Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

«Εγκληματική λύση η Γ' Εθνική, ο Σκόρδας άφησε χρέη 17 εκατομμύρια»


Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας και άσκησε έντονη κριτική προς τον νυν πρόεδρο Λάμπρο Σκόρδα σχετικά με την στάση του προς τον "Super 3", υπογραμμίζοντας πως δείχνει ασέβεια προς τον κόσμο. Παράλληλα, τόνισε πως είναι σημαντικό και απαραίτητο ο κόσμος να στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί τους νεαρούς παίκτες της ομάδας και χαρακτήρισε εγκληματικές τις λύσεις νέου ΑΦΜ και Γ' Εθνικής. Αναλυτικά, όσα είπε ο Αντώνης Ζαμπέτας:


Για την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης: “Εγώ μπορεί να έχω τα νομικά προβλήματα, ο κόσμος όμως έχει την πίκρα, την θλίψη και άλλα πολλά αρνητικά συναισθήματα. Το αποτέλεσμα ήταν ακόμα μία… σφαλιάρα για την ομάδα. Όσο και να σέβομαι το Απόλλωνα Σμύρνης, ο Άρης είναι… Άρης και δε μπορεί να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται σήμερα”.

Για την στήριξη που πρέπει να υπάρχει στους παίκτες: “Ο κόσμος θέλει να δει έργα και πράξεις. Θέλω να περάσω μόνο το μήνυμα πως δεν πρέπει να πυροβολούμε τα παιδιά αυτά. Σχεδόν όλα αυτά τα παιδιά έπαιζαν στην Κ20 του Άρη και για να τους δώσεις φανέλα βασικού πρέπει να τα βάλεις δίπλα σε οκτώ έμπειρους παίκτες. Αν πάτε στα γήπεδα της Σουρωτής να δείτε τι προετοιμασία έκαναν στην Κ20, θα κλαίτε… Δεν υπάρχουν ξεχωριστοί γυμναστές, προπονητές και άλλα πολλά. Δεν μπορούν αυτά τα παιδιά να βουτάνε κατευθείαν στα βαθιά, χωρίς να έχουν ένα ‘πατέρα’ στα αποδυτήρια”.  Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και πρέπει να υπάρξει στήριξη από όλες τις μεριές. Δε μπορεί να σηκώσει η πρώην Κ20 την οποία ρίξαμε στα λιοντάρια όλο αυτό το βάρος. Αλλάξαμε πόσους προπονητές, ποια τακτική και πιο τρόπο προπόνησης να ακολουθήσουν αυτά τα παιδιά; Το άγχος είναι καταλυτικός παράγοντας  και η μπάλα εξαιτίας αυτού δε μπαίνει στα δίχτυα”.

Για τον σχεδιασμό του καλοκαιριού: “Ο σχεδιασμός που έγινε ήταν εγκληματικός. Η ομάδα είχε τρεις ξένους, θα μπορούσε να έχει έξι και αυτή τη στιγμή έχει μονάχα δύο.  Έπαιρνα τηλέφωνο τον κ. Ηλιάδη, αλλά δεν με άκουγε και μου έλεγε πως ξέρει τι πρέπει να κάνει. Το αποτέλεσμα  είναι αυτό που βλέπουμε τώρα. Ο κ. Ηλιάδης κινήθηκε με τα χρήματα του Γιαννιώτα και τα λεφτά από τα διαρκείας. Άλλα έσοδα φυσικά δεν υπάρχουν στην ομάδα…”.

Για τις δηλώσεις του Λάμπρου Σκόρδα μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης: “Η τωρινή διοίκηση μπορεί να μην έχει ευθύνη για την εικόνα της ομάδας τώρα, αλλά έχει τεράστιες ευθύνες για το  πως βρέθηκε ο σύλλογος μέχρι εδώ. Οι δηλώσεις του κ. Σκόρδα ήταν εντελώς άστοχες και δεν έδειξαν σεβασμό στον κόσμο του Άρη. Αυτός ήταν που παλαιότερα μας έβριζε και μας έλεγε ανθρωπάκια και άλλα πολλά μέσα από το ραδιόφωνο του και άλλα μέσα. Όταν πήγαινε στην θύρα 1 και έβριζε το αίμα τους τότε ήταν καλός ο Super 3 και σήμερα είναι κακός; Σίγουρα, έχει κάποια ευθύνη αλλά δεν νομίζω πως τώρα τον ανακάλυψε ο Σκόρδας. Όταν τους χρησιμοποιούσε εναντίον όλου του υπόλοιπου κόσμου και συμφωνούσε μαζί του ήταν καλύτερα; Έχουν μια διαφορετική άποψη και τον βρίζουν αλλά οι δηλώσεις του περί πολέμου μόνο καλό δε κάνουν. Έχει ικανότητες και τρομερό εγωισμό αλλά πρέπει να βγει μπροστά. Πήρε τον  Σούλη τον Παπαδόπουλο, που βοήθησε πολύ πέρυσι, αλλά δεν θεωρώ πως ο Άρης σώθηκε μόνο σε τρεις αγωνιστικές. Φτάνει, Λάμπρο, το ‘βρισίδι’ και αυτή η κατάσταση. Με τον προσωπικό εγωισμό του καθενός η ομάδα θα φύγει αδιάβαστη”.

Για τον Super 3: “Για εμένα υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί Super 3 στον Άρη. Υπάρχει ο αρχικός, που ιδρύθηκε αυτό είμαι εγώ. Αυτοί ήταν η ομαδοποίηση και η περηφάνια του λαού, που έκανε πορείες και βγήκε από τα καβούκια της. Υπάρχει  ένας που μεταλλάχθηκε και πίστεψε πως μπορούσε να κυβερνήσει το σύμπαν, ένας που πήγε να τα κάνει όλα από την αρχή και να καθαρίσει τα πάντα, αλλά  απαξίωσε παράγοντες που μπορούσαν να βοηθήσουν όπως ο Πόππης, ο Παπαϊωάννου, εγώ και ένας τώρα που ξαναλλάζει τον περσινό Super 3. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές φιλοσοφίες,  που τις καταλαβαίνει μονάχα όποιος ήταν μέσα στον σύνδεσμο”.

Για το πόρισμα της ΝΕΧΙΑ: “Τώρα βγήκε το πόρισμα και φαίνεται πως ήμουν ο μεγαλύτερος πιστωτής. Πέρυσι είχα πάει στο Παλέ με την οικογένεια μου είχαν έρθει κάποιοι και με βρίζανε. Μετά από τον πόρισμα ήρθε κάποιος και μου ζήτησε συγγνώμη γι’ αυτά που έλεγε. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έκανε, αλλά τι να την κάνω τη συγγνώμη τώρα που η ομάδα είναι τελευταία; Όταν έλεγα εγώ πως μπορούσαμε να φέρουμε τους τρεις αρχηγούς της Κ20 της Παρί Σεν Ζερμέν τους οποίους δε χρειάζεται επειδή μπήκαν οι Άραβες, κανείς δεν με άκουγε. Από εκεί και πέρα δικαιώνομαι καθώς έλεγα πως μόνο η Ιντερπόλ μπορεί να βγάλει άκρη από το πόρισμα. Ο κόσμος ήθελε αίμα και δεν το είδε. Η ΝΕΧΙΑ αποτύπωσε μόνο τα λογιστικά και αναφέρει μόνο καρτέλες και νούμερα. Δε μπορείς, όμως, να δεις ποιος έφαγε λεφτά… Μόνο η Ιντερπόλ μπορεί να ακολουθήσει τα διαδρομή από τα χρήματα και αυτή ακόμα όμως μπορεί να μη βρει τίποτα”.

Για ενδιαφέρον επενδυτή που υπήρχε από την Αγγλία: “Υπήρχε επενδυτής από την Αγγλία ο οποίος ενδιαφερόταν όμως είδε πως δε μπορεί να πάρει παίκτες η ομάδα. Έφυγαν οι ξένοι παίκτες και όπως ήταν λογικό ρώτησε γιατί να βάλει λεφτά τώρα στην ομάδα. Αν σωθεί η ομάδα ξέρει πως θα πάρει τα λεφτά του πίσω αν όμως πέσει η ομάδα τι θα κάνει;  Επένδυση σημαίνει πως παίρνω τα λεφτά μου πίσω όχι τα χαρίζω”.

Για τις διαφορές του ποδοσφαίρου από το μπάσκετ: “Το μπάσκετ είναι πολύ διαφορετικό από το ποδόσφαιρο και δε μπορεί να υπάρξει σύγκριση. Η απειρία φαίνεται και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το σίγουρο είναι πως και στα δύο τμήματα έγιναν λάθη”.

Για την πιθανότητα να πέσει ο Άρης στη Γ’ εθνική: “Εννοείται πως η Γ’ εθνική και η Β’ είναι εγκληματικές λύσεις. Αν σκεφτεί να κάνει πατέντες και κάθαρση με άλλο ΑΦΜ εγώ θα δημιουργήσω τον Άρης FC.  Άλλος Άρης δεν υπάρχει. Φτάνει η γκρίνια και οι φασαρίες, αυτά οδήγησαν την ομάδα εδώ. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως ο εχθρός δεν είναι μέσα στον Άρη, αλλά έξω από αυτόν. Υπάρχουν και  άλλες ομάδες,  που έχουν τα προβλήματα αυτά αλλά παίζουν Ευρώπη με εγγυητή το δημόσιο. Το σύστημα δε μας βοήθησε ποτέ”.

Για αυτό που έχει σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή:  “Όλοι έχουν ευθύνη, μαζί και εγώ, αλλά δε μπορώ να χρεωθώ εγώ όλη την ευθύνη, όταν ο Σκόρδας άφησε 17 εκατα. χρέος. Ο Άρης είναι τελευταίος και μόνο αυτό έχει σημασία. Οι ήρωες που ήρθαν στο Χαριλάου πρέπει να αποζημιωθούν. Κύριε Σκόρδα, βάλτε τα όλα στη άκρη, κάντε τις σωστές κινήσεις και εφόσον αποφασίσατε να βγείτε μπροστά σώστε τη παρτίδα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου