Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

«Ο Κόντης αρνήθηκε "κούρεμα"»


Σε ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις σχετικά με τις κινήσεις της Κοινωνίας Μελών Άρη για τον εορτασμό των 100 χρόνων του συλλόγου τη νέα χρονιά, αλλά (κυρίως) σε ότι αφορά τις ενέργειες που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναφορικά με την επίτευξη του στόχου της υπαγωγής των «κίτρινων» στο άρθρο 99, προχώρησε μιλώντας ραδιοφωνικά στο «Αθλητικό Metropolis» ο αντιπρόεδρος του Φορέα, Βασίλης Φουρλίγκας.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην καθιερωμένη συνάντηση της Δευτέρας και τα όσα συζητήθηκαν εκεί, λέγοντας: «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση που έχουμε καθιερώσει κάθε Δευτέρα, με πολλές ερωτήσεις για όλα τα ενδιαφέροντα ζητήματα. Ο κόσμος αυτή τη φορά, ζήτησε να μάθει περισσότερα πράγματα για το άρθρο 99 ενώ εκφράστηκαν και απορίες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Από την πλευρά μας, κάναμε ενημέρωση για τη διάδοση του θεσμού της ΚΜΑ και την προσέλκυση όσο δυνατόν περισσότερων μελών που θα βοηθήσουν τη δράση μας». 

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο άρθρο 99 και τις ενέργειες που έγιναν, με τον κύριο Φουρλίγκα, να επισημαίνει: «Έγινε πολύ καλή δουλειά από όλους όσους κλήθηκαν να βοηθήσουν. Κάποια θέματα έτρεξαν γρηγορότερα απ? ότι θα περίμενε κανείς. Άλλωστε αυτό αντικατοπτρίζεται και στο ποσοστό συναίνεσης (σχεδόν 70%) που εισπράξαμε, που θεωρείται πολύ ικανοποιητικό και που διασφαλίζει ότι κατά 99% η ομάδα θα είναι στο άρθρο 99». 

Αναφορικά με τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς της Κοινωνίας Μελών Άρη προς αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισε: «Οι άνθρωποι του Φορέα, είχαμε αναλάβει ένα σημαντικό κομμάτι των ενεργειών και τα καταφέραμε πολύ καλά. Ήρθαμε σε επαφή με όλους τους πρώην παράγοντες της ομάδας, μέχρι και την τελευταία στιγμή ήμασταν στο τρέξιμο όμως αυτό που έχει σημασία, είναι πως τελικά πετύχαμε το στόχο μας και υλοποιήσαμε, αυτό που είχαμε δεσμευτεί ότι θα πράξουμε». 

«Ο κύριος Κόντης δεν συμφώνησε στο κούρεμα»

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο αντιπρόεδρος της Κοινωνίας Μελών υπογράμμισε: «Για να καταλάβει και ο κόσμος, οι πιστωτές που συναίνεσαν στα αιτήματα μας, δέχθηκαν ένα κούρεμα περίπου της τάξης του 90% στις οφειλές που εμφανιζόταν ότι έχουν από την ΠΑΕ Άρης. Είναι ελάχιστοι αυτοί που έμειναν εκτός συμφωνίας, όπως για παράδειγμα ο κύριος Κόντης. Με τον εν λόγω κύριο δεν έγινε η παραμικρή συμφωνία και πλέον για την περίπτωση του θα κληθεί να αποφασίσει το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, θα δεχθεί όπως και να έχει κούρεμα 60% στην οφειλή του και η αποπληρωμή του θα πραγματοποιηθεί σε βάθος 5 χρόνων». Μιλώντας για την –εν εξελίξει- αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είπε: «Η αύξηση τρέχει κανονικά από τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Άρης. Προς το παρόν όμως, δεν έχει εμφανιστεί κανείς ενδιαφερόμενος. Στα σχέδια μας όμως, είναι να βγάλουμε μια ακόμη ανακοίνωση για κάθε ενδεχόμενο και ευχόμαστε, να υπάρξει ενδιαφέρον». 

Παράλληλα, ο κύριος Φουρλίγκας προσέθεσε: «Σαν Κοινωνία Μελών φροντίζουμε να φτιάξουμε έναν φάκελο που θα παρέχει στον κάθε ενδιαφερόμενο κάποια στοιχεία, όμως είναι αυτονόητο πως πρέπει πρώτιστα να βγει η ετυμηγορία του άρθρου 99».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου