Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

«Ζηλεύουν την ΑΕΚ που γυρίζει από χωριό σε χωριό να παίξει μπάλα»


Λάβρος ήταν ο Λάμπρος Σκόρδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 την επομένη της ήττας του Αρη από τον Απόλλωνα και των επεισοδίων που ακολούθησαν έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο ισχυρός άνδρας των «κίτρινων» μίλησε για μία μαφία που διοικούσε τα τελευταία χρόνια την ομάδα και είχε απώτερο σκοπό να την οδηγήσει στη Γ' Εθνική, επέρριψε ευθύνες στον προκάτοχό του, Δημήτρη Ηλιάδη για την διάλυση της ομάδας το καλοκαίρι, ενώ καταφέρθηκε και κατά μερίδας των οργανωμένων. Αναλυτικά η συνέντευξη Σκόρδα:


Για την κατάσταση στον Αρη: «Δεν είναι θέμα λαθών, έχουν γίνει εγκλήματα εκ προμελέτης και προσχεδιασμένα. Το να διοικεί μια μαφία και να βάζει μπροστινούς γίνεται δυο χρόνια τώρα. Στόχος είναι ο έλεγχος της ομάδας. Πέρυσι σώθηκε τελευταία αγωνιστική η ομάδα όταν αποφασίσαμε να βοηθήσουμε. Το καλοκαίρι ήρθε με παρέμβαση διάφορων ανθρώπων, που έχουν συμφέροντα, ο Ηλιάδης και διέλυσε την ομάδα για να μην μπορεί να σωθεί. Για να πάνε την ομάδα στη Γ' Εθνική. Ζηλεύουν την ΑΕΚ που γυρίζει από χωριό σε χωριό και από καφετέρια σε καφετέρια να παίξει μπάλα. Τα επεισόδια στα γήπεδα μου θυμίζουν αυτά που γίνονταν στα χωριά. Είναι ιστορικές ομάδες και το Αιγάλεω και η ΑΕΚ. Αλλά αυτά τα φαινόμενα μου θυμίζουν Γ' Τοπικό. Οσα προβλήματα και να έχει πρέπει να κάνει τα πάντα για να σωθεί. Στην ΑΕΚ ήταν πιο ξεκάθαρα γιατί είχε τεράστια χρέη στο Δημόσιο, δεν είχε τηρήσει τη συμφωνία στο 44. Εμείς έχουμε εξοφλήσει πλέον. Εκεί αποφάσισαν να την ρίξουν για να καθαρίσουν. Δεν μπορώ να ξέρω παραπάνω, αλλά η οσμή που αφήνει η κατάσταση αυτό δείχνει. Ο Αρης άλλαξε αγωνιστικό πρόσωπο και έπαιξε καλά γιατί ήρθε η διοικητική αλλαγή. Ο Αρης δεν έχει τόσα χρέη όσα η ΑΕΚ. Δεν είναι ανυπέρβλητα. Αν έμπαινε στο άρθρο 99 θα μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση. Ο Αρης μετά την εκκαθάριση θα έμενε να χρωστάει 12, 13 εκατ. ευρώ. Στο Δημόσιο δεν χρωστάει πάνω από 7-8. Με σωστή διαχείριση θα έβγαινε από την κρίση».

Για τα πολλά χρέη σε παίκτες: «Εχει πολλούς ποδοσφαιριστές που χρωστάει, αλλά έχει και διάφορα άλλα. Το ανακαλύπτω τώρα που ασχολούμαι, παίκτες με συμφωνητικά παράξενα. Ένα παράδειγμα ο Σιστόν έχει υπογραμμένη λύση συμβολαίου με τα λογιστικά στοιχεία να δείχνουν ότι έχει εξοφληθεί και εμφανίζεται ένα συμφωνητικό με κάποιον που δεν έχει δικαίωμα υπογραφής και λέει ότι του χρωστάνε 200.000 σε μια ρήτρα αποζημίωσης! Εχει υπογράψει ο Γιάννης Κόντης, χωρίς να έχει δικαίωμα υπογραφής. Αυτό μαζί με άλλα θα πάνε στον εισαγγελέα. Υπάρχουν διάφορες εμπλοκές. Άλλο ένα παράδειγμα. Με τον Αμορόζο λύσαμε το συμβόλαιο, βγήκε απόφαση από ΕΠΟ δεν έγινε τίποτα και ξαφνικά βγήκε μια προσφυγή και πήγε στο CAS. Δεν είχε χρέος βέβαια ο Αρης και γι αυτό αθωώθηκε. Ποιος μπήκε τώρα εκεί; Όλα αυτά μυρίζουν άσχημα… Είναι πολλά απ' αυτά τα ποσά τέτοιου είδους. Κι άλλα τα οποία φαίνεται να χρωστάει τα οποία έχουν διακανονιστεί κι άλλα έχουν εξοφληθεί. Ο Αρης αν υπήρχε καλή διαχείριση κι έμπαινε στο 99, μιας κι έχει συμφωνίες και πληρώνει παίκτες, θα καθάριζε.

Για τον Ηλιάδη: «Είναι βαλτός από αυτούς που τη διάλυσαν και πέρυσι, έτσι την διέλυσε και φέτος. Όταν δεν έχεις δικαίωμα μεταγραφών και μόνο ανανεώσεων έχεις παίκτες Παπαστεριανό, Παπαζαχαρία, Καζναφέρη, όποια λεφτά κι αν ζητούσαν θα τα έπαιρναν. Και τώρα πάει να τον πάρει από την Κονκόρντια... Ηθελαν να μείνουν όλοι. Παρακαλούσε ο Παπαστεριανός να παραμείνει και να βρεθεί τρόπος κι έκανε και υποχωρήσεις για να πάρει τα λεφτά του... Αν όλοι δεν αλλάξουμε συμπεριφορά δεν μπορεί να σωθεί η ομάδα».

Γιατί τον βρίζουν και γιατί δεν υπάρχει πίστωση χρόνου: «Είναι μερικοί οργανωμένοι υπάλληλοι πρώην παραγόντων, συνεργάτες ακόμα και σήμερα σε εταιρίες καθαρισμού και συνέταιροι κτλ άνθρωποι που μπήκαν το καλοκαίρι στα μαγαζιά στις καφετέριες στις μπουτίκ και υπεύθυνοι. Τα μαγαζιά είναι άδεια, οι αγορές είναι περισσότερες από τις πωλήσεις. Εχουν κλαπεί εκατομμύρια, χάνονται στο δρόμο. Όταν ο Αρης ξέφυγε μετά το '06-'07 είδατε τι έγινε. Βγήκαν όλοι εναντίον μου. Εγώ πήρα ομάδα με χρέη και την άφησα με πολύ λιγότερα χρέη και με ομαδάρα. Το καλοκαίρι του `09 είχε 9 εκατ. χρέη, διαχειρίσημα με τζίρο 15 εκατ. Όταν πήραν χαμπάρι κάποιοι ότι το μαγαζί βγάζει λεφτά, όπως συμβαίνει σε πολλά στην Ελλάδα και πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο, έχουν τον τρόπο με πολλούς τρόπους να ελέγχουν και να μπαίνουν σε ομαδάρες και να τις καταστρέφουν. Βγαίνει το πόρισμα πέντε χρόνια μετά και αθωώνει παντελώς την δική μου θητεία. Και με βρίζουν γιατί κόβει τα 10-20 μεροκάματα αυτών που τρώνε και δηλητηριάζουν τον κόσμο. Είναι και θέμα ποιότητας. Όμως όταν η ποιότητα δεν είναι η καλύτερη που υπάρχει και η ψυχολογία είναι κακή τότε... Ο Αρης έχει τεράστιες δυνάμεις ένα μέτριο παίκτη τον κάνει καλό. Βλέπεις στο γήπεδο ακόμα και τα πανιά που σηκώνονται δεν γράφουν Αρης. Γράφουν για λαμόγια. Πείτε ποιοι είναι να πάνε στη δικαιοσύνη».

Για τον Ουντότζι: «Υπάρχει στην Ελλάδα η αίσθηση της αυτοδικίας. Όποιος θέλει ορμάει σε όποιον θέλει. Ήταν τιμωρημένος με τον Ολυμπιακό και βρέθηκε σε ένα μπαρ. Δεν μπορεί να δέχεσαι φραστική και ρατσιστική επίθεση από κάποιους που είναι οπαδοί της ομάδας. Έφυγε την επόμενη ημέρα και δεν θέλει να γυρίσει. Αυτά τα πράγματα αλλάζουν την ιστορία μιας ομάδας. Του μιλάμε, του λέμε να πάρει λεφτά, συμβόλαια, όλα, δεν έρχεται. Όταν τον κοροϊδεύεις τον παίκτη και δεν ζει σ' αυτό το περιβάλλον, δεν είναι Αριανός, δεν θα μείνει ούτε και θα πάει στον Αρη. Κι ο Βλαχοδήμος γι αυτό δεν ήρθε. Είναι 5-10-20 άνθρωποι, δεν είναι η πλειοψηφία του Super 3. Είναι γνωστοί με ονοματεπώνυμα. Δεν σηκώνει όμως ο Αρης τα χέρια ψηλά. Ήρθαν κάποια παιδιά θα παλέψουμε. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτες. Δυστυχώς πρέπει να κάνουμε κινήσεις μέχρι 23 χρονών. Αν υπάρξει και κάτι άλλο να βρούμε μια λύση».

Για τις αποδοκιμασίες στον Διούδη: «Είναι από τους καλύτερους του Αρη. Αν πέρυσι δεν είχε πιάσει το τετ α τετ του Μίνγκα με τον Πανθρακικό με την... κάλτσα θα είχε πέσει η ομάδα και δεν θα είχαμε μπει. Αν πιστεύουν ότι βοηθούν μ' αυτόν τον τρόπο είναι γελασμένοι. Ο πολύς ο κόσμος όμως καταλαβαίνει. Δεν διαβάλλει τους παίκτες. Κανείς δεν μίλησε όμως το καλοκαίρι που διαλύθηκε η ομάδα. Και πλέον κινδυνεύει με διάλυση γιατί αν πάει στη Γ' Εθνική θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι λίγοι αυτοί που θέλουν το κακό της ομάδας. Ευτυχώς ο κόσμος αντιδράει και με τη βοήθειά του πιστεύουμε ότι θα βρούμε λύση».

Για το αν μπορεί να σωθεί ο Αρης: «Πιστεύω ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση. Θα παλέψουμε κι εντός κι εκτός. Μπορούμε να πάρουμε παντού βαθμούς. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο καλύτερες οι υπόλοιπες ομάδες. Πρέπει να ξετρυπώσουμε τις δυνάμεις που έχουμε. Αν του χρόνου δεν είναι και ο Αρης, λείπει η ΑΕΚ, λείπει ο Ηρακλής και παίζει μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ θα πέσουν τα τηλεοπτικά συμβόλαια, θα πέσει η ποιότητα και θα χαθεί κι άλλο το ενδιαφέρον. Έχει 16 παιχνίδια να παλέψει και να διεκδικήσει 48 βαθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου