Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Γιορτή με συγκίνηση και... αποδοκιμασίες


«Χρόνια Πολλά αγάπη μου γλυκιά» τραγουδούσαν οι φίλαθλοι του Άρη στις εξέδρες του Nick Gallis Hall, κάνοντας και τους πιο σκληρούς να λυγίσουν και να δακρύσουν. Αποδοκιμασίες σε πολιτικούς, Κούγια και ΠΑΕ, αποθέωση για Γκάλη, Γιαννάκη και βετεράνους.


Σε ένα κατάμεστο Αλεξάνδρειο ο Άρης έσβησε 100 κεράκια δίνοντας υπόσχεση πως τα επόμενα γενέθλια θα είναι πιο χαρούμενα με τίτλους σε όλα τα αθλήματα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων η χρυσή ομάδα του μπάσκετ της δεκαετίας του 1980 με επικεφαλής τους Γκάλη και Γιαννάκη. Παρούσες ήταν και οι ποδοσφαιρικές ομάδες  της δεκαετίας του 1970 και του 1980, το τμήμα βόλεϊ με τον Κώστα Χαριτωνίδη, αλλά και πρωταθλητές από διάφορα αθλήματα όπως οι Γρηγοριάδης και Νικολαϊδης.

Στην πρώτη σειρά ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος κάτω από σφοδρότατες αποδοκιμασίες δήλωσε: «Δυστυχώς γιορτάζουμε τα 100 χρόνια με συννεφιασμένο ουρανό. Θα καθαρίσει και πάλι όμως ο ουρανός αυτός, θα καθαρίσει. Εγώ είμαι αθεράπευτα Αρειανός, δεν ήμουν χρηματοδότης, ήμουν και είμαι Αρειανός».

Ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών Γιάννης Βένος έδωσε τις δικές του ευχές. «Ελπίζουμε πως ένας καινούργιος ήλιος θα ανατείλει για τον Άρη και μέσα απ' τις στάχτες του να ξαναγεννηθεί. Οι βετεράνοι είναι αποφασισμένοι να μπουν μπροστά και μαζί με άλλους ανθρώπους της οικογένειας του Άρη να βοηθήσουν για να βρεθεί ένας καλύτερος δρόμος για τον σύλλογο».

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν και ο Αλέξης Κούγιας λέγοντας: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που με κάλεσαν σε μια τέτοια γιορτή, κοντά σε τόσο μεγάλα ιερά τέρατα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα. Νιώθω μια πολύ μεγάλη ομάδα και μου δημιουργεί ένα καθήκον. Είμαι ενθουσιασμένος που είμαι εδώ. Είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος, υπάρχει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με πολύ σοβαρούς ανθρώπους. Η δική μου παρουσία δεν είναι για να ακυρώσει κάτι εδώ, είναι για να συνθέσει κάτι πολύ όμορφο και σε 2-3 εβδομάδες θα έχουμε εξελίξεις».

Εκτός από τους πολιτικούς, αποδοκιμασίες ακούστηκαν και για μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ που βρέθηκαν στο Παλέ, αλλά και για τον Αλέξη Κούγια. Ο Λάμπρος Σκόρδας δεν έδωσε το παρόν στην γιορτή για τα 100 χρόνια του συλλόγου, όμως ήταν εκεί οι συνεργάτες του, κ.κ. Θανάσης Κώνστας και Στέφανος Τσιόνκης αλλά αποδοκιμάστηκαν έντονα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΠ κ. Αντώνης Αντωνιάδης, ο Τάκης Λουκανίδης και άλλες μεγάλες δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως ο Αλέκος Αλεξιάδης.

Όταν εμφανίστηκαν στο κλειστό τα δύο τέρατα του Ελληνικού μπάσκετ Γκάλης και Γιάννάκης το Αλεξάνδρειο σείστηκε. «Ο Άρης θα μπορέσει να ξαναβρεί τον δρόμο του, χάρη στον κόσμο του. Ο κόσμος βρίσκεται εδώ παρά τα προβλήματα που βιώνει! Είναι μια γιορτή για τον Άρη μας, για όλον τον κόσμο! Υπάρχει συγκίνηση, είναι λογικό. Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα βρίσκεται εδώ ο κόσμος του Άρη, παρά τα προβλήματα που βιώνει ο σύλλογος», υποστήριξε ο Νίκος Γκάλης

Ο "δράκος" στις δηλώσεις του είπε: «Ο Άρης άφησε το στίγμα του σε πολλά επίπεδα τα 100 χρόνια της παρουσίας του, σε όλα τα αθλήματα. Υπήρξαν παντού επιτυχίες, στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, στον στίβο… Ο κόσμος είναι εδώ γιατί ξέρει τι δύναμη έχει ο σύλλογος και θα συνεχίζει να αφήνει το στίγμα του και στα επόμενα 100 χρόνια».

Ο αρχαιότερος εν ζωή πρόεδρος του Άρη, ο κ. Ιωάννης Χολέβας απέστειλε γραπτή δήλωση για τα 100 χρόνια ζωής του συλλόγου.

«Ως ο αρχαιότερος εν ζωή Πρόεδρους του Ενιαίου Άρη (1952) και ως από 5 ετών φίλαθλος του ένδοξου συλλόγου μας (1929) που έζησε και ζει όλες τις χαρές και τις λύπες του αγαπημένου Άρη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή του, εύχομαι ο σύλλογος της καρδιάς μας γρήγορα να ξαναβρεί τον δρόμο της Δόξας που του αξίζει».

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις με πρώτη και καλύτερη την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο το 1970. Ακολούθησε αυτή του 1980, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα... Βένος, Κούης, Δράμπης, Φοιρός, Ποζάνης και άλλες μεγάλες δόξες του ποδοσφαιρικού Άρη.

Στη συνέχεια κλήθηκε στο παρκέ όλη η μπασκετική παρέα που έκανε όλους του Έλληνες την δεκαετία του 80’ να βλέπουν κάθε Σάββατο και Πέμπτη μπάσκετ. Ενώ τέλος η εκδήλως έκλεισε με την βράβευση του τμήματος βόλεϊ που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1997.

Η γιορτή έκλεισε στον Λευκό Πύργο με χιλιάδες Αρειανούς να τραγουδούν συνθήματα της αγαπημένης τους ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου