Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Πούτιν εναντίον Σαββίδη!


Χολή έσταζε για την Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε σύσκεψη για την ανάπτυξη της περιφέρειας Ροστόφ, χαρακτήρισε την Ελλάδα προβληματική για επενδύσεις και είπε ότι ανακάλυψε έκπληκτος ότι έγινε πρόσφατα μια μεγάλη επένδυση στην χώρα μας χωρίς να κατονομάζει τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Ωστόσο, ο κ. Σαββίδης είναι από την περιφέρεια του Ροστόφ!

«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προεδρεύοντας σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

Και συνέχισε: «Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», είπε στην παρέμβασή του ο Β.Πούτιν χωρίς να κατονομάσει τον ομογενή επιχειρηματία.

Ο Ρώσος Πρόεδρος καταλήγοντας στην τοποθέτησή του δεν μίλησε και με τόσο κολακευτικά λόγια για την χώρα μας λέγοντας: 

«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», κατέληξε ο Β.Πούτιν ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου.

Η τοποθέτηση αυτή του ρώσου προέδρου, δείχνει ότι η Ρωσία έχει γυρίσει την πλάτη της στην Ελλάδα και δεν διστάζει μέσω του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα να μιλά με απαξιωτικό τρόπο για όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στην χώρα μας.

Άλλωστε σε επιχειρηματικό επίπεδο και σε επίπεδο επενδύσεων όποιες προσπάθειες και αν έγιναν τα τελευταία χρόνια, είτε για το φυσικό αέριο, είτε σε άλλο επίπεδο έπεσαν στο κενό!

πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου