριστής. Αλλά θα χρεωθώ και αυτό το θέμα, δεν έχω πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε ένας πόλεμος, επειδή είπα ότι η ομάδα πρέπει να κάνει μια γρήγορη παραμονή και στη συνέχεια και με έκαναν παοκτσή και άρχισε ένα πόλεμος εναντίον μου. Το είπε ο κ. Αβάνογλου και επέδρασε πολύ αρνητικά και δεν ήταν τυχαίο».
Στην εκπομπή μίλησε ο εργοφυσιολόγος, Θωμάς Μεταξάς:
«Καλύπτεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορώ να πω τι έδειξαν ακριβώς οι εξετάσεις. Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθαν όλοι στο δεύτερο έλεγχο. Είχα ενημέρωση από την ΠΑΕ Άρης ότι θα έρθουν δέκα ποδοσφαιριστές. Ο σχεδιασμός που έγινε με την ΠΑΕ ανέφερε ότι θα γίνουν εξετάσεις πριν από την προετοιμασία και μετά τη διακοπή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι για τους δέκα που ήρθαν, δεν υπήρχαν ανησυχητικά αποτελέσματα».
Από την πλευρά του ο Σάκης Παντελίδης, πρώην γυμναστής του Άρη, σημείωσε:
«Είπαμε να κάνουν εργομετρικά τα παιδιά που έπαιξαν με τον Ατρόμητο και τα υπόλοιπα παιδιά σε κάποια άλλη στιγμή. Μεσολάβησε η απόλυση του προπονητή και δεν πέρασε και το δεύτερο γκρουπ, αυτός ήταν ο λόγος. Όπως είπε και ο κ. Μεταξάς εμείς στο διάστημα της παραμονής μας στην ομάδα λειτουργούσαμε με βάση τα αποτελέσματα που είχαμε. Δεν υπήρχε ούτε τράβηγμα, ούτε θλάση, ούτε κάποιος μυϊκός τραυματισμός. Για το τώρα δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν ξέρω αν τώρα χρησιμοποιείται το σύστημα που χρησιμοποιούσαμε εμείς».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου