Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σούλης Παπαδόπουλος: «Δεν με εντυπωσίασαν Ιμπέ και Έλσνερ»


Ήταν ο άνθρωπος που δεν δίστασε να αναλάβει το τιμόνι του Άρη, σε μία από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του, λίγες μόνο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο πρώην προπονητής των «κίτρινων», Σούλης Παπαδόπουλος κατάφερε να βγάλει τον Άρη από το αδιέξοδο, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, να επιβιώνει στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ. Ο Έλληνας κόουτς, μίλησε σε εφημερίδα και στη δημοσιογράφο Σοφία Αλατζά, για τη ζωή του μετά τον Άρη, σχολιάζοντας τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, εκδηλώνοντας τις σκέψεις του για τις μεταγραφές των «κίτρινων», ενώ δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά του στον κόσμο.

Μετά την αποχώρησή σας από την τεχνική ηγεσία του Άρη, πως κύλησε το καλοκαίρι για εσάς και ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια, για το κοντινό μέλλον;
«Το καλοκαίρι δεν έκανα τίποτα επαγγελματικά. Είχα ανάγκη να ξεκουραστώ, καθώς πέρασα ένα διάστημα με μεγάλη πίεση και άγχος στον Άρη. Ταξίδεψα στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη, για να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο προπονητών. Γενικά, φρόντιζα να είμαι συνέχεια ενήμερος για την αθλητική επικαιρότητα».

Υπήρχε ενδιαφέρον από άλλη ομάδα; Δεχτήκατε κάποιο τηλεφώνημα;
«Ναι, εκδήλωσε ενδιαφέρον, μία ομάδα της Σούπερ Λιγκ, πριν από έναν μήνα. Εγώ είχα ήδη κανονίσει το ταξίδι μου στην Ισπανία και δεν μπορούσα να το αναβάλλω. Όπως και να χει όμως, η ομάδα αυτή δεν μου έκανε το κλικ και δεν υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις, για να μπω στη διαδικασία, να το σκεφτώ περισσότερο».

Οι νεοφώτιστες ομάδες δεν έκαναν άσχημο ξεκίνημα. Άρχισαν να μαζεύουν βαθμούς.
«Ο Εργοτέλης έκανε αρκετές μεταγραφές, δείχνει αισιόδοξος και για αρχή διαψεύδει τη φήμη, ότι θα υποβιβαστεί από νωρίς. Επίσης, η Καλλονή έχει έναν έμπειρο προπονητή, με τον βασικό κορμό από πέρυσι. Ξεκίνησε καλά, ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες και νομίζω πως δεν θα ενθουσιάζει ποδοσφαιρικά, αλλά θα παίρνει αποτελέσματα. Ο Απόλλων Σμύρνης άλλαξε πολλούς παίκτες. Θεωρώ την έδρα του δυνατή. Από ?κει και πέρα, εκτός έδρας θα έχει προβλήματα».

«Ο Ουντόζι, ο Ατρόμητος και η αγάπη του κόσμου»

Αγωνιστικά, τι έχετε να σχολιάσετε για την πρώην ομάδα σας, τον Άρη; Θα βοηθήσουν οι φετινές μεταγραφές;
«Ο Άρης πέρυσι σώθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές. Είναι ντροπή, να μάχεται για την σωτηρία του. Όσο για φέτος, σίγουρα παίζει ρόλο, που δεν μπόρεσε να κάνει τις μεταγραφές που έπρεπε. Αγωνιστικά, στα μέχρι τώρα παιχνίδια, ο Απόλλων Σμύρνης δεν ήταν καλύτερος από τον Άρη. Η Καλλονή, ήταν καλά στημένη σαν ομάδα, αλλά ακόμη είναι αρχή. Χρειάζεται ηρεμία. Διοικητικά, μαθαίνω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα. Σχετικά με τις μεταγραφές των ξένων, περίμενα καλύτερες κινήσεις. Για μένα, ξεχωρίζει πιο πολύ ο Ουντόζι. Από κει και πέρα, ο Ιμπέχ θέλει τον χρόνο του για προσαρμογή, όπως και ο Έλσνερ. Οι δύο τελευταίοι, δεν μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση».

Σας άφησε πικρία, η αποχώρησή σας από τον Άρη ή θα θέλατε να επιστρέψετε μια μέρα;
«Σίγουρα, υπάρχει μία πικρία, μετά την αποχώρηση, αλλά η δική μου ήταν στιγμιαία. Είναι σημαντικό, ότι ο κόσμος με αγάπησε. Πίστευα πως θα μπορούσα να τα καταφέρω και φέτος, αλλά σέβομαι την απόφαση του Προέδρου. Σύντομα. Θα βρεθώ κι εγώ σε κάποιον πάγκο, με μία ομάδα που θα με θέλει πολύ. Το ζητούμενο είναι, να μπορείς να προσφέρεις εκεί που θα πας. Στον Άρη, απέδειξα ότι μπορώ. Χαίρομαι, που διοικητικά βρίσκει τα πατήματά του. Ελπίζω να γίνει ο Άρης που ξέρουμε και να βρεθεί στις πέντε πρώτες θέσεις».

Αναφέρατε, πως ο κόσμος σας αγάπησε. Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα προς αυτόν;
«Τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Κρίμα που περάσαμε λίγο καιρό μαζί. Όπως με σκέφτεται, θα τον σκέφτομαι κι εγώ. Πρέπει να συνεχίσει, να βρίσκεται στο πλευρό της ομάδας».

Η τρίτη αγωνιστική, βρίσκει τον Άρη αντιμέτωπο με τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες.
«Ο Άρης έχει καλή παράδοση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και έχει τον αέρα. Περιμένω ένα θετικό αποτέλεσμα. Όσο για τις δύο συνεχόμενες ήττες, εμένα δεν μου λένε κάτι. Είναι η δουλειά του προπονητή, να δουλεύει με την ψυχολογία των παικτών. Αυτή δεν είναι δικαιολογία, για ενδεχόμενη ήττα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου