Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

«Ο Άρης αποδιοργανώθηκε και πήρε παίχτες που δε βοήθησαν»


Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος των βετεράνων του Άρη, κ. Γιάννης Βένος.


Μίλησε για τις ελάχιστες ελπίδες πού έχει για την παραμονή η ομάδα και τόνισε πως πρέπει να παλέψουν όλοι για να γίνει το ακατόρθωτο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και υπογράμμισε πως ακόμα και η ισοπαλία θα είναι σαν ήττα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Γιάννης Βένος:

Για τις αδυναμίες της ομάδας:
“Η ομάδα έχει κάποιες μαθηματικές ελπίδες όμως δείχνει ανήμπορη να μετατρέψει αυτές τις ελπίδες σε βαθμούς. Οι αδυναμίες είναι μεγάλες, δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα παιχνίδι όπως πρέπει και δεν μπορεί να πάρει τα παιχνίδια. Δεν μιλάω μόνο για τον Παναθηναϊκό που είναι φορμαρισμένος και καλός στην Αθήνα. Βέβαια ακόμα και εκεί πας στο ημίχρονο με 1-1 και πρέπει να φτιάξει το ηθικό. Ο χρόνος είναι υπέρ του αδύναμου. Έπρεπε να μπει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση”.

Για το αν υπάρχουν ελπίδες:
“Ελπίδες υπάρχουν και πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να πετύχουμε το πάρα πολύ δύσκολο. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται”.

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:
“Κόντρα στον ΠΑΟΚ με ένα ρόστερ πάρα πολύ καλό πρέπει να γίνει η αρχή. Είναι ένα ντέρμπι και στα ντέρμπι όλοι γνωρίζουμε πως δεν μετράει η αγωνιστική κατάσταση, το μπάτζετ αλλά υπάρχουν συγκεκριμένο κανόνες με την πίεση την ψυχολογία, την πόλη και τον κόσμο”.

Για τα λάθη που έγινα από την αρχή της χρονιάς:
“Έπρεπε να διατηρηθεί ο κορμός που υπήρχε στην ομάδα από πέρυσι. Ποτέ δεν ξεκινάς με καινούριους παίκτες αλλά πρέπει να έχεις έναν κορμό. Ο Άρης αποδιοργανώθηκε εντελώς και πήρε παίκτες προσδοκώντας να έχει οφέλη οι οποίοι όμως δεν είχαν την δυνατότητα να βοηθήσουν. Ο (Γιάννης) Παπαδόπουλος παρουσιάστηκε εντελώς αδύναμος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Μετά ήρθε η πίεση και τα έκανε χειρότερα. Αυτό έπαθαν και όλα τα παιδιά και δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν”.

Για το αν θα βοηθήσει μια αλλαγή προπονητή:
“Πάντα μια αλλαγή προπονητή στην αρχή έχει τα θετικά της. Κάτι τέτοιο όμως ίσως να έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Τώρα βρισκόμαστε στα έξι παιχνίδια. Δεν ξέρω ποιος θα ήθελε να έρθει ακόμα και να έψαχνε προπονητή η ομάδα”.

Για το αν ο Άρης πρέπει να σκέφτεται τον υποβιβασμό:
“Είναι μια σελίδα που ο Άρης θα πρέπει να τις σκέφτεται αν τελειώσουν οι μαθηματικές ελπίδες. Θα πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση και να παρθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν τον Άρη να αναγεννηθεί πάνω σε καινούργιες βάσεις ιδέες και πρόσωπα. Τώρα προέχει να πετύχει η ομάδα το ακατόρθωτο και αυτό γίνεται μόνο κερδίζοντας παιχνίδια. Πρέπει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης και να κερδίσει και παιχνίδια έξω”.

Για τις ιδιαιτερότητες των ντέρμπι:
“Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αισθάνονται περίεργα στο Βικελίδης και το αντίστροφο. Οι παίκτες αισθάνονται την πίεση της πόλης. Ο Άρης χάνει μια ολόκληρη κατηγορία. Πρέπει να παίξει δυνατά, ψυχωμένα και επιτέλους μυαλωμένα. Μπορεί να κερδίσει. Αν το πετύχει αλλάζει το σκηνικό και έχει ελπίδες. Ο ΠΑΟΚ είναι το τελευταίο προπύργιο πριν από την πτώση. Ακόμα και η ισοπαλία είναι ήττα. Με νίκη με τον ΠΑΟΚ έχει ελπίδες αλλά πάλι όλα είναι δύσκολα”.

Για το πώς πρέπει να συνεχίσει ο Άρης:
“Οι ομάδες από πάνω δείχνουν αδύνατες. Ο Άρης πρέπει να φανεί δυνατός και να φέρει με δύναμη και πάθος βαθμούς. Δεν τα έχουμε δει ακόμα αυτά. Δεν διαχειρίζονται τα παιχνίδια όπως πρέπει. Θέλει μυαλό και σχεδιασμό. Κερδίζεις μέσα στην Λιβαδειά δεν γίνεται να φας τρία γκολ. Οι παλαίμαχοι θα έπαιρναν την νίκη. Ούτε και τον βαθμό της ισοπαλίας δεν πήρε η ομάδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου