Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Aρβανίτης: "Το μοντέλο του ενιαίου Άρη δεν οδηγεί πουθενά"

O πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε στο "Libero 107,4" για την πρόταση Τζεβελέκη για ενιαίο ΑΡΗ, το άρθρο 99, τους στόχους της ομάδας, αλλά και το απαγορευτικό της FIBA. Αναλυτικά, ανέφερε:



"Δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ εφικτά τα σχέδια περί ενιαίου Άρη. Είναι λάθος λογικές, σε μια χώρα που είναι κατεστραμμένη οικονομικά. Δεν μου έχει γίνει επίσημη ενημέρωση, δεν ξέρω τίποτα", σχολίασε την τοποθέτηση του Θανάση Τζεβελέκη.

Για τη βεβαιότητα ότι ο κ. Τζεβελέκης θα πάρει το χρίσμα από τον κόσμο, για το εν λόγω εγχείρημα: Ο κ. Τζεβελέκης έχει βάλει χρήματα στον Άρη. Δεν το αμφισβητώ. Από τους ισολογισμούς, όμως, προκύπτει ότι παρά τα χρήματα, που έβαλε, υπάρχει έλλειμμα ενός χρόνου. Αυτό πώς εξηγείται; Πώς, λοιπόν, ο κόσμος θα εμπιστευτεί κάποιον, όταν αφήνει πίσω του έστω και ένα μικρό χρέος. Ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεών του. Δεν μπορεί να ανοίγονται συζητήσεις, αυτή την περίοδο, όταν τα τμήματα είναι στην κατάσταση που είναι. Αυτό το ζήτημα έχει ανοίξει και το 2009, και να υλοποιείτο, τα χρέη θα ήταν υπερδιπλάσια. Αυτή είναι η γνώμη μου".

Για το αν ο κόσμος θα ξεχάσει το παρελθόν: Θα δούμε. Δε νομίζω ότι ο κόσμος με όσα έζησε τα τελαυταία χρόνια θα παρασυρθεί και θα ξεχαστεί μέσα από λύσεις που έχουν αποτύχει με τέτοια μοντέλα. Εάν έχουν υπάρξει στην Ευρώπη δεν ξέρω. Αν παίρνουμε παράδειγμα τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελώνα, θα δούμε και πόσα χρέη έχουν. Η ρευστότητα προκύπτει, εν μέρει, από τον κόσμο. Το μοντέλο αυτό δεν οδηγεί πουθενά".

Για το ότι δεν τον ενημέρωσε ο Τζεβελέκης: Εχουμε σχέσεις στη βάση του 99 και γενικά μιλάμε,συχνά, επειδή ειναι μέτοχος και πρώην πρόεδρος. Ωστόσο, δεν μου ανέφερε ποτέ την ιδέα και δεν την έχει αναλύσει".

Για τις καταστάσεις που τον κούρασαν: Η καθημερινή προσπάθεια να πείσεις ανθρώπους που έχουν να παίρνουν χρήματα και να τους λες ότι θα τα πάρεις σε βάθος 3ετίας και δεν πείθονται, είναι κουραστικό. Δεν το δέχονται.  Εχουν κάνει προγραμματισμό ζωής με αυτά τα χρήματα και πιστεύουν ότι θα τα πάρουν. Η όλη διαδικασία ειναι επώδυνη.

Για τη συσπείρωση στο άρθρο 99: Δεν υπάρχει. Χρήματα για διακανονισμούς, επίσης, δεν υπάρχουν. Δεν δίνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν. Παλεύουμε σχεδόν μόνοι μας για το θέμα του άρθρου 99.

Για τον Χριστοδούλου: Υπήρχε ενδιαφέρον εδώ και καιρό, όπως και άλλων ομάδων. Βασιζόμαστε σε νέους παίκτες από πέρσυ και αυτό είναι, πλεόν, πιστευτό, γιατί φάνηκε στο γήπεδο. Βρήκαμε πόρτες κλειστές. Με τον παίκτη είμασταν κοντά, αλλά η ομάδα του δεν συμφώνησε στην πρόταση. Πήγαινε να χαλάσει, αλλά ο Δημήτρης Παπαϊωάνου, που ειναι πάντα κοντά μας, κάλεσε τον κ. Αγγέλου στην εταιρεία του και τη Δευτέρα ή Τρίτη θα έχει τελειώσει το θέμα

Για τους αγωνιστικούς στόχους: Το έχω πει ξανά. Αγωνιστικούς στόχους δεν μπορούμε να θέσουμε. Προέχει η εξυγίανση μέσω 99, να μειώσουμε τα χρέη και αν τα καταφέρουμε με τις λίγες δυνατότητες, που εχουμε, με συνέπεια λόγων, να κάνουμε μια καλή ανταγωνιστική ομάδα. Το πού θα φτάσει ειναι θέμα προπονητή, χημείας, τυύης, συγκυριών κλπ. Δεν μπορούμε να πούε στόχο, όπως δεν κάναμε και πέρσυ. Στόχος ειναι να ηερμήσει η ομάδα από το χρέη.

Για το θέμα της FIBA: Μετά το 99 θα δούμε και το θέμα της FIBΑ, αλλά ειναι δύσκολο. Αυτό που προτείνουμε στους παίκτες που καταφεύγουν εκεί, ειναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε και όσο κι αν μας πιέζουν δεν μπορούμε κάτι παραπάνω. Εστω τα χρήματα που θα τους δώσουμε, θα τους διευκολύνει στην αποπληρωμή, αλλιώς δε θα τα πάρουν. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουμε χαμηλότερο μπάτζετ και πιο ανταγωνιστική ομάδα, άρα και πιο πολλά διαρκείας. Εάν δεν το καταλάβουν, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Ειναι κρίμα για τον Βαγγέλη Αγγέλου, αλλά τί να κάνουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου