Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

«Προσχηματική» και η νέα αίτηση!


Mε την υπ. αριθ. 8068/2014 απόφαση του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε εξαρχής ως αποσπασματική και προσχηματική τη νέα αίτηση (του κ. Λάμπρου Σκόρδα) για υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.


Μάλιστα, όπως αναφέρει η απόφαση, η ΠΑΕ προσκόμισε «δολίως αναληθή στοιχεία» ενώ το δικαστήριο θεωρεί ότι δεν είναι βιώσιμη, καθώς δεν υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας (βλ. νωρίτερη ανάρτηση).

Σύμφωνα με την απόφαση, η ΠΑΕ δεν επιθυμεί να προβεί σε καμία τολμηρή αναδιάρθρωση, με κίνδυνο μάλιστα να συνεχίσει να λειτουργεί παρασιτικά σε βάρος τρίτων.

Η απόφαση κάνει λόγο ακόμα και για πλασματικά έγγραφα στο ισολογισμό της ΠΑΕ καθώς τα στοιχεία στα βιβλία της είναι δολίως και εντέχνως ανακριβή. Ταυτόχρονα, η απόφαση αναφέρει ότι η ΠΑΕ δεν εκμεταλλεύτηκε την υπαγωγή της στο άρθρο 44 καθώς η ανάγκη διατήρησης των αθλητικών επιδόσεων την οδήγησε στην αλόγιστη και ανέλεγκτη (από τρίτο κρατικό φορέα) χρήση των εσόδων της για μεταγραφές πολύ ακριβότερων παικτών από όσες μπορούσε να αντέξει οικονομικά, με αποτέλεσμα την εξάλειψη κάθε κερδοφορίας της.

Τέλος η απόφαση σημειώνει την αδυναμία της ΠΑΕ να προσκομίσει ένα πλάνο βιωσιμότητας καθώς και την επιλεκτική και μερική ικανοποίηση κάποιων πιστωτών εις βάρος άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου