Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Eκδικάζεται η υπαγωγή στο άρθρο 99

Ο μπασκετικός Άρης είναι έτοιμος να δώσει μία δικαστική μάχη σήμερα. Στο πολυμελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένο να εκδικαστεί η υπόθεση υπαγωγής της ΚΑΕ στο άρθρο 99. Τα πράγματα δεν πρόκειται να είναι εύκολα. Εκτιμήσεις των ανθρώπων του Άρη αναφέρουν πως θα υπάρχουν αρκετοί πιστωτές που θα αντιταχθούν, όμως θεωρούν πως έχουν τα επιχειρήματα για να κερδίσουν την υπόθεση! 

Υπάρχουν πιστωτές που έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους για να ξεκινήσει η ΚΑΕ διαδικασίες για υπαγωγή στο άρθρο 99, υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν συναινέσει και θα εκφράσουν την αντίθεσή τους σήμερα στο δικαστήριο. Είναι δεδομένο ότι οι πελάτες του Νίκου Πετράτου θα αντιταχθούν. Αυτοί είναι οι Ντικούδης, Αργυρόπουλος, Μπάρλος, Σκορδίλης, Κουμπούρας, Χρυσικόπουλος. Οι πέντε τελευταίοι έχουν κερδίσει τις υποθέσεις προσφυγών σε δεύτερο βαθμό, ο Ντικούδης έχει συμφωνήσει προφορικά, αλλά δεν υπάρχει γραπτώς η συμφωνία στον διακανονισμό, οπότε δεν θα συναινέσει ούτε αυτός. Επίσης, θα υπάρξει παρέμβαση και της πλευράς του Ηρακλή, αφού εκκρεμεί η υπόθεση Σχορτσανίτη και η δικαστική διαμάχη που κρατάει επτά χρόνια.

Πέρα όμως από τους «εχθρούς», υπάρχουν και οι φίλοι και αναφερόμαστε σε πιστωτές της εταιρίας, οι οποίοι υπέγραψαν συναινετικές επιστολές και στη συγκεκριμένη συνομοταξία εντάσσονται - μεταξύ άλλων οι Χατζηβρέττας, Ταπούτος, Βεργίνης, Τσαϊρέλης, Αλεξανδρής και άλλοι. 

Ερωτηματικό προς το παρόν αποτελεί η στάση του δημοσίου, γιατί υπάρχει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πλέον είναι κόντρα σε όλες τις υποθέσεις για υπαγωγή στο άρθρο 99, όμως επίσημη απόφαση για κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν υπάρχει, ενώ επίσης παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ΚΑΕ Άρης δεν ζητάει «κούρεμα» αλλά αύξηση των δόσεων.

Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αναβολής της υπόθεσης, αλλά σε αυτή τη περίπτωση η ΚΑΕ θα πρέπει να εξασφαλίσει τη διατήρηση της προσωρινής διαταγής για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου