Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ένας βαθμός δεν φτάνει...


Ο Άρης βρέθηκε πίσω στο σκορ με την Ξάνθη, κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τους Ακρίτες με τον βαθμό να μην είναι αρκετός για την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου στη δύσκολη μάχη για παραμονή στην κατηγορία.

Ο Άρης άργησε να «ξυπνήσει» στο παιχνίδι και χρειάστηκε να δεχτεί για ακόμα μία φορά γκολ για να αντιδράσει με την ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου να παραμένει για ακόμα μία αναμέτρηση χωρίς νίκη. Πλέον, οι Θεσσαλονικείς έχουν 13 βαθμούς σε 22 παιχνίδια και παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας ενώ την επόμενη αγωνιστική καλούνται να αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος.

Απ' την άλλη, η Ξάνθη δεν μπόρεσε να φύγει απ' το «Κλ. Βικελίδης» με τη νίκη αλλά έφτασε τους 26 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην ένατη θέση μαζί με τους ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα, επαληθεύοντας την αγωνιστική κατήφεια που έχει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες:
Ο Σούλης Παπαδόπουλος επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τους Τσουμάνη, Πουλίδο, Γιαννίτση και Βλάχο στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Καμινιώτης και Οικονομόπουλος, δεξιά στην επίθεση ο Μπακασέτας, αριστερά ο Μανιάς, στην κορυφή της επίθεσης ο Αγκάνθο και πίσω του, σε ρόλο "δεκαριού", ο Τάτος.

Απ' την άλλη, το ίδιο σύστημα χρησιμοποίησε και η Ξάνθη, με τους Κομεσίδη, Γούτα, Βάλλα και Μπαξεβανίδη στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Φλίσκας και Γκαρσία, δεξιά στην επίθεση ο Μαρίν, αριστερά ο Μάνταλος, στην κορυφής της επίθεσης ο Σολτάνι και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Εστεμπάν Σολάρι. 

Λιγοστές φάσεις, κακό θέαμα
Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο του «Κλ. Βικελίδης» και πρώτος τους στόχος ήταν να διαφυλάξουν τα μετόπισθέν τους και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να απειλήσουν.

Ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας και είχε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό του αγώνα με την υπεροχή του ωστόσο να είναι ανούσια μιας και οι φάσεις που δημιούργησε στο πρώτο μέρος ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η Ξάνθη οργάνωσε την αμυντική της γραμμή και προσπάθησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους παίκτες του Μάουρερ να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί στις κόντρες.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους γηπεδούχους με τον Αγκάνθο στο έκτο λεπτό να πλασάρει από πολύ κοντά στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Η ομάδα του Άρη προσπαθούσε να «χτυπήσει» από τις πτέρυγες και στο 24ο λεπτό και πάλι ο Αγκάνθο αστόχησε από τα αριστερά από πλεονεκτική θέση.

Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην αποκτήσει ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους. Η μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ανήκει στην ομάδα της Ξάνθης. Ο Σολτάνι στο 39ο λεπτό έκανε το γύρισμα από τα αριστερά αλλά ο Μαρίν δεν μπόρεσε με προβολή να σκοράρει προ κενής εστίας και αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση μέχρι τη λήξη των πρώτων 45'.

Απόλυτη ισορροπία
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι δύο ομάδες μπήκαν με περισσότερη όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και στο 52ο λεπτό η Ξάνθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ και να βάλει από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου δύσκολα στον Άρη.

Ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ, ο Πουλίδο έδιωξε άτσαλα και η μπάλα κατέληξε στον Μάνταλο, ο οποίος με προβολή εντός της περιοχής δεν δυσκολεύτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από κει και πέρα ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.  Η αμυντική γραμμή των «κιτρίνων» ήταν ανεβασμένη αρκετά ψηλά και στο 58ο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει το 2-0. Ο Μαρίν μέσα από την περιοχή από τα αριστερά έκανε το γύρισμα αλλά η άμυνα του Άρη έδιωξε πριν η μπάλα καταλήξει στον Σολτάνι, ο οποίος θα σκόραρε σε κενή εστία.

Το ρίσκο του Σούλη Παπαδόπουλου για πίεση ψηλά απέδωσε και στο 68ο λεπτό ο Άρης ισοφάρισε. Έπειτα από βολέ του Διούδη, η μπάλα κατέληξε στον Μπακασέτα, ο οποίος μέσα στην περιοχή πλάσαρε τον Τσέμα και με διπλή προσπάθεια ισοφάρισε για την ομάδα του.
Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε πολλά φάουλ και λάθη στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να πάρουν από έναν βαθμό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Άρης (Σ. Παπαδόπουλος): Διούδης, Γιαννίτσης, Πουλίδο, Οικονομόπουλος (61' Σουνάς), Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Μπακασέτας, Καμινιώτης (24' Παπαδόπουλος), Μανιάς, Βλάχος (84' Αγγελούδης)
Ξάνθη (Ρ. Μάουρερ): Τσέμα, Φλίσκας, Πάμπλο Γκαρσία (56' Βασιλακάκης), Χοσέμι, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (87' Σουάρες), Μαρίν (73' Τριάδης), Σολάρι

πηγή: www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου