Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η ιστορία της ΑΕΛ Καλλονής!


Ο Άρης θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 25/08 στις 19:15 στο θρυλικό "Κλεάνθης Βικελίδης" την Αθλητική Ένωση Λεκανοπεδίου Καλλονής για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ποια είναι όμως αυτή η νεοφώτιστη ομάδα της Λέσβου;


Η ΑΕΛ Καλλονής ιδρύθηκε 80 ολόκληρα χρόνια μετά τον Άρη! Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1994 με τη συγχώνευση των ομάδων Αρισβαίος Καλλονής και Απόλλων Δαφίων. Φυσική έδρα της ομάδας είναι το δημοτικό στάδιο «Κώστας Κεντέρης», χωρητικότητας 900 ατόμων αλλά από το 2011 χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Πρόεδρος της ομάδας και αυτός που την καταξίωσε είναι ο Νίκος Μιχαλάκης.

Η Α.Ε.Λ.Κ. είναι ένας ανερχόμενος σύλλογος στα αθλητικά δρώμενα εν Ελλάδι. Τη δεύτερη μόλις χρονιά από την ίδρυσή της κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λέσβου και ανέβηκε στη Δ΄ Εθνική, από την οποία υποβιβάστηκε. Την ίδια τύχη είχε και η δεύτερη άνοδός της το 2002. Το 2005 και το 2009 κατέκτησε το Κύπελλο της Ε.Π.Σ. Λέσβου.

Ο πρόεδρος Νίκος Μιχαλάκης
"Τρένο" η Καλλονή

Την αγωνιστική περίοδο 2008-09 έπαιξε για τρίτη φορά στη Δ΄ Εθνική. Τοποθετήθηκε στον 8ο όμιλο μαζί με τις ομάδες της Αθήνας και τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 48 βαθμούς. Την επόμενη περίοδο 2009-10 αγωνίστηκε στον 9ο Όμιλο της Δ΄ Εθνικής μαζί με τις ομάδες του Πειραιά, της Ανατολικής Αττικής και της Λέσβου, και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια. Την ίδια χρονιά κατέκτησε και το Κύπελλο νήσου Λέσβου επικρατώντας του Αιολικού Μυτιλήνης στο Δημοτικό Γήπεδο Πλωμαρίου.

Τo 2010-11 αγωνίστηκε στο Βόρειο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Τερμάτισε στην 2η θέση και κέρδισε την άνοδο στην Φούτμπολ Λιγκ. Το 2011 ανέλαβε προπονητής ο Λουσιάνο ντε Σόουζα. Στην πρώτη της χρονιά στη Β΄ Εθνική (Football League) ήταν 6η και μετείχε στα πλέι-οφ ανόδου, χωρίς επιτυχία. Τον Ιούνιο του 2012 νέος προπονητής ανέλαβε ο Τιμόθεος Καβακάς, ενώ ως έδρα ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. Τη χρονιά 2012-13 τερμάτισε 3η στη Β΄ Εθνική και για πρώτη φορά στην ιστορία της κέρδισε την άνοδο στην ανώτερη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος (Σούπερλιγκα). Η Καλλονή έγινε η πρώτη ομάδα από το νησί της Λέσβου που αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου