Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Όταν ο Άρης "συναντούσε" τη Ρόμα! (vid,pic)


Ο Άρης έχει αντιμετωπίσει τη Ρόμα στην Ευρώπη σε παιχνίδια επίσημου και φιλικού χαρακτήρα. 

Ο Άρης αντιμετώπισε τη Ρόμα στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στις 16 Σεπτεμβρίου 1964 για το Κύπελλο Εκθέσεων. Οι κίτρινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο Καυταντζόγλειο στάδιο.

Η ενδεκάδα του Άρη ήταν: Παντελάκος, Καμπουρλάζος, Ψηφίδης, Χατζηκώστας, Κεμαλίδης, Γριμπελάκος, Κωνσταντινίδης, Σπανόπουλος, Δεμίρης, Τσιτσούμης, Κατάμα.


Στον επαναληπτικό αγώνα, που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 1964, η Ρόμα επικράτησε με 3-0 (58′ Ταμπορίνι, 71′ Σνέλινγκερ, 72′ Λεονάρντι) και προκρίθηκε στο 2ο γύρο.


Ο Άρης αντιμετώπισε άλλη μία φορά τη Ρόμα σε επίσημο παιχνίδι και γνώρισε πάλι τον αποκλεισμό. Ήταν η μαύρη χρονιά της Β' Εθνικής (2005-2006). Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στο Ολίμπικο, στον πρώτο αγώνα για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 2005 με 3.500 οπαδους του Άρη να ταξιδεύουν στην "αιώνια πόλη'. Οι Ιταλοί αιφνιδίασαν σκοράροντας με τον Ακουιλάνι πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του ματς. Στο 22' ο Πανούτσι με κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 28΄ η Ρόμα ανέβασε κι άλλο το δείκτη του σκορ με τον Μοντέλα. Ο Αρης «ξύπνησε» και μείωσε σε 3-1 με ένα εξαιρετικό σουτ του Φερνάντο Σανχούρχο στο 40΄ αλλά ο Πανούτσι στο 43΄ έκανε το 4-1. Στην επανάληψη ο Τότι στο 53΄ διαμόρφωσε το τελικό 5-1. 


Οι συνθέσεις των ομάδων αποτελούνταν από τους: 

ΡΟΜΑ: Κούρτσι, Κουφρέ, Πανούτσι, Κουφούρ, Μπόβο, Ντακούρ, Ακουιλάνι, Μαντσίνι (66' Αλβάρεζ), Ταντέι, Τότι (80' Κάρτζα), Μοντέλα (73' Νοντά). 
ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Ντομορό (57' Βελώνης), Νάιντος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Γκαρσία (57' Αμπελάς), Πασσαλής (78' Γκουγκουλιάς), Νεμπεγλέρας, Σανχούρχο, Μωυσιάδης, Κάσερες. 


Αλγεινή εντύπωση είχε προκαλέσει πανό των Ιταλών, το οποίο προερχόταν από τη Θεσσαλονίκη και το οποίο έγραφε: "Εκεί-εκεί στη Β` Εθνική". Το εν λόγω πανό έφερε την υπογραφή συνδέσμου του φιλοξενούμενου στην πόλη, παοκ. Oι καλές σχέσεις μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων δεν κρύβονται, άλλωστε.


Η ρεβάνς στο κατάμεστο Χαριλάου είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος, χωρίς τέρματα, με τη Ρόμα. Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ: Καρατζιοβαλής, Βανγκέλι, Κολτσίδας, Ντεκάμπς, Νάιντος, Παπαδόπουλος, Μπόλος (59' Ντομορό), Κάσερες, Νεμπεγλέρας, Μωυσιάδης, Μπενίσκος.
ΡΟΜΑ: Ντόνι, Πανούτσι, Μεσέ, Μπόβο, Κίβου (85' Ρόσι), Ακουιλάνι (65' Περότα), Ντακούρ, Ταντέι (74' Ντε Ρόσι), Χάρζα, Αλβάρεζ, Οκάκα.


Προπονητής του Άρη ήταν ο Μάρτιν Κοούζελα ενώ της Ρόμα ο Λουτσιάνο Σπαλλέτι.


O Άρης, τέλος, αντιμετώπισε πέρυσι τη Ρόμα σε φιλικό παιχνίδι και ηττήθηκε με 3-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Οσβάλντο, Μπράντλεϊ και Ντρέντο. Οι συνθέσεις των ομάδων αποτελούνταν από τους:

ΡΟΜΑ: Στεκέλενμπουργκ (74′ Λόμποντ), Πίρις (85′ Ντοντό), Μπουρντίσο, Καστάν (61′ Ρομανιόλ), Μπαλτζαρέτι (61′ Ταντέι), Μπράντλεϊ, Ντε Ρόσι (61′ Φλορέντζι), Πιάνιτς (74′ Μαρκίνιο), Λόπεζ (74′ Λάμελα), Οσβάλντο (74′ Ντέστρο), Τότι (61′ Μπόγιαν)

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Ασλανίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Καζναφέρης (80′ Αγγελούδης), Τριανταφυλλάκος, Παπαστεριανός (61′ Αντωνιάδης), Ηρακλής (75′ Τσουκάνης), Καπετάνος (59′ Γκέσιος), Σουνάς (55′ Γιαννίτσης), Νταμαρλής (46′ Μαργαρίτης)


Ο Άρης την Παρασκευή θέλει να πετύχει την πρώτη του νίκη απέναντι στην ιταλική ομάδα. Αρωγός στην προσπάθεια αναμένεται να είναι ο λαός του που αναμένεται να κατακλύσει κάθε γωνία του θρυλικού γηπέδου του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου