Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Όταν οι οργανωμένοι οπαδοί «κινούνται» και όταν... «κοιμούνται»! (video, pics)


Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη διαφορά ποιότητας των οπαδών του Άρη από αυτούς άλλων ομάδων της Ελλάδας.

Οι οπαδοί του Άρη είναι οι πιο πιστοί στην Ελλάδα παρά τις επανειλημμένες πίκρες και τις λίγες και σπασμωδικές επιτυχίες της ποδοσφαιρικής ομάδας. Πολλές φορές έχουν δείξει το μεγαλείο τους στην κερκίδα, ένα φαινόμενο πραγματικά μοναδικό. 

Την ίδια στιγμή είναι από τις πλέον αδικημένες ομάδες στην Ελλάδα από τους παράγοντες της διαιτησίας και των πειθαρχικών οργάνων. Κι αν παλαιότερα οι οργανωμένοι οπαδοί ήταν διεκδικητικοί (και πολλές φορές οι αγώνες τους δικαιώθηκαν) αυτό δε συμβαίνει από το 2004 και μετά.

Ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια που οι διαιτητικές σφαγές ήταν πρωτοφανείς και οδήγησαν κι αυτές σε μεγάλο βαθμό την ομάδα στον υποβιβασμό δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Δεν υπήρξε αντίδραση για τα χρέη της ομάδας που την έπνιγαν και δεν έπαιρνε αδειοδότηση (τη στιγμή που τα κατάφερνε ο ΟΦΗ, ο ΠΑΣ και ο Παναθηναϊκός), δεν υπήρξε αντίδραση για ομάδες που επί χρόνια έχουν χρέη "παγωμένα" στα διοικητικά δικαστήρια ενώ ο Άρης δεν μπορούσε να κάνει μεταγραφές.

Καμία αντίδραση για το γεγονός ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο ώστε οι ΠΑΕ να προστατεύονται από κακοδιαχειριστές - παράγοντες που οδηγούν ένα σύλλογο στον αφανισμό. Ο Άρης έχει λαό και ιστορία δεν είναι απλά μία εταιρεία...

Αντίθετα, θυμόμαστε ότι φέτος το Γενάρη προσπάθησαν κάποιοι (λίγοι) οπαδοί του Άρη να αντιδράσουν την περίοδο που η αποτυχημένη -όπως αποδείχθηκε- διοίκηση Σκόρδα προσπαθούσε να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα για να πραγματοποιήσει μεταγραφές. Μεταγραφές που ούτως ή άλλως είχαν περιορισμούς.

Οι οπαδοί του Άρη που χλευάστηκαν ακόμα και από συν-οπαδούς τους
Αυτοί οι άνθρωποι χλευάστηκαν, καθώς κάποιοι έβαλαν τα... προσωπικά τους πάνω από το σύλλογο και δε στήριξαν θεωρητικά ή έμπρακτα καμία κινητοποίηση. Αντιθέτως, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της ομάδας απαξίωσε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Για μία ομάδα που ούτε φυτευτούς επενδυτές έχει ή είχε (όπως άλλες γειτονικές), ούτε προστατεύτηκε από τους κακοδιαχειριστές, ούτε έγινε αναδιάρθρωση για να ανεβεί ή να παραμείνει σε κατηγορία.

Κι έρχονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, μίας από τις πλέον ευνοημένες ομάδες στη χώρα να κινητοποιηθούν με συλλαλητήριο στην "Καμάρα" μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Γιατί διαμαρτύρονται oι οπαδοί της ομάδας του Σαχπατζίδη, του Μπατατούδη και του Σαββίδη;
  • Γιατί η ομάδα τους τιμωρήθηκε με -3 βαθμούς για πρωτοφανή επεισόδια. Πόσες φορές ο Άρης τιμωρήθηκε με χειρότερες ποινές και δεν κουνήθηκε φύλλο; Αντιθέτως τα ΜΜΕ της πόλης και οι "αντικειμενικοί" παπαγάλοι μας κουνούσαν το δαχτυλάκι γιατί ήμασταν... κακά και άτακτα παιδιά. Έπεσε κι ένα άδειο μπουκαλάκι στον κώλο της βοηθού διαιτητή και καταστράφηκε το σύμπαν.
  • Γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν παρανόμησε, όπως και η Επιτροπή 152, και δεν παραχωρήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το Δήμο Θέρμης έκταση 203 στρεμμάτων. Ένα πρόβλημα για το οποίο ο Ζαγοράκης έλαβε διαβεβαιώσεις (από ποιον άραγε;) ότι θα λυθεί (βλ. ΕΔΩ).
  • Γιατί τους... κακομεταχειρίστηκε η αγαπημένη τους ΕΛ.ΑΣ. Οι "γάβροι του βορρά" πήγαν σαν "κύριοι" στη "Λεωφόρο" και προκάλεσαν και εκεί επεισόδια εναντίον αυτών που πριν 2 ημέρες τους πήγαιναν τρόφιμα στη φυλακή.
  • Γιατί τους πολεμούν τα ΜΜΕ (εδώ γελάνε και οι πέτρες, δε χρειάζεται να παραθέσουμε επιχείρημα για την ομάδα-δημιούργημα της χούντας και των ΜΜΕ).
  • Και το καλύτερο: Γιατί εδώ και χρόνια χρωστούν πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο χωρίς να έχουν ΚΑΜΙΑ απολύτως επίπτωση και επιθυμούν ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ρύθμιση γι αυτούς με πληρωμή μόλις του 1/3 του παραπάνω ποσού.
Κι όμως αυτοί "κινούνται" όταν εμείς "κοιμόμαστε"... Mιλούν οι ευνοημένοι, σιωπούν οι κατακρεουργημένοι.

Ο Άρης κάποτε διεκδικούσε. Είναι η ομάδα που έχει κάνει το μεγαλύτερο συλλαλητήριο οπαδών στην ιστορία της πόλης. Ζητώντας απλά ΙΣΟΝΟΜΙΑ και όχι ΕΥΝΟΙΑ ή "ατιμίες".



YΓ. Οι παράγοντες του Άρη κατάλαβαν ότι για να δοθεί λύση στο πρόβλημα χρειάζεται ρευστό. Λίγο αργά βέβαια, καθώς ανάλογη ανακοίνωση δεν είχαν εκδώσει στο παρελθόν. Ελπίζουμε σύντομα να φέρουν μία επενδυτική πρόταση και κατόπιν να εξαφανιστούν όλοι μηδενός εξαιρουμένου.

1 σχόλιο: