Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ευρώ από τον Άρη!»


O πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας για την υπαγωγή του συλλόγου στο άρθρο 99, τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και τις συζητήσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη.


Αναφέρθηκε κυρίως στις προοπτικές που ανοίγονται πλέον για τους «κίτρινους», εξηγώντας πάντως πως ο Έλληνας φορολογούμενος δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρέη του Άρη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Αρβανίτη στον "Sentra":

Για την χθεσινή απόφαση: «Αποτελεί δικαίωση για μια προσπάθεια που ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου του 2012 και τελείωσε χθες θετικά για τον Άρη με την επικύρωση της υπαγωγή μας στο άρθρο 99. Αν σκεφτούμε πως μία στις δέκα εταιρίες το καταφέρνει, αποτελεί πολύ σημαντική επιτυχία του νομικού τμήματος του Άρη και θέλω να ευχαριστήσω τους κύριο Οικονόμου, κύριο Γρόλλιο, τον οικονομολόγο και την υπεύθυνη λογιστηρίου κυρία Αντωνιάδου που έκαναν πολλή δουλειά».

Για την επόμενη μέρα: «Οι προοπτικές που ανοίγονται είναι πολλές. Πλέον ο Άρης ανοίγει μια καινούρια σελίδα. Μειώθηκαν τα χρέη κατά πολύ και αύριο θα κάνουμε συνέντευξη Τύπου για να πούμε και νούμερα. Οποιοσδήποτε θέλει να ενδιαφερθεί θα ξέρει τι χρωστάει η ομάδα, σε ποιους και πότε πρέπει να πληρώσει. Ένα μέρος πρέπει να εξοφληθεί σε 4-5 χρόνια, το ΙΚΑ σε 6 χρόνια και το δημόσιο σε 7,5»

Για τα προβλήματα που υπάρχουν: «Ο Άρης πλήρωσε πάρα πολλά από αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, περιορίζεται πάρα πολύ ο χώρος στον οποίο μπορούσαμε να κινηθούμε, ενώ πληρώνει ακόμα -και πρέπει να περάσει πολύς χρόνος να αλλάξει αυτό- λόγω της χαμένης αξιοπιστίας της ομάδας απέναντι στους πιστωτές και σε όλο τον κόσμο. Προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό και νομίζω πως το έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό, όντας συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Ποιος θα έρθει να επενδύσει ή να γίνει χορηγός σε μια αναξιόπιστη εταιρεία; Έλεγα στους χορηγούς μας πως πλέον οι χορηγίες σας πιάνουν τόπο...».

Για τα χρέη: «Υπάρχουν δύο κομμάτια. Η μία περίπτωση είναι το ελληνικό δημόσιο, η εφορία και το ΙΚΑ. Κανείς δεν χάνει ούτε ένα ευρώ. Δεν υπάρχει κούρεμα σε αυτά τα χρέη. Όλοι οι φόροι και όσα πραγματικά χρωστούσε η ΚΑΕ ρυθμίζονται σε βάθος χρόνου και από 48 δόσεις γίνονται 90 για το δημόσιο και 60 για το ΙΚΑ. Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης δεν χάνει ούτε ένα ευρώ. Άλλωστε κι εμείς και όλοι οι Αρειανοί φορολογούμενοι πολίτες είμαστε και πληρώνουμε φόρους. Στη δεύτερη κατηγορία είναι οι προμηθευτές, οι αθλητές και οι μάνατζερ εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν συναινέσει σε κούρεμα 50% για το υπόλοιπο των ωφειλομένων τους και θα πληρωθούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για παράδειγμα αν ένας αθλητής είχε συμβόλαιο 100.000 και έχει πάρει τα 70 χιλιάρικα και του χρωστάει η ΚΑΕ τα 30, από αυτά τα 30 κόβεται το 50%, άρα θα πάρει 15, σύνολο δηλαδή 85.000. Το κούρεμα τελικά είναι πολύ μικρό».

Για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο: «Αιτηθήκαμε 1.500 εισιτήρια γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για εμάς το να διεκδικήσουμε έναν ακόμα τίτλο. Ο Άρης δεν έχει ιδιοκτήτη-χρηματοδότη όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και βασίζεται στον κόσμο του. Ο τελικός λοιπόν ήταν ένα δώρο για τους οπαδούς που μας βοηθάνε. Στον μέσο όρο εισιτηρίων είμαστε πρώτοι και έχουμε 1.700 διαρκείας. Για αυτό επιμείναμε για τα εισιτήρια. Δεν έγινε δεκτή όμως η πρότασή μας και πλέον θέλουμε να διασφαλίσουμε την ουδετερότητα του γηπέδου, γιατί ο Άρης είναι αδικημένος λόγω έδρας που είναι πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη είναι πολύ λιγότερος ο Αρειανός κόσμος. Θέλουμε ισονομία και ισοτιμία. Είναι όμως, απόφαση της ΕΟΚ, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και ελπίζω να πετύχει αυτό το μοντέλο γιατί πρώτη φορά θα δοθούν τα εισιτήρια στην τοπική κοινωνία».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Ο Γιαννάκης όπως και ο Γκάλης είναι τεράστια κεφάλια για τον Άρη που ήταν κλειστά. Πλέον έχουμε καλή συνεργασία με τον Νίκο και ξεκινήσαμε και με τον Παναγιώτη. Του αρέσει αυτό που κάνει ο Άρης και θα ήθελε να συνεργαστούμε, αλλά το πρόβλημα ήταν το συμβόλαιο με την εθνική Κίνας και δεν προχώρησαν οι συζητήσεις. Το θέλει, άρα μπορεί να γίνει κάποια στιγμή. Ο Άρης έχει να δείξει πολλά πράγματα στο ελληνικό μπάσκετ».

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου