Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αυτόν φέρατε να κάνει τον προπονητή στον Άρη...


Ο πρώην προπονητής του Άρη, Γιάννης Χατζηνικολάου, “έσπασε” την σιωπή του και μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης. Ο Σερραίος τεχνικός μίλησε για το πέρασμα του από τον Άρη και για την έντονη κριτική που δέχθηκε μετά την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, κατηγόρησε τους πάντες χωρίς ιδιαίτερη διάθεση αυτοκριτικής μιλώντας (όπως όλοι) κατόπιν εορτής. Μίλησε ακόμα για κάποιον δημοσιογράφο που "έφαγε" τον Κούπερ και του είπε πως δε θα κολλήσει ούτε σ' αυτόν αλλά και για κάποιον Μύρτσο, τον Ραπτόπουλο και τον Κόκκινο!!! Η συνέντευξη του Χατζηνικολάου που έγινε σε... ύποπτο χρόνο πριν το ματς της χρονιάς:

- Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ημέρα που φύγατε από τον Άρη… Τελικά, τι έφταιξε και δεν πήγαν καλά τα πράγματα.

“Ο κάθε τυχαίος βγαίνει και κάνει κριτική για το διάστημα που έμεινα στον Άρη. Ακούω, διαβάζω, βλέπω εκπομπές με όλους αυτούς τους μαϊντανούς, που μιλούν για τον Άρη όλοι αυτοί, οι Αρειανάρες… Κοιτάξτε, φυσικά και έγιναν λάθη, αλλά δεν έγιναν εσκεμμένα. Έγιναν κάτω από πίεση και στενότητα χρόνου. Ο καθένας βγαίνει και πετάει από μια μπούρδα κι όποιον πάρει ο χάρος…”.

- Να ξεκινήσουμε με τις μεταγραφές;

“Όλοι ξέρουν  ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε μεταγραφές, λόγω του περιορισμού που έχει ο Άρης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ψάξαμε να βρούμε ότι καλύτερο υπάρχει από παίκτες κάτω των 24. Ρωτάω αυτούς που βγαίνουν και λένε τα διάφορα: κάτω από 24 δεν είναι ο Μανιάς και ο Κύργιας; Μπορούσαμε να βρούμε καλύτερους στην Ελλάδα; Μπορούσε να βρεθεί καλύτερος από τον Μανιά; Ήταν πρώτος σκόρερ στην Β’ εθνική. Ρωτάνε διάφοροι γιατί δεν έγινε αυτό και γιατί δεν έγινε εκείνο. Τους απαντώ: γιατί δεν μπορούσαμε! Ήθελα τον Αργυρόπουλο, που είχε εμπειρίες από τον Πλατανιά και τον Αστέρα Τρίπολης. Και όλοι έγραφαν ‘μα, Πλατανιάς θα γίνουμε;’. Μακάρι, να κάναμε τις κινήσεις του Πλατανιά. Μετά, προσεγγίσαμε τον Τζανακάκη και τον Σαρρή για στόπερ. Τρεις φορές ακυρώθηκε. Ακόμη περιμένω… Δεν κάναμε τίποτε! Καμία συμφωνία. Με τον Βλαχοδήμο είχαμε μιλήσει, αλλά ήθελε εξωτερικό, διαφορετικά θα ερχόταν στον Άρη. Το ίδιο και ο Μπουγαΐδης. Τον Σαρρή τον χάσαμε γιατί ο ίδιος μάνατζερ που τον εκπροσωπούσε, είχε αναλάβει και  κάποιους άλλους παίκτες της ομάδας και ζητούσε χρήματα. Με τους ξένους; Πόσο καιρό χάσαμε με τον Σουμπίνιο; Εδώ έγιναν κάποια λάθη. Όταν είδαμε  ότι δεν γίνεται με τον Σουμπίνιο, στραφήκαμε στον Βιόλα και τον Νέμεθ. Αλλά είχαμε κάποιες άλλες προτεραιότητες… Ο Σουμπίνιο πήγε Αζερμπαϊτζάν, προτίμησε τα λεφτά. Υπήρχαν και προβλήματα με τους μάνατζερ”.

- Με τον Τάτο είχατε πρόβλημα στη συνεργασία;

“Όχι, είχαμε μιλήσει και του ξεκαθάρισε ότι πρώτη επιλογή ήταν ο Σουμπίνιο. Ο Τάτος ήρθε δέκα μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, εμείς έπρεπε να ψάχνουμε. Ο Τάτος μου είπε πως υπήρχε πρόβλημα του μάνατζερ του με τον Μούτα. Κάτι είχε γίνει μεταξύ τους. Γι΄αυτό μπορεί να μιλήσει ο Μούτας και ο μάνατζερ”.

-  Στον σχεδιασμό του καλοκαιριού γιατί δεν επελέξατε να κάνετε απλές ανανεώσεις με τους Παπαστεριανό, Παπαζαχαρία, Κασναφέρη και Κοέλιο;

“Όπα, ένα-ένα! Προς τιμή του ο Παπαστεριανός βγήκε προχθές και είπε ότι δεν ανανέωσε λόγω των οφειλών. Είχε δεδουλευμένα και έπρεπε να τα πάρει. Τρεις φορές φωνάξαμε και τον Παπαστεριανό και τον Παπαζαχαρία να μιλήσουμε για ανανέωση. Κάπου, όμως, δεν τα βρήκαν στο οικονομικό. Τον Κασναφέρη του τηλεφώνησα προσωπικά δυο φορές για να μείνει και μου είπε πως αυτά που τράβηξε στον Άρη δεν θέλει να τα ξαναζήσει. ‘Δεν θέλω να τους ξαναδώ’, μου είπε. Έτσι ακριβώς, για να τελειώνουμε με αυτά τα θέματα και να μην… παπαρίζει ο καθένας, λέγοντας ότι θέλει. Όσο για τον Κοέλιο, είχε φύγει όταν ανέλαβα, ήταν ήδη παρελθόν”.

-  Αληθεύει ότι ο Έλσνερ δεν ήταν δική σας επιλογή;

“Αλήθεια είναι!  Από τη στιγμή που έφυγε ο Κοέλιο, ψάχναμε για άλλη λύση. Το λάθος μου ήταν που δεν παραιτήθηκα όταν ήρθε ο Έλσνερ. Είχα πει ότι δεν μας κάνει ο παίκτης, δεν είναι ο αμυντικός χαφ που θέλουμε. Εκεί πάνω έπρεπε να παραιτηθώ. Δεν ήταν ο παίκτης που χρειαζόμασταν έπρεπε. Βρέθηκα απέναντι στους… μανατζαραίους και τα παιχνίδια τους. Από τη στιγμή που βρέθηκαν απέναντι τους, ήξερα ότι ανά πάσα στιγμή θα είμαι το εύκολο θύμα και θα αρχίσουν τον πόλεμο. Το ήξερα. Έπρεπε να παραιτηθώ εκείνη τη στιγμή… Όπως είχα παραιτηθεί ένα βράδυ όταν συγκεκριμένος μάνατζερ ανακοίνωσε ότι ήρθε ο Σικαλιάς. Εκείνο το βράδυ είχα παραιτηθεί και μπορεί να το επιβεβαιώσει ένας συνάδελφος σας δημοσιογράφος. Αν θέλει, ας βγει κι ας το πει… Όμως, το επόμενο πρωί ο Σικαλιάς δεν ήταν στην ομάδα”.

- Πήρατε τον πρόεδρο;

“Δεν τον βρήκα τον πρόεδρο. Πήρα άλλον άνθρωπο της διοίκησης, μίλησα και με τον  Μούτα και τους είπα ότι αν έρθει ο Σικαλιάς χωρίς να είναι δική μου επιλογή, εγώ φεύγω. Τον είχε περάσει κάποιος μάνατζερ… Ήταν παραμονές προετοιμασίας. Ο ίδιος μάνατζερ είχε φέρει στον Άρη παίκτη, που δεν είχε καν δελτίο, δεν έπαιξε ποτέ και όμως πληρωνόταν”.

- Πως γινόταν αυτό;

“Ρωτήστε να μάθετε ποιος είναι ο παίκτης… Ο Άρης πλήρωνε παίκτη χωρίς αυτός να αγωνίζεται! Επειδή βγαίνουν κάποιοι Αρειανάρες εκεί πέρα, που κάνουν τους προπονητές και κάποιοι δικοί σας συνάδελφοι που το μόνο που ξέρουν είναι να πυροβολούν από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάνουν κακό στον Άρη, το γεγονός ότι δεν μιλώ πολύ τακτικά δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία…”

- Μας λέτε ότι ο Έλσνερ δεν ήταν δική σας επιλογή, ποιος φόρτωσε λοιπόν τον Άρη μ’ έναν παίκτη που δεν τον ήθελε ο προπονητής της ομάδας; 

“Καλά δεν το ξέρετε; Οι μάνατζερ ελέγχουν πλέον το πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος μάνατζερ, που είχε τον Έλσνερ, είχε κι άλλους παίκτες, που γλύτωσε ένα εκατομμύριο ευρώ η ομάδα! Κάποιων άλλων προηγούμενων ετών… Τέτοια προβλήματα είχαμε… Τον Σαρρή γιατί τον χάσαμε; Επειδή ο μάνατζερ του εκπροσωπούσε άλλους παίκτες, που είχαν να παίρνουν από τον Άρη”.

- Με τον Ίμπε τι έγινε;

“Ήταν λύση των τελευταίων ημερών, όταν χαλούσε η μια μεταγραφή μετά την άλλη. Ήρθε ανέτοιμος και επηρεαζόταν ψυχολογικά πολύ εύκολα. Πήγαμε τον αφήσαμε σ’ ένα ξενοδοχείο, ούτε αυτοκίνητο είχε, περίμενε τον Ουντότζι να τον πάρει και να πάνε για προπόνηση. Δεν βοήθησε αγωνιστικά. Φυσικά και δεν βοήθησε, τι να βγω και να κάνω το άσπρο… μαύρο; Εμείς ψάχναμε έναν αριστερό πλάγιο. Στις δέκα επιλογές θα σου βγουν 1-2 κακές… Εγώ αυτό πλήρωσα, ότι ήρθαν παίκτες την τελευταία στιγμή, δεν βοήθησαν και ο Άρης έμεινε πίσω…”

- Στο θέμα Αγκάνθο, τι συνέβη;

“Ο παίκτης ήθελε να μείνει παραπάνω μέρες στην Ισπανία για να είναι κοντά στην μητέρα του. Αυτό δεν γινόταν, έπρεπε να βρίσκεται με την ομάδα. Τότε μας είπε πως ήθελε να φύγει, να του λύσουμε το συμβόλαιο! Πριν αρχίσει η προετοιμασία… Τότε μίλησα με τον Ιντρισού της Κάιζερσλαουτερν, τον οποίο θα παίρναμε, αν γλιτώναμε το συμβόλαιο του Αγκάνθο. Επιπλέον, ο Αγκάνθο δεν μπορούσε να βγάλει τις προπονήσεις, λόγω του προβλήματος στο γόνατο. Πως θα ανταποκρινόταν στο γήπεδο; Σίγουρα είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και μπορεί να βοηθήσει. Το θέμα είναι αν μπορεί να παίξει, εξαιτίας των ποδιών του. Τον θέλω να παίζει παραπάνω για την ομάδα. Σ’ ένα ραντεβού ήμασταν εγώ, ο Αγκάνθο, ο Μούτας, ένας ψυχολόγος κι ένας σύμβουλος. Τότε του είχε πει ο Μούτας πως παίρνει πολλά λεφτά και του είχε απαντήσει πως αν το πόδι του ήταν πραγματικά καλά, σιγά μην έπαιζε στον Άρη! Θέλουμε ένας παίκτης να παίζει καλά και για την ομάδα. Δεν φτάνει να είναι καλός για τον εαυτό του… “

- Πάντως, ο Άρης είναι ευάλωτος στην κριτική…

“Δίνουμε εμείς τροφή, κανείς δημοσιογράφος δεν τα βγάζει από το… στομάχι του. Βγήκε τις προάλλες ο Μιχαλήτσος και τους κατηγορούσε όλους. Παλαίμαχος παίκτης του Άρη… Βγαίνει και κατηγορεί ο Γιάννης… Η Αρειανάρα ο Γιάννης… Τον είδα μια μέρα στο Μακεδονία TV. Ποιος ο Γιάννης; Δεκαπέντε χρόνια τα παίρνει από τον Άρη, τι βγαίνει και λέει; Πέντε φορές έκανε τον προπονητή στον Άρη! Εγώ δεν έγινα προπονητής στον Άρη, ήρθα προπονητής στον Άρη. Όπως άκουσα προχθές τον Μύρτσο να λέει ότι ο Ηλιάδης είναι από το χωριό μου… Όταν ήμουν στον Ηρακλή ήρθαν ο Αβάνογλου και οι Σουπεράδες και μου ζήτησαν να πάω στον Άρη. Κι αυτοί από το χωριό μου ήταν;  Στον Ηρακλή είχα συγγενείς; Στον Πλατανιά είχα συγγενείς; Ήρθα στον Άρη προπονητής, δεν έγινα στον Άρη προπονητής… Ναι, η καταγωγή μου είναι από εκεί, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Βγαίνουν και κατηγορούν, ρίχνουν λάσπη αβέρτα… Μιλάει και κάνει κριτική ο Γιάννης; Ας φύγει πρώτα από την Θεσσαλονίκη και ας πάει να κάνει τον προπονητή…”

- Υπήρχαν, λοιπόν, πολλά εμπόδια στην θητεία σας στον Άρη…

“Μα και τώρα ο Λάμπρος ο Σκόρδας τα ίδια αντιμετωπίζει. Αν δεν έρθει ο Βλαχοδήμος, ποιόν παίκτη θα βρει; Υπάρχει ο περιορισμός για τους παίκτες μέχρι 24 ετών. Το βασικότερο πρόβλημα δεν ήταν το οικονομικό, αλλά το γεγονός πως δεν υπήρχαν διαθέσιμοι παίκτες. Είχαμε μιλήσει με τόσους παίκτες, αλλά πήγαν σε άλλες ομάδες… Τι άλλο να κάνουμε;”

- Μήπως πληρώσατε και τα λάθη του Μούτα;

” Ότι έβγαινε και μίλαγε πολύ; Μπορεί… Εδώ δεν με στήριξαν φίλοι στον Άρη. Ο Αβάνογλου μου έκανε πόλεμο, επειδή είχε κόντρα με την διοίκηση… Στον Ηρακλή όταν ήμουν, ο Κόκκινος και ο άλλος ο Ραπτόπουλος μου έκαναν κάθε μέρα επίθεση και έλεγαν ότι είμαι Αρειανός. Και η ομάδα πήγαινε τρένο, ήταν δεύτερη… Ψέμματα είναι; Με τη γκρίνια τους, έδειχναν ότι δεν ήθελαν βγει. Αυτοί βέβαια μπορεί να λογοδοτήσουν κάποια μέρα σαν ηθικοί αυτουργοί. Δεν γίνεται να δέχομαι επίθεση από τον καθένα, που κράζει πρωί και βράδυ… Ευτυχώς, η στάση των παιδιών της Αυτόνομης ήταν άψογη. Βέβαια αυτοί μου το είπαν, ότι από τη στιγμή που θα πάω στον Άρη, οι πρώτοι που θα σε πληγώσουν και θα σε προδώσουν θα είναι οι Αρειανοί. Και με τρελαίνει που δικαιώθηκαν… Ακόμη και ο Γκάλης, που είναι αδερφός μου και έκανε μια δήλωση στήριξης βγήκε ο άλλος ο… βάτραχος και τον κατηγόρησε. Ποιον, τον Γκάλη, επειδή έχω προσωπική σχέση; Αδελφός μου είναι! Δεν μπορεί να μιλήσει;”

- Λέτε ότι δεν είχατε τον χρόνο να κριθείτε...

“Τα προβλήματα ήταν τεράστια καθώς δέκα μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήρθαν πόσοι παίκτες. Εδώ τον Ουντόντζι τον έφερα με χίλια ζόρια και με τεράστια αμφισβήτηση. Σε δέκα μέρες ήθελαν να στήσουμε τη σούπερ ομάδα”.

- Δεν ξαναμιλάς με τον Ουντόντζι, μήπως και επιστρέψει;

“Του τηλεφώνησα: Δεν θέλει να ακούσει… Μου το ζήτησαν από τον Άρη και του μίλησα. Μου είπε πως δε πληρωνόταν και δεν ήθελε να ασχοληθεί άλλο μ’ αυτή την ομάδα. Αναφέρθηκε και σε κάποιο πρόβλημα στα αποδυτήρια, χωρίς να θέλει να το αναλύσει. Γενικότερα, οι Αφρικανοί παίκτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε θέματα ρατσισμού και ακόμα και οι πλάκες μπορούν να παρεξηγηθούν”.

 - Πήρατε αποζημίωση;

“Υπάρχουν τα Αρειανάκια και οι δήθεν Αρειανοί, που φυλάνε το σήμα και μόλις κλείσουν την πόρτα ρίχνουν το μπινελίκι. Ας ρωτήσουν κάποιοι τον Λάμπρο Σκόρδα, αν αποζημιώθηκε ο  Χατζηνικολάου. Αποζημιώθηκε ο Μιλίνκοβιτς; Ο Μιχαλήτσος αποζημιώθηκε γι’ αυτά τα χρόνια που ήταν εκεί; Εγώ φυσικά και δεν αποζημιώθηκα, ούτε και ο Μούτας. Στο διάστημα που ήμουν στον Άρη, οι παίκτες και τα πάντα ήταν πληρωμένα, κάτι που φυσικά το απαιτούσα. Μετά διάβασα πως υπήρχε μια στενότητα, αλλά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες”.

- Η συμπεριφορά του κόσμου απέναντι σου;

“Από τον απλό κόσμο, δεν έχω κανένα παράπονο. Όταν σε προδώσει, όμως, η καψούρα σου σε πονάει δύο φορές. Ο Άρης είναι η καψούρα μου.Τα παιδιά από την Θύρα 3 το ξέρουν αυτό και θα περίμενα απ’ αυτούς περισσότερη στήριξη. Ο Σόλων μας έβαζε στη Θύρα 3 μαζί με τον Μπουγιουκλή και τον Μπιμπισίδη, όταν ήμασταν πιτσιρικάδες, μετά μπήκαμε στο αγωνιστικό. Επιπλέον, κάποιοι δημοσιογράφοι παρεξήγησαν το γεγονός ότι δεν μιλούσα και νόμιζαν πως ήμουν απέναντι τους. Εγώ δεν ήθελα να αδικήσω κάποιον  δημοσιογράφο και δεν μιλούσα σε κανένα. Ίσως και να έκανα λάθος. Ένας δημοσιογράφος μου είπε στη Βουλγαρία πως αυτός έφαγε τον Κούπερ, σιγά μη κολλούσε σε εμένα! Εντάξει, μετά από λίγο καιρό με φάγανε…”

- Μπορεί να σωθεί ο Άρης;

“Ναι, μπορεί! Το βλέπω, το εύχομαι και το ελπίζω. Όπου μπορώ να βοηθάω, θα βοηθάω. Η ομάδα έχει μπροστά της έναν ολόκληρο γύρο και μπορεί να τα καταφέρει”.

- Με τον Μιλίνκοβιτς έκανε πίσω η ομάδα;
“Ο Μιλίνκοβιτς θεωρώ πως στηρίχθηκε πολύ, έτσι έπρεπε να γίνει. Απλά, θα ήθελα να στηρίξουν και εμένα με τον ίδιο τρόπο”.

- Από τον Ηλιάδη έχεις παράπονα;

“Ένα! Το παράπονο μου από τον Ηλιάδη είναι πως άκουσε μερικούς… μανατζαραίους περισσότερο από εμένα, εγκλωβίστηκε και τελικά αυτοί τον έφαγαν, όπως έμαθα”.

-  Γιατί ο Πουλίδο είχε αυτή την πτώση;

“Με τον Πουλίδο δεν ξέρω τι έγινε. Εμένα μου είπε πως δεν είχε ξανακάνει τέτοια προετοιμασία. Στην συνέχεια δεν ξέρω τι έγινε. Το καλοκαίρι είχα φωνάξει το Πουλίδο και τον Αγκάνθο και τους είχα πει να μάθουν την γλώσσα, όπως πρέπει. Τότε με κατηγορούσαν όλοι και μετά από λίγο καιρό έγραφαν τα ίδια που έλεγα εγώ…”

- Ο Άρης συμφώνησε με Μπουγαΐδη και Βλάχο. Θα βοηθήσουν;

“Με τον Μπουγαΐδη είχαμε μιλήσει και αν θυμάμαι καλά και με τον Βλάχο, αλλά ήθελαν να πάνε εξωτερικό. Νομίζω ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα αυτοί οι παίκτες”

- Θέλεις να πεις κάτι στον Σούλη Παπαδόπουλο;

“Θα του έλεγα καλή επιτυχία κι ας έλεγε εις βάρος μου κάποια πράγματα στις καφετέριες στην Αθήνα. Για μένα το βασικό είναι να σωθεί η ομάδα. Πέρυσι σώθηκε με κάποιους τρόπους, ουσιαστικά άλλοι την έσωσαν…”.

Και στην Αννίτα να πας να πεις τον πόνο σου Γιάννη...

1 σχόλιο:

  1. τωρα να τα λεν αλλοι αυτα που λες στο τελος παει στην ευχη αλλα να τα λες και εσυ ρε βλακα χατζημουτα??αντε φτυσ'τα μπουτια σου γελοιε...που στο πιο σοβαρο ματς της ζωης μας αποβληθηκε ο αγκανθο με αναποδο σφυριγμα,ο σουμπινιο "σημαδευε" τα δοκαρια,και στο 93 κοντεψαμε να μεινουμε στον τοπο με την ευκαιρια...τη μεθεπομενη εβδομαδα ο αστερας εδινε επισης το πιο κιρισιμο ματς της ιστοριας του,και ενω ειχε παιχτες τραυματιες και τιμωρημενους που ηθελε να εκτισουν με ΑΡΗ για να τους εχει στα πλει οφ...ναι μας εσωσε ο σαρρης και ο καραμελιδης δεν εβλεπες καθε αγωνιστικη περσυ?και στο κατω κατω "εσωσαν" τον ΑΡΗ? η μηπως "εριξαν" την ΑΕΚ καποιοι εκ των εσω?? γελοιε.θυμα και εσυ της σαπιας προπαγανδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή