Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

To oξυγόνο τελειώνει


Μόνο το γκολ έλειψε από το παιχνίδι στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Αρης και Ατρόμητος κυνήγησαν μέχρι τέλος τη νίκη, αλλά συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία, η οποία δε βόλεψε κανέναν από τους δύο.


Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, ωστόσο ο Διούδης βγήκε νικητής σε όλες τις μονομαχίες με τους αντιπάλους του και βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε οι "κίτρινοι" να κατακτήσουν το βαθμό της ισοπαλίας. Ο Αρης παραμένει χωρίς νίκη στην έδρα του στο φετινό πρωτάθλημα και τελευταίος ενώ όσο περνούν τα παιχνίδια το οξυγόνο φαίνεται πως τελειώνει.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, αφού δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα έξι νέα αποκτήματα της ομάδας, επέλεξε τον Διούδη για τη θέση του τερματοφύλακα και τους Ηρακλή, Γιαννίτση, Κύργια και Τσουμάνη για την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ο Οικονομόπουλος ήταν το αμυντικό χαφ με τους Παπαδόπουλο, Σουνά μπροστά τους. Την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Τάτος, Αγκάνθο και Μανιάς.

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τον Ατρόμητο με 4-4-2. Ο Τσέναμο κάθισε κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Νάστο (δεξιά), Φυτανίδη, Ταυλαρίδη και Γιαννούλη (αριστερά). Δημούτσος και Λαζαρίδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ούμπιδες στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Μπρίτο στα αριστερά και τους Καραμάνο, Παπαδόπουλο στην επίθεση.

Τρελός ρυθμός, λίγες οι φάσεις

Από το πρώτο λεπτό οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να προσπαθήσουν να πετύχουν το γκολ που θα τους έβαζε σε θέση οδηγού στο σκορ. Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, αλλά οι παίκτες δεν μπορούσαν να φτάσουν με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.

Μετά το πρώτο 20λεπτο ήρθαν και οι πρώτες ευκαιρίες στο ματς. Ο Αγκάνθο ήταν αυτός που άνοιξε το... χορό, αλλά ο Ισπανός αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας δεν κατάφερε να σκοράρει με το κεφάλι στο 24'. Η ευκαιρία αυτή "ξύπνησε" τους φιλοξενούμενους που άγγιξαν το 0-1 τρεις φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Συγκεκριμένα στο 25' ο Καραμάνος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης είδε τον Διούδη να του αποκρούει το πλασέ με τα πόδια. Στο 28' ήταν η σειρά του Παπαδόπουλου, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και άουτ.
Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε με τον Ατρόμητο να έχει την υπεροχή, αλλά να τα χαλάει στην τελική πάσα, ενώ ο Αρης αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα για πολύ ώρα στην κατοχή του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Κατέβασε τα ρολά ο Διούδης

Ο Παπαδόπουλος δεν ήταν ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδος του, γι αυτό και με την έναρξη της... επανάληψης έριξε στη μάχη τον Καραγκούνη. Ο τεχνικός του Αρη σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους προσπάθησε να ανακατέψει όσο γίνεται την τράπουλα, αλλάζοντας θέσεις στους παίκτες του. Σε αυτό που δεν βγήκε λύσεις ήταν στο μαρκάρισμα του Ούμπιδες. Ο τελευταίος ήταν ασταμάτητος, ακόμα και όταν βρισκόταν ανάμεσα από δύο ή τρεις αντιπάλους του. Ο άσος του Ατρομήτου ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Αρη, αλλά παρόλα αυτά οι "κυανόλευκοι" συνέχισαν να μην μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα.

Η είσοδος του Ναπολεόνι έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Ατρομήτου. Ο Ιταλός ήταν δραστήριος τόσο με την μπάλα στα πόδια, όσο και χωρίς αυτήν δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα στους "κίτρινους", οι οποίοι ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον Διούδη. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων βγήκε νικητής σε τρία τετ α τετ με Καραμάνο και Ναπολεόνι, κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του.
Οι δύο ομάδες μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κουκουλάκη δεν σταμάτησαν να τρέχουν και να προσπαθούν να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε τους πολυπόθητους τρεις βαθμούς. Τελικά ούτε ο Αρης κατάφερε να σκοράρει στις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησε, ούτε και ο Ατρόμητος που είχε περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες. 

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: Ηρακλής, Σουνάς, Τσουμάνης - Καραμάνος, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Νάστος, Μπάλλας

ΑΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Σουνάς (75' Μαργαρίτης), Αγκάνθο, Τάτος, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος (46' Καραγκούνης), Μανιάς, Ηρακλής (89' Νταμαρλής).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης, Μπρίτο (62' Ναπολεόνι), Παπαδόπουλος (76' Φάμπιο), Νάστος, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (90' Μπάλλας), Ουμπίντες, Λαζαρίδης.

πηγή: www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου