Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Oι οικονομικές αδυναμίες της αίτησης Σκόρδα


Σήμερα έγινε γνωστό ότι η αίτηση για την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 απερρίφθη καθώς δεν "άνοιξε" η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές της ΠΑΕ.

Η αίτηση για το άρθρο 99 κατατέθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2014 από το νομικό Κώστα Παπαδόπουλο. Μία ημέρα πριν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος του κ. Παπαδόπουλος έλαβαν μία αξιολογική έκθεση από εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικής υποστήριξης.

Σε αυτή εκφράζονται ενστάσεις όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά δεδομένα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά η αίτηση εξυγίανσης είναι ιδιαίτερα φτωχή ιδιαίτερα στο business plan που εκπονήθηκε καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να πείθει πως η ΠΑΕ μπορεί να είναι βιώσιμη αφού απουσιάζει σαφής χρηματοοικονομικός σχεδιασμός. Ταυτόχρονα δε γίνεται αναφορά στο ευρύτερο ποδοσφαιρικό περιβάλλον ενώ γίνονται προτάσεις για το πως μπορεί να επιδειχθεί η βιωσιμότητα της εταιρίας.

Ο συντάκτης της σύντομης έκθεσης προβλέπει την αποτυχία της προσπάθειας και προτείνει τη σύνταξη νέας μετά τη σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου ή μελέτης βιωσιμότητας.




Η πλευρά Σκόρδα έχει υποστηρίξει κατά το παρελθόν ότι δε δύναται να γίνει σαφής χρηματοοικονομικός προγραμματισμός εάν δεν "ανοίξει" η διαδικασία συνδιαλλαγής.

Η αίτηση για το "99" φαίνεται πως ήταν καταδικασμένη καθώς:

α) Ουσιαστικά η νέα αίτηση αποτελούσε έφεση κατά της προηγούμενης απόφασης και έπασχε όπως και η προηγούμενη από επιχειρήματα για τη βιωσιμότητα της εταιρείας.
β) Ο Άρης βρίσκεται στη Β' Εθνική και ουσιαστικά παύουν να υπάρχουν προοπτικές για εισροή εσόδων.

Αυτή η απόφαση οδηγεί τον Άρη ένα βήμα πιο κοντά στη Γ' Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου