Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ο Άρης «έστησε» τον εαυτό του! Στον τοίχο!


Όταν στο μπάσκετ μια ομάδα ανατρέπει ένα ματς από το -20... 

του Παναγιώτη Περπερίδη

Όταν στο μπάσκετ ένα ματς κρίνεται στο τελευταίο σουτ, νικώντας το χρονόμετρο...

Όταν στο βόλεϊ μια ομάδα γυρίζει από το 0-2 και παίρνει νίκη στο tie break...

Όταν στο πόλο μια ομάδα ανατρέπει διαφορά 5 γκολ και κερδίζει με σουτ
στο τέλος...

...Όλοι μιλούν για την ομορφιά του αθλήματος, για την ιδιαιτερότητά του, τις συγκινήσεις του και αναλύουν γιατί υπερτερεί σε σχέση με τα άλλα.

Όταν στο ποδόσφαιρο γίνεται η ανατροπή της χρονιάς (από 0-2, 1-3 και μετά 4-3) αρχίζουμε τις συζητήσεις για τον αλήτη διαιτητή, τον πρόεδρο που τα στήνει και τον κακό μας τον καιρό.

Στο Λεβαδειακός - Άρης έγιναν όσα δεν γίνονται ποτέ. Ο Άρης προηγήθηκε 2-0 και αργότερα 2-1, έμεινε με 10 παίκτες με την αποβολή του Μπουγαΐδη, αμέσως έβαλε τρίτο γκολ για το 3-1 κι ύστερα... ήρθαν οι μέλισσες. Σε οκτώ λεπτά (συν πέντε των καθυστερήσεων) η ομάδα του Καραγεωργίου έβαλε τρία γκολ κι έφυγε νικήτρια με 4-3, στέλνοντας (κατά την άποψή μου) οριστικά και αμετάκλητα την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης ΞΑΝΑ στη Football League, εκεί όπου την ήθελε και μεγάλη μερίδα από το εσωτερικό της (χίλια συγγνώμη, ε;)...

Με το φινάλε του συγκλονιστικού αγώνα είδα τον Σούλη Παπαδόπουλο έξαλλο να τρέχει στους διαιτητές και να τα χώνει για την κόκκινη κάρτα, για κάτι off-side, , για ένα κόρνερ, μιλώντας για στησίματα, γενικώς και αορίστως.

Ας δεχθώ ότι το ματς ήταν στημένο για διπλό ημίχρονο-άσσο τελικό και over με επτά γκολ σύνολο, με ανατροπή. Ρε Σούλη, από 3-1 στο 82' δεν χάνεις βρε αγόρι μου με ΤΙΠΟΤΑ. Όταν χάσεις (γιατί η μπάλα είναι στρογγυλή κι αν είσαι αφελής θα την πάθεις), είσαι άξιος της μοίρας σου, ακόμα κι αν είναι στημένα και τα σημαιάκια του κόρνερ. Βάλε και τους 10 παίκτες στη γραμμή του τέρματος κι άσε τους άλλους να έχουν πιάσει και το στραγάλι της σφυρίχτρας. Αυτό που έπαθε σήμερα ο Άρης είναι ανεπανάληπτα βλακώδες και μια τέτοια ομάδα (χίλια συγγνώμη αλλά...) δεν έχει καμία θέση στη μεγάλη κατηγορία.

Κατάφερε να βάλει τους νέους παίκτες στο γήπεδο, έπαιξαν σούπερ,έβαλαν τρια γκολ σ' ένα γήπεδο που έχουν καταφέρει να σκοράρουν μόλις άλλες τρεις ομάδες και... έχασε με ανατροπή του 1-3 από το 82ο μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Και μας λέει ότι τον έστησαν.

Η πλήρης αλήθεια ,για να τελειώνουμε (και το γράφω με πόνο ψυχής), είναι ότι τον Άρη τον έσπρωξαν (ή δεν τον βοήθησαν) εκ των έσω να υποβιβασθεί. Όχι τώρα, αλλά από την αρχή της χρονιάς. Ίσως κι από πέρυσι. Όσοι γνωρίζουν πρέπει να μιλήσουν με ονόματα. Ποιοι και γιατί «έριξαν» τον Άρη. Σήμερα βρήκαν άλλοθι σε κάποια -δήθεν- διαιτητικά εγκλήματα. Έχουν κι άλλα. Τον ανύπαρκτο Βοσκάκη και μερικούς ακόμα λεβέντες. Όλα αυτά, όση δόση αλήθειας κι αν έχουν, είναι αστεία μπροστά στην πραγματικότητα.

Η ουσία είναι ότι ο Άρης ,όπως και όλα τα μεγάλα κάστρα, έπεσε εκ των έσω. Και μάλιστα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο δεν θα μπορέσει καν να σβήσει χρέη, επαναλαμβάνοντας το παράδειγμα της ΑΕΚ με τον αυτο-εξορισμό στη Football League 2.

Είναι κρίμα κι άδικο. Ο Σκόρδας έδωσε τον υπερ πάντων αγώνα, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Το καράβι είχε ήδη μπατάρει τόσο που κανένα ριμουλκό δεν θα μπορούσε να το σώσει.

Όσοι ψάξουν άλλοθι στον Ιωαννίδη, δεν βλέπουν (ή δεν θέλουν να δουν) την αλήθεια.

Αυτό το ματς δεν το χάνεις ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. 

Όχι ότι αν κέρδιζε, θα προλάβαινε την παραμονή. Θα είχε όμως μια κάποια ελπίδα.

Κρίμα ξανά...

πηγή: www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου