Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Πρωταθλητής ο κόσμος του Άρη σύμφωνα με τους Ultras World (video)


Για ακόμα μία φορά ο κόσμος του Άρη βρέθηκε στο εβδομαδιαίο Top-5 (16-22/12/2013) της ιστοσελίδας των Ultras World. Αυτή τη φορά ο κόσμος του Άρη ήταν στη πρώτη θέση για την παρουσία του στον ημιτελικό αγώνα κυπέλλου μπάσκετ με τον Πανιώνιο. H σειρά κατάταξης:

1. Aris Thessaloniki (Άρης Θεσσαλονίκης)
2. Borussia Dortmund (Μπορούσια Ντόρτμουντ)
3. APOEL Nicosia/Omonoia Nicosia (ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια)
4. Sturm Graz/Rapid Wien (Στουρμ Γκρατς, Ραπίντ Βιέννης)
5. Fortuna Dusseldorf (Φορτούνα Ντίσελντορφ)



To κείμενο των Ultras World

Ευρωπαϊκό Τοπ-5 έχουμε αυτή την εβδομάδα καθώς και οι 5 θέσεις προέρχονται από χώρες της Ευρώπης. Μία βδομάδα που είχε τα πάντα, pyroshow, μεγάλα ντέρμπυ, εντυπωσιακά κορεό και μία μοναδική ατμόσφαιρα που βρίσκεται στην 1η θέση των επιλογών μας!

Ξεκινάμε απ’ τη Γερμανία για την 5η θέση, με ένα ντέρμπυ βγαλμένο απ’τα παλιά μεταξύ της Φορτούνα Ντίσελντορφ και της Κολωνίας. Οι δύο πόλεις απέχουν 40χλμ μεταξύ τους, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αντιπαλότητα στις 2 ομάδες, καθώς υπάρχει ανταγωνισμός μέχρι και στην μάρκα της μπύρας που παράγουν οι 2 πλευρές. Στο αθλητικό κομμάτι οι ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορα μετά από 14 χρόνια σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα και η ανυπομονησία ήταν τεράστια. Πάνω απο 40.000 φίλοι της Φορτούνα παρακολούθησαν τον αγώνα και σχημάτισαν ένα μεγάλο κορεό, ενώ απ’την άλλη, 8.000 φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Η 4η θέση έρχεται απ’την Αυστρία με άλλο ένα ντέρμπυ ανάμεσα σε Στουρμ Γκρατς και Ραπίντ Βιέννης. Η αστυνομία για να αποφύγει τα περσινά επεισόδια έκλεισε ένα σημαντικό κομμάτι του γηπέδου, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις 2 πλευρές  να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την ομάδα τους. 

Στην 3η θέση έχουμε το μεγάλο ντέρμπυ της Λευκωσίας και της Κύπρου, ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια. Ένα ντέρμπυ όχι μόνο αθλητικό αλλά και πολιτικό καθώς οι 2 πλευρές έχουν άκρως αντίθετες ιδεολογίες, με τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ να κινούνται στη δεξιά, ενώ της Ομόνοιας αριστερά. Το γεγονός αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό και σε κάθε αγώνα μεταξύ των 2 ομάδων από τις σημαίες και τασύμβολα που σηκώνουν κάθε φορά οι οπαδοί. Το συγκεκριμένο ντέρμπυ τα είχε όλα, μεγάλα pyroshow και στις 2 εξέδρες και πολύ φωνή! 

Η 2η θέση προέρχεται και αυτή απ’την Γερμανία και τους εορτασμούς για τα 104 χρόνια απ’την ίδρυση της Ντόρτμουντ! Οι οπαδοί της Μπορούσια (The Unity και Desperados) ετοίμασαν ένα εντυπωσιακό (όπως πάντα) κορεό για να ευχαριστήσουν τους “πατέρες” του συλλόγου, με τη φιγούρα του Franz Jacobi, ιδρυτή της Ντόρτμουντ να ξεχωρίζει!

Τέλος, στη 1η θέση βρίσκεται ένας αγώνας μπάσκετ στην Ελλάδα, Άρης – Πανιώνιος για τον ημιτελικό του κυπέλου. Μία θρυλική ατμόσφαιρα βγαλμένη απ τα 80’s όταν ο Άρης βρισκόταν στην ελίτ της Ευρώπης αναγεννήθηκε σε αυτό το ματς, όπου οι οπαδοί των κιτρίνων με την ασταμάτητη υποστήριξή τους έδωσαν “φτερά” στην ομάδα τους, που προηγήθηκε ακόμα και με 24 πόντους στα πρώτα λεπτά του αγώνα! Τα choreo και τα pyroshow μπορεί να είναι πάντα εντυπωσιακά, αλλά η φωνή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια εξέδρα, και οι οπαδοί του Άρη απέδειξαν ότι το “κατέχουν”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου