Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Η "συνέπεια" λόγων και έργων του "Super 3" (audios)


O Άρης είναι υποβιβασμένος και το δίλημμα που φαίνεται πως θα τεθεί σε λίγες ημέρες στον "κόσμο" του Άρη που θα κληθεί να... "αποφασίσει" θα είναι μεταξύ της συμμετοχής του Άρη στη Football League και τη Γ' Εθνική. Το δίλημμα για τη μεγαλύτερη και πιο δοξασμένη ομάδα της Ελλάδας θα είναι κηδεία με ταφή ή καύση.

Κι εδώ κάνουμε δύο παρατηρήσεις:

Ποιοι θα αποφασίσουν: Αν δεχτούμε ότι ο Άρης (με συντηρητικούς υπολογισμούς) έχει περίπου 500.000 φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα αναμένεται να αποφασίσουν τα τακτοποιημένα μέλη της ΚΜΑ πιθανότατα και όσοι είμαστε κάτοχοι διαρκείας. Ήτοι, αφού δε θα ψηφίσουν όλοι, και με άκρως αισιόδοξες προβλέψεις, αν συμπεριληφθούν και όσοι είχαν εισιτήρια διαρκείας θα ψηφίσουν περίπου 1500 άτομα. Δηλαδή, το 0,3% του κόσμου του Άρη. Ή για να έχουμε μία ρεαλιστικότερη προσέγγιση με μέσο όρο εισιτηρίων 7.247 θα αποφασίσουν περίπου οι 2 στους 10 από αυτούς που πήγαιναν φέτος στο γήπεδο.

Πως θα αποφασίσουν: Παραδοσιακά κάθε αναμέτρηση κρίνεται βάσει της άποψης που θα εκφέρει ο πιο δυναμικός και ο μεγαλύτερος σύνδεσμος του Άρη, ο "Super3".

Όσο και να θέλουν να τις αποποιηθούν, τεράστιες είναι οι ευθύνες του "Super3" για το κατάντημα του Άρη. Από τους κόλπους του συνδέσμου αναδείχθηκαν οι κεφαλές των διοικήσεων 2004-2012, από εκεί γινόταν και η εναλλαγή τους με τις γνωστές δημοκρατικές διαδικασίες της Λέσχης. Δεν είναι μυστικό πόσο σημαντικό ρόλο διαδραμάτιζε η τέως ηγετική ομάδα του Συνδέσμου. Δε θα αναλύσουμε περαιτέρω το κακό που προκάλεσαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι με όχημα το Σύνδεσμο και τα πιστά μέλη του.

Φυσικά, το παραμύθι ότι 3-4 άτομα που αποχώρησαν από το σύνδεσμο ήταν το πρόβλημα δε το "έφαγε κανείς". Ο Σύνδεσμος (που όπως κρίνει πρέπει να κρίνεται) εξακολουθεί να έχει την ίδια νοοτροπία και να χρησιμοποιεί τις ίδιες πρακτικές και μεθόδους για να επιβάλλει την άποψή του.

Δε χρειάζεται να αναφερθούμε ούτε στα συνθήματα στους τοίχους, ούτε στα συνθήματα στο γήπεδο, ούτε στα πρωτοσέλιδα. Αρκεί κάποιος να είχε δώσει το παρόν στην τελευταία Γ.Σ. - παρωδία όπου αναδείχθηκε διοίκηση της ΠΑΕ αυτή του κ. Στεφανίδη. Στο σημείο αυτό ας κάνουμε όμως μία σύντομη αλλά απαραίτητη αναδρομή:

H πρώτη σημαντική παρέμβαση του... "ανακαινισμένου" συνδέσμου στα διοικητικά του Άρη έγινε τον Απρίλιο του 2013 (05/04) με την αντικατάσταση της διοίκησης Ψηφίδη από αυτή της διοίκησης Σκόρδα. Ο κ. Ψηφίδης είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν αντικατασταθεί (01/04/2013):

«Οι άνθρωποι του Σούπερ 3 που κάνουν σήμερα τη συγκέντρωση ήρθαν και μας επέβαλαν καταστάσεις τις οποίες δεχτήκαμε. Και τώρα που βλέπουν να μην πηγαίνουν τα πράγματα όπως αυτοί τα εννοούσαν ξανακάνουν συγκέντρωση για να μας επιτεθούν ξανά στα δικά τους θέλω που ακολουθήσαμε. Τι βγαίνει να κάνει ο Σούπερ 3 σήμερα; Τους έχω ανοιχτή πόρτα, γιατί δεν έρχονται να βρουν εμένα και το διοικητικό συμβούλιο; Καλούν τον κόσμο που δε γνωρίζει. Να τους πούνε τι; Ας έρθουν σε εμάς να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουμε. Θέλουν να παραιτηθούμε; Έτοιμη είναι η παραίτησή μας. Αρκεί αυτοί που θα ακολουθήσουνε θα πάμε τον Άρη ένα βήμα παραπάνω».

Δύο ημέρες αργότερα ο κ. Ψηφίδης (που είναι πλέον διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας) δήλωσε μεταξύ άλλων ότι οι οπαδοί του "Super 3" είναι οι χειρότεροι της χώρας:

«Βάλαμε τον Γιάννη Μιχαλήτσο, με στοιχεία προπονητή, και όρμηξαν σε ένα ΔΣ οι “Σουπεράδες” απειλώντας μας να αλλάξουμε τον προπονητή. Μόνο που το άκουσε ο κ. Μιχαλήτσος παραιτήθηκε. Έτσι βρήκαμε τον Σούλη Παπαδόπουλο, ο οποίος θα πάρει χρήματα μόνο αν παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία! Μέχρι να μιλήσουμε τον Παπαδόπουλο, υπήρχε άλλος ένας τεχνικός επιλογή των “Σουπεράδων”. Υπάρχουν στοιχεία που δεν τους συμφέρει να δουλέψει και να υπάρχει ένας υγιής Άρης. Αφού βλέπουν ότι η ομάδα δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, πως θα πάει καλά με τραμπουκισμούς; Υπό καθεστώς βίας λειτουργούν κάποιοι άνθρωποι στην ομάδα. Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα. Λένε ότι είμαι λαμόγιο και με κατηγορούν οι “Σουπεράδες” που έχουν αποδείξει ότι είναι οι χειρότεροι οπαδοί αυτής της χώρας. Είμαστε πρώτοι στα πρόστιμα και σε άλλου τέτοιου είδους θέματα».


Μετά τη σωτηρία της ομάδας οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη ήραν την εμπιστοσύνη τους στον απερχόμενο Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Λάμπρο Σκόρδα στηρίζοντας έντυπα και ηλεκτρονικά εμμέσως και άμεσα την υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Ηλιάδη ο οποίος εξελέγη νέος Πρόεδρος.

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη αρχικά επέρριπταν τις ευθύνες της κακής πορείας της ομάδας κυρίως στο δ.σ. της ΚΜΑ με πρωτοσέλιδα και αναφορές όπως οι παρακάτω:


Μετά την αποτυχημένη θητεία του και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις ο κ. Ηλιάδης αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του. Στο ημίχρονο του αγώνα με τον ΟΣΦΠ (16/12) στη Θύρα 3 του γηπέδου αναρτήθηκε πανό εναντίον του κ. Ηλιάδη που είχε ήδη παραιτηθεί.


Στη Γ.Σ. της ΚΜΑ που ακολούθησε ο "Super 3" κάλεσε τα μέλη του να μη δώσουν το παρόν. Ο κ. Σκόρδας εξελέγη αντικαταστατικά για πολλούς και πάλι Πρόεδρος της ομάδας στις 18/12. Η επιλεκτική αυτή απουσία των μελών του Συνδέσμου έδωσε το δικαίωμα στον κ. Σκόρδα να καταλάβει τη διοίκηση της ΠΑΕ και να επικρατήσει της πρότασης Στεφανίδη για νέα Γ.Σ. στις 27/12.


Μάλιστα, στη ραδιοφωνική εκπομπή που είχε προηγηθεί (08/11) οι συντελεστές της είχαν δηλώσει κατηγορηματικά ότι ο Σύνδεσμος δε θα δώσει το παρόν ποτέ ξανά σε συνέλευση της ΚΜΑ. Τα πράγματα άλλαξαν όμως στη Γ.Σ. του Φεβρουαρίου (26/02) όπου συνολικά ήταν παρόντα 624 μέλη, εκ των οποίων οικονομικώς τακτοποιημένα ήταν τα 132. Αυτοί οι 132 αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να έχουν δικαίωμα ψήφου στην αλλαγή διοίκησης της ΠΑΕ και όσοι είναι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας.


Ακολούθως έγινε η ψηφοφορία για την παύση της διοίκησης Σκόρδα, που είχε εκλεγεί λόγω της "επιλεκτικής" απουσίας του "Super 3", και εν συνεχεία υπερψηφίστηκε η πρόταση για νέα διοίκηση στην ΠΑΕ υπό τον Παναγιώτη Στεφανίδη και το Γιάννη Ψηφίδη. Ο "Super 3" έδωσε "μαζικά" το παρόν σε αυτή τη συνέλευση.


Tελικά, ο κ. Σκόρδας παρέμεινε Πρόεδρος στηριζόμενος σε δικαστικές αποφάσεις που τον δικαίωσαν ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Πλέον Πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ο κ. Στεφανίδης και "αφεντικό" της ΠΑΕ που θα τρέξει τις εξελίξεις ο κ. Γιάννης Ψηφίδης.

Φυσικά, δεν έχει γίνει από κανέναν κριτική στις ηγεσίες του συνδέσμου που εν πολλοίς ευθύνονται για τα δεινά του συλλόγου με τις αποφάσεις που έλαβαν είτε εσκεμμένα είτε λόγω έλλειψης στοιχειώδους σοβαρότητας στηρίζοντας ασυνεπώς και ανεχόμενες ανεπαρκείς και - όπως αποδείχθηκε -επικίνδυνες διοικήσεις.

3 σχόλια:

  1. Ksexases na grapseis oti aytoi miloysan gia "epomenh mera" otan o Aris paleve gia thn kathgoria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Aris Siempr,
    Εξαιρετικό το κείμενο σου αλλά θα μου επιτρέψεις 2 διορθώσεις.
    1) Η πρώτη παρέμβαση του νέου S3 ήταν το Μάιο του 2012(αν θυμάμαι καλά) όπου επειδή δεν τους κάλεσαν στην συγκέντρωση στο ξενοδοχείο όπου συμμετείχαν σχεδόν όλοι(πρώην, νυν διοικητικοί, εξωδιοικητικοί παράγοντες, βετεράνοι) και ξέχασαν στη Γ.Σ να αναφέρουν τα 80.000 ευρώ που μάζεψε ο S3 από τον έρανο που είχε κάνει με αποτέλεσμα αντί να πάμε σε μια ενωτική λύση με ικανά μέλη που είχαν τότε την ευλογία του Γ.Ιωαννίδη για το πλάνο του Σκόρδα για το άρθρο 99 καταλήξαμε στο έκτρωμα της διοικούσας επιτροπής με τα γνωστά αποτελέσματα.

    2) Στην τελευταία συνέλευση δεν υπήρξε ποτέ ψηφοφορία από τα τακτοποιημένα μέλη για το αν θα ψηφίσουμε όλοι. ο S3 με νταβατζηλίκι και οι παράγοντες που θέλανε την καρέκλα απλά το "προωθήσανε" με την πρόφαση ότι έτσι είχε γίνει και παλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΤ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 88 ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΙΩΧΝΕ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΚΑΙ ΓΡΑΝΤΑ ΛΟΓΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΝΟΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή