Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Nέα δικαστική μάχη Σκόρδα-Ματθαίου με ΑΣ


Νέα δικαστική μάχη για τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Στις 10:45 θα συζητηθεί η νέα αίτηση αναστολής, κατά της απόφασης του ΑΣ, ο οποίος πριν από μερικές μέρες αντικατέστησε τη δική του διοίκηση με αυτήν του Παναγιώτη Στεφανίδη.

Αυτή τη φορά, ο κ. Σκόρδας, θα έχει στο πλευρό του και τον κ. Νικήτα Ματθαίου. Οι δυο τους, μαζί με τον νομικό, κ. Κώστα Παπαδόπουλο, θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες επιστροφής στη διοίκηση, κάνοντας χρήση των ένδικων μέσων που έχουν στη διάθεσή τους. Στις 13 Μαΐου, εκδικάζεται και η αίτηση αναστολής της απόφασης 559/14 , με την οποία αποφασίστηκε η απομάκρυνση Σκόρδα από την ΠΑΕ.

Την άλλη πλευρά (του ΑΣ) θα εκπροσωπήσει ο νομικός κ. Σπύρος Χριστοφορίδης, ενώ έχουν κληθεί ως μάρτυρες, όλα τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος Θωμάς Γιώτας. 

Η απόφαση αναμένεται εντός της ημέρας.

25 oι μηνύσεις Σκόρδα

Aν και αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι ήταν 35 τελικά από την μηνυτήρια αναφορά προκύπτει ότι είναι 25 οι μηνύσεις Σκόρδα αφού στη λίστα δεν συμπεριλαμβάνονται καθόλου τα μέλη των Δ.Σ της ΚΜΑ από το 2009 και έπειτα, παρά οι Πρόεδροι Γρανούζης, Στεφανίδης, Γρόλλιος.

Για τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ της ΠΑΕ δεν αναφέρονται συγκεκριμένες κατηγορίες παρά μόνο ότι ο Κόντης λειτούργησε έχοντας τη συναίνεση και αποδοχή τους ενώ τους Προέδρους της ΚΜΑ, Γιάννη Γρανούζη και Παναγιώτη Στεφανίδη τους κατηγορεί ότι ως Πρόεδροι του μεγαλομέτοχου, απέκρυψαν τις παραπάνω δραστηριότητες και δεν επιτέλεσαν το ελεγκτικό τους ρόλο.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο πταισματοδίκης ζήτησε από την πλευρά Σκόρδα να προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της απάτης και απιστίας, όπως επίσης και τους μάρτυρες.

Βασικός στόχος για τον πρώην πρόεδρο του Αρη όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την μήνυση είναι ο Γιάννης Κόντης, πρώην εκτελεστικός διευθυντής ο οποίος επίσης μηνύθηκε και μάλιστα το όνομά του φιγουράρει- διόλου τυχαίως ασφαλώς- πρώτο στη λίστα. Μόνο γι αυτόν στην αναφορά προσκομίζει συγκεκριμένα στοιχεία και πιο συγκεκριμένα τον κατηγορεί ότι υπέγραφε παράνομες συμβάσεις με την ιδιότητα του νόμιμου εκπροσώπου με δικαίωμα υπογραφής, χωρίς όμως να έχει αυτό το δικαίωμα. Οι περιπτώσεις τις οποίες επικαλείται ο Σκόρδας είναι αυτή του Σιστόν υποστηρίζοντας ότι ενώ ο παίκτης είχε υπογράψει λύση συμβολαίου με τον Αθανασιάδη στις 10/08/09, την ίδια μέρα υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο.

Ακόμη υπέγραψε τον δανεισμό του Γκρασιάν από την Μπόκα έναντι 351.400, την αμοιβή του εκπροσώπου του Βλοντάρτσικ ύψους 30.000 ευρώ, του επίσης διαμεσολαβητή Σαίντ για ένα φιλικό με την Κιέβο Βερόνα καθώς και του Μιχάλη Φωτίου, εκπροσώπου του Πίτου Γκαρσία. Η τελευταία περίπτωση που επικαλείται είναι η μεταγραφή του Ντάριο Φερνάντες και του εκπροσώπου του, πιθανολογώντας ότι στο ιδιωτικό συμφωνητικό έχει πλαστογραφηθεί από τον τότε εκτελεστικό διευθυντή η υπογραφή του Αθανασιάδη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ενώ από τα μέλη της διοικούσας του καλοκαιριού του 2012 έκανε μήνυση σε όλους, ο μόνος ο οποίος δεν μηνύθηκε είναι ο Σταύρος Λαμπριάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου