Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο εισαγγελέας ερευνά το συμβόλαιο του Σιστόν!


Ένα από τα πρώτα θέματα που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της έρευνας στην ΠΑΕ Άρης του οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, είναι αυτό του τριπλού συμβολαίου του Ντιόγκο Σιστόν. 

Ο Βραζιλιάνος, μπορεί να αποτελεί παρελθόν για τον Αρη εδώ και 5 χρόνια, ωστόσο εξακολουθεί να διεκδικεί χρήματα από την ΠΑE, μέσω FIFA, ένα ποσό που αγγίζει τις 78 χιλιάδες ευρώ.

Στο θέμα είχε αναφερθεί ο τέως πρόεδρος των κιτρίνων, Δημήτρης Ηλιάδης: «Μία περίπτωση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά αφορά τη λύση συμβολαίου ξένου ποδοσφαιριστή κοινή συναίνεση στις 10 Αυγούστου 2009 χωρίς καμία οικονομική απαίτηση από την πλευρά του. Τη λύση την υπέγραψε ο πρόεδρος κ. Αθανασιάδης και υπάρχει γνήσιο της υπογραφής στην υπεύθυνη δήλωση. Βρήκαμε σε φωτοαντίγραφο την ίδια υπεύθυνη δήλωση με συμπληρωμένο το ποσό των 12.000 ευρώ ως απαίτηση του ποδοσφαιριστή. Λίγο το κακό μέχρι εδώ. Υπάρχει όμως και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με την ίδια ημερομηνία με υπογραφή του εκτελεστικού διευθυντή και του ποδοσφαιριστή χωρίς γνήσια υπογραφής. Το συμφωνητικό προβλέπει αποζημίωση 220.000 ευρώ στην περίπτωση που δεν βρει ομάδα ο ποδοσφαιριστής. Μ' αυτό το συμφωνητικό προσέφυγε στην FIFA και διεκδικεί το ποσό. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει μία ανακολουθία στον χειρισμό του θέματος».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάμπρος Σκόρδας προαναγγέλοντας την εισαγγελική παρέμβαση: «Εχει πολλούς ποδοσφαιριστές που χρωστάει (σ.σ. ο Άρης), αλλά έχει και διάφορα άλλα. Το ανακαλύπτω τώρα που ασχολούμαι, παίκτες με συμφωνητικά παράξενα. Ένα παράδειγμα ο Σιστόν έχει υπογραμμένη λύση συμβολαίου με τα λογιστικά στοιχεία να δείχνουν ότι έχει εξοφληθεί και εμφανίζεται ένα συμφωνητικό με κάποιον που δεν έχει δικαίωμα υπογραφής και λέει ότι του χρωστάνε 200.000 σε μια ρήτρα αποζημίωσης! Εχει υπογράψει ο Γιάννης Κόντης, χωρίς να έχει δικαίωμα υπογραφής. Αυτό μαζί με άλλα θα πάνε στον εισαγγελέα. Υπάρχουν διάφορες εμπλοκές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου