Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αφελής και απροστάτευτος


Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Λιβαδειά όπου ο Άρης βρέθηκε προηγούμενος στο σκορ με 0-2 και 1-3 κατάφερε τελικά μέσα σε δέκα λεπτά να... χάσει και να βυθιστεί κι άλλο στη βαθμολογία. Πλέον οι ελπίδες του Άρη για παραμονή στη Superleague μειώνονται δραματικά.

Ο Λεβαδειακός πήρε από τα πρώτα λεπτά την υπεροχή στο ματς και με πολύ καλή κυκλοφορία προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Άρη χωρίς όμως κάποια μεγάλη φάση στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό ήρθε στο 19' με τον Κονέ να αποφεύγει δυο αντιπάλου του να κάνει το αριστερό σουτ αλλά ο Γουναρίδης είπε όχι. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 22' όταν ο Κονέ έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ αλλά ο Γουναρίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε πλάγιο άουτ. Ο Άρης στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία άνοιξε το σκορ. Ο Μπουγαίδης με ωραία πάσα άνοιξε αριστερά στον Μπακασέτα ο οποίος με δυνατό σουτ από πλάγια θέση έκανε το 1-0 και ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες και τον πάγκο του Άρη. Το γκολ αυτό έδωσε αέρα στους φιλοξενούμενους και στο 35' λίγο έλειψε να γίνει και το 0-2 όταν ο Καμινιώτης με πολύ ωραία τρίπλα πέρασε τον αντίπαλο του γύρισε στον Γιαννίτση αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο έξω. Μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους δεν υπήρξε άλλη καλή στιγμή για τις δυο ομάδες. Ο Λεβαδειακός, στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνος χάρη στα ανάποδα σφυρίγματα του Ιωαννίδη. Δεν δινόντουσαν καθαρά φάουλ υπέρ του Άρη και αντίθετα δινόντουσαν φάουλ-εφευρέσεις υπέρ του Λεβαδειακού. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βοηθοί του.


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η κεφαλιά του Καπό από την μικρή περιοχή ύστερα από σέντρα του Ορτέγκα πέρασε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Γουναρίδη. Στην επόμενη επίθεση ο Μανιάς έδωσε στον Μπακασέτα ο οποίος μπήκε και πάλι από τα αριστερά στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 0-2 για τον Άρη δείχνοντας ότι οι "κίτρινοι" έβαζαν τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη. Ο διαιτητής συνέχιζε να σφυρίζει ανύπαρκτα φάουλ υπέρ της ομάδας της Βοιωτίας και να την "σπρώχνει" στην περιοχή του Άρη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 55' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κονέ αλλά ο Γουναρίδης απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 58' ο Καμινιώτης σούταρε από πλευράς Άρη αλλά μπλόκαρε ο Πρζιρόβσκι. Στο 64' ο Κώτσιος έδωσε ελπίδες στου γηπεδούχους καθώς μείωσε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Καπό (μετά από ανύπαρκτο φάουλ) και έδειξε πως ο Λεβαδειακός δε θα εγκαταλείψει την αναμέτρηση. Στο 66' μάλιστα ο Λυκογιάννης επιχείρησε το σουτ από πλάγια, την ώρα που και μια δεύτερη μπάλα ήταν στο γήπεδο, αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Γουναρίδη. Στα επόμενα δέκα λεπτά κυριάρχησε η ένταση και οι δυνατές μονομαχίες αλλά και εκατέρωθεν αλλαγές ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν δυο κίτρινες και μια κόκκινη με δεύτερη κίτρινη στον Μπουγαίδη στο 77' με τον Άρη να μένει με δέκα παίκτες. Ο στόπερ του Άρη έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα και είδε τη δεύτερη κίτρινη. Οι φιλοξενούμενοι παρά το αγωνιστικό μειονέκτημα στο 82' με ωραία αντεπίθεση έκανε το 1-3. Ο Μανιάς έδωσε στον Καμινιώτη ο οποίος βγήκε στην επίθεση από τα δεξιά, την γύρισε την κατάλληλη στιγμή και ο επιθετικός του Άρη έδωσε και πάλι προβάδισμα δυο γκολ στην ομάδα του. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Λεβαδειακός μείωσε και πάλι με τον Ιντζίδη και ύστερα από εκτέλεση (ανύπαρκτου) κόρνερ από τα δεξιά. Οι γηπεδούχοι πήραν έτσι τα πάνω τους και κυνήγησαν την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 86' όταν σε νέο κόρνερ από τα δεξιά υπήρξε λάθος έξοδος από τον Γουναρίδη και ο Κώτσιος με δυνατή κεφαλιά έκανε το 3-3. Στο 95' η καταστροφή ολοκληρώθηκε με τον Βαρέλα να σκοράρει έξω από την περιοχή και να ολοκληρώνει την ανατροπή στο τελικό 4-3.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας), Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών)
Τέταρτος: Αθανάσιος Γιάχος (Χίου)

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Λυκογιάννης, Χαραλάμπους, Πετράτσι (80' Βαρέλα), Κονέ, Γεωργίου (80' Γιάντσης), Ορτέγκα, Μάρτινς (74' Ιντζίδης), Καπό.
Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Γουναρίδης, Βλάχος, Γιαννίτσης, Μπουγαϊδης, Τσουμάνης, Καμινιώτης, Οικονομόπουλος, Σουνάς (69' Ηρακλής), Μανιάς, Μπακασέτας (80' Κύργιας), Αγκάνθο (46' Τάτος).
Γκολ: 64'-86' Κώτσιος, 84' Ιντζίδης, 90+ Βαρέλα/30'-48' Μπακασέτας, 82' Μανιάς
Κίτρινες κάρτες: 32' Μάρτινς, 68' Καπό/13' Μπουγαίδης, 24' Αγκάνθο, 51' Γιαννίτσης, 69' Σουνάς, 70' Βλάχος, 83' Μανιάς, 93' Γουναρίδης
Κόκκινες κάρτες: 77' Μπουγαίδης (δεύτερη κίτρινη)

Ο προπονητής του Αρη Σούλης Παπαδόπουλος είπε λίγο μετά το παιχνίδι είπε στη Συνέντευξη Τύπου: «Όταν προηγείσαι 0-2 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και παρότι με 10 παίκτες κάνει το 1-3 προς το τέλος, είσαι άξιος της τύχης σου. Δεν μπορείς να πεις τίποτα. Σίγουρα δεν μπορείς να πεις αλλά αυτά δεν γίνονται . Και τα τρία γκολ που βάλαμε ήταν για σεμινάριο. Μας βγαίνει η ψυχή για να μπορέσουμε να βγάλουμε τέτοιες φάσεις. Πιστεύω ότι θα κάναμε μεγάλη νίκη που θα έδινε ώθηση σε όλους, στην διοίκησης στους παίκτες και πάνω απ΄ όλα στον κόσμο. Άδικο αυτό που έγινε. Δεν μπορώ να πω για την διαιτησία όταν είμαστε μπροστά με 1-3 αλλά  έλεος, ντροπή. Και το πρώτο και το δεύτερο γκολ είναι άκυρα. Εδώ μου ο διαιτητής αν δεν τον βγάλεις τον Αγκάνθο θα τον αποβάλω. Αλλά ξανά λέω μπορούσαμε να τους κερδίσουμε όλους. Ακόμη και με δέκα κάναμε το 1-3. Θα τους κερδίζαμε όλους σήμερα. Αλλά δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Πάω να τους βάλω χέρι στα αποδυτήρια για τα γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος και με διώξανε. Ακόμη και στον Ηρακλή είναι αγκωνιά στο τέλος και αποβολή. Και μετά ο παίκτης που ήταν να βγει μας έβαλε το γκολ. Κάναμε χαρακίρι, φταίμε εμείς αλλά έγιναν απίστευτα πράγματα».

Για το αν υπάρχουν ελπίδες από εδώ και πέρα είπε: «Μόνο με τη δουλειά θα βελτιωνόμαστε, τι να σηκώσω τα χέρια ψηλά δεν μπορώ. Πρώτη φορά μου λένε βγάλε ένα παίκτη έξω γιατί θα τον βγάλω έξω. Ελπίδα ήταν οι τρεις βαθμοί σήμερα. Κάθε μέρα θα βελτιώνεται  η ομάδα όμως οι τρεις σημερινοί βαθμοί, ακόμη και ο ένας θα ήταν η σωτηρία του Αρη. Ελάτε στη θέση την δικιά μου, ένας προπονητής τι να πει; Μου είπε θα με γράψει και θα τιμωρηθώ αν συνεχίσω να μιλάω. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδος και βλέπεται πως την φέρονται. Για 4-5 γκολ ήταν το σημερινό ματς να βάλουμε. Αλλά δεν μπορείς να πεις τίποτα, βάλανε γκολ από καραμπόλες από οφσάιντ από ανάποδες αποφάσεις. Εμείς φταίμε. Άλλοι γίνονται μάγκες που δεν αξίζει και άλλοι δεν γίνονται στην Ελλάδα. Στη Ελλάδα τα έχουμε μπερδέψει τα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου