Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το plan b στον Άρη, απαιτεί ηγέτη


Αφθαρτος επιχειρηματίας ή διοίκηση από παράγοντες που δεν συμμετείχαν στο πάρτι της κακοδιαχείρισης, οι δύο λύσεις.

Του Βασίλη Μάστορα


Η ισοπαλία του Αρη με τον ΠΑΟΚ υποχρεώνει τους «κίτρινους» να βάζουν στο μυαλό τους και το plan b που έχει να κάνει με την επόμενη ημέρα της ομάδας, καθώς η υπόθεση σωτηρία κρύβεται πλέον μόνο πίσω από ένα θαύμα.

Το ζήτημα πάντως που μπαίνει δεν έχει να κάνει τόσο με το εάν τελικώς καταφέρει ο Αρης να παραμείνει ή όχι στη Super League, αλλά με ποιο μοντέλο διοίκησης θα προχωρήσει η ομάδα. Εάν πετύχει το θαύμα και παραμείνει στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να διαχειριστεί τα περίπου 30 εκατ. ευρώ χρέη που έχει στην πλάτη της η ΠΑΕ ή στο ελάχιστο τα περίπου 15 εκατ. εάν τελικώς καταφέρει και πετύχει την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα χρέη τα οποία αποτελούν δημιούργημα των διοικήσεων Σκόρδα και Αθανασιάδη αποδείχθηκε ότι δεν είναι διαχειρίσιμα από ανθρώπους που δεν διαθέτουν οικονομική ευρωστία.

Με απλούς διαχειριστές και διοικήσεις διορισμένες από το δικαστήριο η ΠΑΕ Αρης κινδυνεύει, ακόμη κι αν δεν βρει μπροστά του τα χειρότερα, να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες για τη συχνότητα αλλαγής διοικήσεων. Αρα τα πράγματα είναι πολύ απλά: η μία λύση είναι η προσέλκυση ενός επιχειρηματία που θα πάρει στις πλάτες του την ομάδα και θα τη βάλει με σοβαρό πλάνο στον δρόμο της εξυγίανσης. Τον παράγοντα μ’ αυτά τα τυπικά χαρακτηριστικά θεωρητικά τον ψάχνει εδώ και περίπου 10 χρόνια, χωρίς αποτέλεσμα.

Η δεύτερη λύση είναι η δημιουργία μιας διοίκησης από άφθαρτους παράγοντες οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο πάρτι της κακοδιαχείρισης που έγινε από το 2004 μέχρι το 2012 και έχουν την αποδοχή του κόσμου. Εντούτοις εάν καταφέρουν να βάλουν μπροστά στη θέση του προέδρου και μία εμβληματική μορφή, όπως για παράδειγμα το Νίκο Γκάλη, μπορούν να δώσουν όραμα στον κόσμο, να τον συσπειρώσουν και να οδηγήσουν τον Αρη στην οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάταση.

Καλά πληροφορημένη πηγή, μου έλεγε προσφάτως ότι ένα τέτοιο σχέδιο επεξεργάζονται άτομα τα οποία συμμετείχαν στη «Γένεσις» η οποία ήταν ο φορέας που πήρε στα χέρια του πριν από περίπου 10 χρόνια την ΚΑΕ Αρης. Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι το πλάνο έχει στόχο ο Αρης να γίνει ενιαίος (Α.Σ., ΠΑΕ, ΚΑΕ) και να διοικείται από τον ίδιο φορέα του οποίου επιθυμία τους είναι να ηγείται ο Νίκος Γκάλης. Προς το παρόν «ζυμώνεται» το πλάνο με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν. Κι αν όλα πάνε καλά, θα υπάρξουν και ανακοινώσεις στη γενέθλια ημέρα της συμπλήρωσης των 100 χρόνων του συλλόγου. Αυτό θα είναι ένα σπουδαίο δώρο για τον ιστορικό σύλλογο. Διαφορετικά το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου