Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Θα παλέψει κι όπου βγει...


Κακά τα ψέματα, μία νίκη στη Νέα Σμύρνη κόντρα στο φετινό Πανιώνιο δεν είναι «πρέπει» για τον Άρη. Η εικόνα των «κυανέρυθρων» είναι εξαιρετική φέτος και οι «κίτρινοι», στο σημερινό (23/2, 16:00, ΕΤ1) ματς είναι αουτσάιντερ. Συνεπώς, έχουν μόνο να κερδίσουν, αν παρουσιάσουν το πρόσωπο που πρέπει.



Τι έχουν να κερδίσουν; Αν πιάσουν την καλύτερη φετινή τους απόδοση, πιθανώς μία μεγάλη νίκη. Αν το παλέψουν μέχρι το τέλος, την ικανοποίηση ότι έπεσαν με το κεφάλι ψηλά κόντρα σε μία ανώτερη ομάδα. Το ζητούμενο για τον Άρη είναι να παλέψει, ειδικά στην άμυνα, όπως έκανε στα τελευταία ματς, που τον οδήγησαν στο σερί 6-3. Κι όπου βγει…

Τα προβλήματα δεν έλειψαν για τον Βαγγέλη Αγγέλου μέσα στην εβδομάδα, αφού αρκετοί παίκτες αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών. Τελικά θα απουσιάσει μόνον ο Ευθύμης Τσακαλέρης. Κόντρα σε ανώτερο αντίπαλο κάθε παίκτης είναι πολύτιμος, όμως για τον Άρη είναι ευτύχημα το ότι επιστρέφει ο Ζήσης Σαρικόπουλος, αφού ο Πανιώνιος έχει… πολύ κόσμο στη θέση του σέντερ (Μπούκερ, Μπόγρη, Καββαδά).

Βέβαια, η δύναμη πυρός των «κυανέρυθρων» είναι «στα μέσα» της πεντάδας, ήτοι στις θέσεις «2-3-4» και το τρίο Παππά – Γιάνκοβιτς – Μίλμπουρν. Εκεί έχουν επικεντρωθεί τα αμυντικά πλάνα του Βαγγέλη Αγγέλου και μ’ αυτήν τη λογική, καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο βαθμός ετοιμότητας του Μιχάλη Πελεκάνου, ο οποίος είναι ο παίκτης «πασπαρτού» του Άρη, που ειδικά στην άμυνα μαρκάρει από το «1» μέχρι το «4». Ο έμπειρος φόργουορντ αντιμετώπισε πρόβλημα αλλά ταξίδεψε στην Αθήνα και θα παίξει.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Άρης είχε γνωρίσει βαριά ήττα με 60-82, την πρώτη του Αγγέλου στον πάγκο της ομάδας και μάλιστα μετά από κάκιστη εμφάνιση που οδήγησε και σε αποδοκιμασίες από τον κόσμο. Οπότε, οι «κίτρινοι» έχουν ένα παραπάνω κίνητρο, σήμερα στη Νέα Σμύρνη. Το βαθμολογικό όφελος μιας νίκης ίσως είναι περιττό να αναφερθεί, αφού αν τα καταφέρει ο Άρης θα κάνει μεγάλο βήμα για μία θέση στην πρώτη εξάδα.

πηγή:http://basketplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου