Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

«Στόχος μας η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος»


Ο Σπύρος Φίνος, προπονητής της ομάδας βόλεϊ του Άρη, τοποθετήθηκε στα «Αθλητικά Νέα 98.7» με αφορμή την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιούν οι «κίτρινοι» επί των ημερών του έχοντας σερί 5-1, κερδίζοντας αυτή την αγωνιστική τη Λαμία με 3-1 και όντας η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος.


Ο κόουτς των Θεσσαλονικέων τόνισε ότι στόχος είναι η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος, ενώ επεσήμανε ότι είναι εφικτός κι αυτός της εισόδου στην τετράδα ήδη από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, παρότι ο Άρης απέχει αυτή τη στιγμή εννιά βαθμούς!

Για τη νίκη επί της Λαμίας και τα στοιχεία που έκριναν την αναμέτρηση, σημείωσε: «Είχαμε πει και πριν το παιχνίδι ότι θα είναι δύσκολο και σκληρό ματς, εξελίχθηκε όπως το περιμέναμε. Είχαμε δει τη Λαμία στο προηγούμενο ματς, εντός έδρας με τον Ολυμπιακό, και με ποιον τρόπο έχασε τα σετ στον πόντο. Στον πρώτο γύρο έκανε πολύ καλή συγκομιδή βαθμών, στους πέντε τελευταίους αγώνες όμως δεν έχει πάρει ούτε ένα βαθμό. Το παιχνίδι κρίθηκε στη φόρμα μας. Εμείς στους έξι τελευταίους αγώνες έχουμε πάρει 15 βαθμούς».

Ο Άρης μετρά ρεκόρ 5-1 από τότε που ανέλαβε ο κ. Φίνος την ομάδα, ενώ είχε... 1-6! Γι’ αυτή τη διαφορά στην αγωνιστική παρουσία των «κιτρίνων», τόνισε: «Η ήττα μας αυτή ήρθε στην έδρα του πρωτοπόρου, Εθνικού Αλεξανδρούπολης, και μάλιστα στο tie break μετά από πολύ σκληρή μάχη. Δεν πιστεύω ότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τότε που ανέλαβα. Οι αθλητές απέκτησαν απλώς την εμπιστοσύνη στον ίδιο τους τον εαυτό. Έχουν δουλέψει σκληρά μέσα στο γήπεδο χάρη στην προσπάθεια και του προπονητικού team, του συνεργάτη μου, Αντώνη Παπαδόπουλου, του υπευθύνου για τα βάρη, Νίκου Γκιόση, αλλά νομίζω ότι τον κυριότερο ρόλο έχει παίξει η αλλαγή ψυχολογίας στην ομάδα. Η αξία των αθλητών του Άρη είναι αναγνωρισμένοι, δεν είχαν να αποδείξουν κάτι τη φετινή χρονιά. Είναι παίκτες για πολύ υψηλό επίπεδο, απλώς δεν υπήρχε χημεία στο ξεκίνημα».

Για την απόκτηση των Ντάμποβιτς και Ντεσπέιν, επεσήμανε: «Οι μεταγραφές έχουν ολοκληρωθεί. Πιστεύω ότι μέσα στις μία-δύο επόμενες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί και το κομμάτι που αφορά και τις Ομοσπονδίες των χωρών τους για τη μετακίνησή τους, και στο παιχνίδι με τον Φοίνικα Σύρου θα τους έχουμε κι αυτούς στο ρόστερ μας, το οποίο δυναμώνει αρκετά με την παρουσία παικτών όπως ο Ντεσπέιν».

Για το κύπελλο Ελλάδος, στο οποίο μπαίνει και ο Άρης πλέον από τη φάση των 16 αντιμετωπίζοντας μάλιστα σε νοκ άουτ αγώνα στην Αλεξανδρούπολη τον τοπικό Εθνικό, ανέφερε: «Το κύπελλο είναι μέσα στους στόχους μας. Όταν θέτεις ως στόχο, λοιπόν, κάποια στιγμή θα παίξεις και με τον Εθνικό, τον Ολυμπιακό ή τον Φοίνικα Σύρου. Δε μπορείς να παίξεις μόνο με ομάδες Α2! Νωρίτερα ή αργότερα, θα βρισκόμασταν αντίπαλοι. Κατ’ εμέ, καλύτερα που συμβαίνει τώρα αυτό. Μας αρέσουν τα δύσκολα. Την προηγούμενη εβδομάδα ηττηθήκαμε με 3-2 από τον Εθνικό, πιστεύω ότι αυτή τη φορά θα πάνε καλύτερα τα πράγματα».

Για το γεγονός ότι δεν επετράπη στους φίλους του Άρη να παρακολουθήσουν το παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και τα παράπονα για τη διαιτησία, υπογράμμισε: «Είναι πολύ άσχημο φίλαθλοι του Άρη να κάνουν χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και παρακείμενες πόλεις για να δουν το παιχνίδι και να μην τους επιτρέπεται να μπουν μέσα. Σ’ αυτό πιστεύω ότι έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η δυναμική του κόσμου του Άρη και της ομάδας αυτή τη στιγμή. Ελπίζω πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί και στο ματς κυπέλλου. Το ματς με τον Εθνικό δεν κρίθηκε από τη διαιτησία, αν και είναι αλήθεια ότι μας εκνεύρισε, όχι τόσο από άποψη σφυριγμάτων όσο διότι κάποιες πολύ απλές φάσεις που τις έβλεπε ο κόσμος, δεν τις έβλεπαν οι διαιτητές και οι επόπτες. Αυτός ήταν κι ο λόγος που η ομάδα μας στα πρώτα δύο σετ έπαιζε εκνευρισμένη και δε μπόρεσε να «πατήσει» καλά στο γήπεδο. Στη συνέχεια, όμως «δείξαμε τα δόντια μας»».

Για το κατά πόσο καλύπτεται η διαφορά των εννιά βαθμών από τις ομάδες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 2-4 (Κηφισιά, Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου), σημείωσε: «Στο βόλεϊ καλύπτονται και μεγαλύτερες διαφορές καθώς η (σ.σ.: «καθαρή») νίκη είναι τρεις βαθμοί. Στα λόγια είναι εύκολο, αλλά πρέπει να γίνει πράξη στο γήπεδο. Εγώ πιστεύω στους παίκτες μου, πιστεύω ότι μπορούμε να «χτυπήσουμε» και να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια».

Για το παιχνίδι που ακολουθεί με τον Φοίνικα Σύρου, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο πρωτάθλημα με 15 βαθμούς στα τελευταία έξι παιχνίδια. Αν ξεκινούμε τότε το πρωτάθλημα, τώρα θα ήμασταν στην πρώτη θέση με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ολυμπιακό. Μ’ αυτό το σκεπτικό θα πάμε και στη Σύρο, δεν αφήνουμε κανένα παιχνίδι στην τύχη. Ξέρουμε τις δυσκολίες, την αξία του φετινού Φοίνικα, αλλά κι ο Άρης στην κατάσταση που βρίσκεται είναι για μεγάλα πράγματα».

Για τους στόχους του Άρη στο πρωτάθλημα, κατέληξε: «Θα δώσουμε τον αγώνα μας προσπαθώντας να μπούμε στην τετράδα, ξέροντας ότι είναι μεγάλη η διαφορά των τριών νικών από τις τρεις ομάδες που κυνηγάμε. Από εκεί και πέρα, αν τα καταφέρουμε... θα ήθελα να ξαναμιλήσουμε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου