Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Oλα τα σενάρια για την παραμονή!


Η μία ομάδα που όπως όλα δείχνουν θα αποχαιρετήσει την Σούπερ Λίγκα είναι η Κέρκυρα αφού και το απόλυτο (τρία στα τρία) να κάνει θα πρέπει να περιμένει ευνοϊκά αποτελέσματα και στα άλλα ματς.

Από εκεί και πέρα οκτώ ομάδες (Άρης, Πανθρακικός, Βέροια, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Λεβαδειακός, Πανιώνιος και Πλατανιάς) θα παλέψουν για να αποφύγουν την άλλη θέση που οδηγεί στην Football League.

Στην πιο δύσκολη θέση αυτή τη στιγμή βρίσκονται ο Άρης και ο Πανθρακικός, ωστόσο και οι υπόλοιπες έξι ομάδες δεν έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Πάμε όμως να δούμε μία τα κριτήρια κάθε ομάδας από τις εννέα που μάχονται να μείνουν στην Super League.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 33ΒΑΘΜΟΥΣ
Η ομάδα της Κρήτης μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού, ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Αυτή τη στιγμή ο Πλατανιάς έχει «μαξιλαράκι» επτά βαθμών από τον προτελευταίο Άρη, ενώ τα δύο από τα τρία τελευταία ματς θα τα δώσει στην έδρα του

28η Ολυμπιακός (εντός)
29η Βέροια (εκτός)
30η Λεβαδειακός (εντός)


ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ
Ο Πανιώνιος βρίσκεται στην καλύτερη θέση από όλους αφού εκκρεμεί η αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του. Με νίκη στη Νέα Σμύρνη οι «πάνθηρες» κάνουν ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής τους.

27η Αστέρας Τρίοπολης (εντός)
28η Παναθηναϊκός (εκτός)
29η Ξάνθη (εντός)
30η Ολυμπιακός (εκτός)


ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ
Μετά την «λευκή» ισοπαλία στην έδρα του με την ΑΕΚ, ο Λεβαδειακός έχασε την ευκαιρία να πάρει ακόμα πιο σημαντικό πλεονέκτημα για την παραμονή του, ωστόσο η ομάδα της Βοιωτίας με το πρόσωπο που έχει δείξει θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να υποβιβαστεί.

28η Κέρκυρα (εκτός)
29η ΠΑΟΚ (εντός)
30η Πλατανιάς (εκτός)


ΟΦΗ 31 ΒΑΘΜΟΥΣ
Τη νίκη της χρονιάς πέτυχε ο ΟΦΗ μέσα στο Ηράκλειο επί του ΠΑΣ Γιάννινα, αφού πλέον με ένα τρίποντο ακόμα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές δεν θα έχει πρόβλημα. Οι Κρητικοί με τους 31 βαθμούς αισθάνονται ασφαλείς για την παραμονή τους.

28η Πανθρακικός (εκτός)
29η Ατρόμητος (εκτός)
30η Αστέρας Τρίπολης (εκτός)


ΑΕΚ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ
«Χρυσός» μπορεί να αποδειχθεί για την ΑΕΚ ο βαθμούς που πήρε στην έδρα του Λεβαδειακού. Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν έχει βελτιωθεί σημαντικά στο β΄ γύρο και λογικά στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν θα μαζέψει τους πόντους που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία.

28η ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)
29η Πανθρακικός (εντός)
30η Ατρόμητος (εκτός)


ΒΕΡΟΙΑ 30 ΒΑΘΜΟΥΣ
Οι 30 βαθμοί δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα στη Βέροια απέναντι σε Πανθρακικό και Άρη, ωστόσο η «βασίλισσα του Βορρά» έχει δύσκολο πρόγραμμα στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

28η ΠΑΟΚ (εκτός)
29η Πλατανιάς (εντός)
30η Παναθηναϊκός (εκτός)


ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 27 ΒΑΘΜΟΙ
Σπουδαία ισοπαλία πήρε ο Πανθρακικός στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Άρη, καθώς βάση του βαθμολογικού πίνακα, μία από αυτές τις δύο ομάδες θα ακολουθήσουν την Κέρκυρα στη Football League. Μάλιστα, το πρόγραμμα ευνοεί την ομάδα της Κομοτηνής σε σχέση με τους «κίτρινους».

28η ΟΦΗ (εντός)
29η ΑΕΚ (εκτός)
30η Κέρκυρα (εντός)


ΑΡΗΣ 26 ΒΑΘΜΟΥΣ
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Άρης μετά τη γκέλα στην έδρα του απέναντι στον Πανθρακικό, αφού θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση σε αυτές τις τρεις αγωνιστικές που απομένουν. Το πρόγραμμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης μοιάζει «βουνό».

28η Ατρόμητος (εκτός)
29η Αστέρας Τρίπολης (εκτός)
30η Ξάνθη (εκτός)


ΚΕΡΚΥΡΑ 20 ΒΑΘΜΟΥΣ
Με 20 βαθμούς η Κέρκυρα έχει ουσιαστικά συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα του υποβιβασμού καθώς θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση. Οι πιθανότητες παραμονής της περιορίζονται μόνο μαθηματικά.

28η Λεβαδειακός (εντός)
29η ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός)
30η Πανθρακικός (εκτός)

πηγή: http://www.gazzetta.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου