Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Nα μην υποβιβασθεί καμία ομάδα!


Την ώρα που παράγοντες, φίλαθλοι, οπαδοί, δημοσιογράφοι και αντίπαλοι εξυφαίνουν σχέδια για την επόμενη μέρα στον Άρη που έχουν λίγο ΑΦΜ, λίγο συγχώνευση, λίγο... θάλασσα και τ' αγόρι μου το blog προχωρά σε μία πρόταση. Ουτοπική;

Η "ουτοπική" πρόταση του blog είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα φέτος από τη Superleague

Μα θα είναι νομότυπο; Όσο είναι νομότυπο να μην γνωρίζεις πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν το μήνα Ιανουάριο. 

Και με πόσες ομάδες θα απαρτίζεται η Superleague; Με 200. Άλλωστε ο αριθμός των ομάδων της πρώτης κατηγορίας γίνεται "λάστιχο" κατά το δοκούν. Όταν δεν έχεις αποφασίσει πόσες ομάδες θα πέσουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς ουσιαστικά ΑΚΥΡΩΝΕΙΣ την απόφασή σου για τον αριθμό των ομάδων.

Γίνονται αυτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Η αλήθεια είναι ότι είναι λιγάκι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο στο πεντακάθαρο και πλήρως οργανωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο των στημένων αγώνων, των σκανδάλων, των ελεγχόμενων διαιτησιών, της βίας και της ατιμωρησίας. Eίναι δύσκολο να συμβεί αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρό των ομάδων με τα "παγωμένα" χρέη των "πλυντηρίων" και των φυλακισμένων προέδρων. Είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου που με υπουργική απόφαση - "νταβατζηλίκι" προβιβάστηκαν ΑΕΠ Ηρακλής και ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου από τη Γ' στη Β' Εθνική!

Και μετά τι; Αν έχεις κάνει αυτή την ερώτηση στον εαυτό σου λογικά δε στενοχωριέσαι και πολύ από την πιθανή πτώση της ομάδας. Η ΠΑΕ Άρης έχει τη δυνατότητα να εξυγιανθεί και να μη διαλυθεί σε αντίθεση με την ΠΑΕ ΑΕΚ (τις διαφορές τις έχουμε εξηγήσει σε ανύποπτο χρόνο). Αρκεί αυτοί που διοικούν το υπερωκεάνιο "Άρης" να γνωρίζουν να διοικούν και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και συμμαχίες -όχι μηνύσεις και αγωγές. Για να πρωταγωνιστήσει ο Άρης είναι απαραίτητη η έλευση επενδυτή ούτως ή άλλως.

Την "ουτοπική" αυτή πρόταση κάποιοι από όσους τη διαβάσουν θα τη χλευάσουν. Ποιοι;
  • Οι "εγώ δεν είμαι σαν τους άλλους".
  • Οι παράγοντες-λάτρεις της συγχώνευσης, του ΑΦΜ, της διάλυσης της ΠΑΕ, της δήθεν κάθαρσης που στην πραγματικότητα θα σημάνει τρομερή συρρίκνωση αν όχι οριστική διάλυση του ποδοσφαιρικού γίγαντα Άρη.
  • Το δημοσιογραφικό κατεστημένο των Αθηνών (που δε γνωρίζουν παρά επιφανειακά τα του Άρη) και της Θεσσαλονίκης (ασπρόμαυρων αλλά και κιτρινόμαυρων αποχρώσεων).
  • Οι οργανωμένοι "οπαδοί" - επιχειρηματίες κι αυτοί που συμβιβάστηκαν ή πείστηκαν.
Εντούτοις, αυτή η "ουτοπία" θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα αν υπήρχαν συστράτευση, ενότητα, πίεση προς όλες τις κατευθύνσεις και στιβαρές διοικήσεις.

ΥΓ. Στη θύρα 3 με κάθε (δωρεάν) είσοδο παίρνεις δώρο και κροτίδες για να τις πετάς μέσα στο γήπεδο;

3 σχόλια:

  1. ελεος πια με τις κροτιδες ελεος.....

    για την φωνη και την ψυχη που βγηκε 90 ΛΕΠΤΑ δεν λες τιποτα ; για το κανενα συνθημα αντισκορδα..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i moni thira pou einai gemati omws panta einai 3 kai i moni pou fonazei !!! oi upolipoi apla 3eroun na krazoun tin omada kai den tin agapane opws emeis !!! kai tis krotides ston ... tis pae na mpoune

    ΑπάντησηΔιαγραφή