Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

H αποχώρηση του Βαγγέλη Αγγέλου



Λευτέρης Αρβανίτης, Χρήστος Γαλιλαίας, Κώστας Χαρίσης, Αντώνης Ασημακόπουλος και Βαγγέλης Αγγέλου μίλησαν για την αποχώρηση του τελευταίου από τον Αρη.


ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: «Δεν μπορούσαμε και δε θέλαμε να το απαγορεύσουμε στον Βαγγέλη Αγγέλου. Βλέπουμε την υπόθεση σαν άνθρωποι πάνω απ’ όλα. Ο Βαγγέλης ήταν ξένος αλλά έγινε φίλος. Πάντα θα είναι κοντά στην ομάδα και θα βοηθά απ’ όπου κι αν βρίσκεται. Έδειξε πόσο αγαπάει το σύλλογο, πρόσφερε πάρα πολλά αλλά και πήρε πάρα πολλά από τον Άρη.

Ο Άρης του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τι μπορεί να κάνει και να φτάσει όπου έφτασε. Και η ομάδα και ο ίδιος. Εγώ θέλω να πω ότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε συνεχίζεται αταλάντευτα, δε θα σταματήσουμε ούτε λεπτό να δουλεύουμε για την ομάδα. Ως σύλλογος δεν πρέπει να μένουμε σε πρόσωπα. Ο Άρης δίνει τις ευκαιρίες, ο Άρης έχει 21 τίτλους, έχει τίτλους, ιστορία, ανθρώπους που αφήσαν το στίγμα τους στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αυτό πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Η διοίκηση έχει μια αρχή και φιλοσοφία, έχει την άποψή της, ξέρει μπάσκετ, παρουσιάζει στο γήπεδο αυτό που βλέπετε, μια ομάδα που έχει αρχές και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι το τέλος. Έχουμε ένα πλάνο τριετίας. Ό,τι και να γίνει, όποιος και να έρθει και να φύγει, πάνω σ’ αυτήν τη βάση θα δουλέψουμε. Επομένως δε νομίζω ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα η αλλαγή των προσώπων. Δεν επηρεαζόμαστε από την κριτική που δεχόμαστε. Καλή συνέχεια στον Βαγγέλη, οι πόρτες του Άρη είναι πάντα ανοιχτές».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ: «Όπως είπε και ο πρόεδρος επειδή είμαστε μια οικογένεια, όταν συμβαίνει κάτι καλό σε ένα μέλος της οικογένειας οφείλουμε να χαιρόμαστε που ο κόουτς πήρε πολλά και έδωσε πολλά στον Άρη. Είναι επιβράβευση της επιμονής μας το καλοκαίρι για να τον κρατήσουμε παρά τα όσα ακούγαμε. Μακάρι οι επιλογές της διοίκησης στο μέλλον να είναι τόσο επιτυχημένες.

Έχουμε υποχρεώσεις, πολύ σημαντικό αγώνα το Σάββατο (σ.σ. Ίκαρο) οπότε δε θα πούμε περισσότερα. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έδωσαν μεγάλη χαρά στον κόσμο του Άρη που το είχε ανάγκη. Είναι μία μεγάλη επιτυχία. Χαρήκαμε χθες τη νίκη και από σήμερα κοιτάζουμε μπροστά, ο αγώνας συνεχίζεται, πρέπει να δίνουμε μάχες κάθε μέρα».

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ: «Από τη μέρα που ήρθε ο κόουτς προσπαθήσαμε να θέσουμε τις βάσεις του νέου Άρη. Σε ένα σημείο το καταφέραμε. Έχουμε κάνει πολλά λάθη που θα μπορούσαν να μας δώσουν περισσότερες επιτυχίες. Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Αγγέλου για τους 14 μήνες που ήμασταν μαζί. Με βοήθησε και βοήθησε και την ομάδα. Καλή συνέχεια στο νέο βήμα του κι αν γίνεται κι ακόμα πιο ψηλά».

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Περίεργη μέρα, ανάμικτα συναιαθήματα, είναι μία συνέχεια των τελευταίων δύο εβδομάδων. Είμαστε μία οικογένεια. Οι τελευταίες δύο εβδομάδες μας έβγαλαν λίγο έξω από τα νερά μας. Χαιρόμαστε για ένα μέλος της οικογένειάς μας που βρίσκεται στη κορωνίδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Συγκλονιστήκαμε μετά το ματς με τον Ηλυσιακό με την απώλεια του πατέρα του κόουτς, ακολούθησε η εισαγωγή του Σάσα στο νοσοκομείο και μετά το σπάσιμο του χεριού του Γκίκα στην Ελευσίνα. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συντονισμένοι στον ημιτελικό.

Λίγο πριν από το ματς ήρθε το χαστούκι της φυγής του κόουτς. Θα ήταν εύκολο να πούμε σαν παίκτες ότι έχουμε άλλοθι. Μετά την αληθινή κουβέντα που είχαμε με τον κόουτς (η σχέση μας βασίστηκε στην αλήθεια, ο κόουτς ποτέ δεν χάιδεψε αφτιά) εμείς κλειστήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι αν πρέπει να κάνουμε κάτι που να αρμόζει στην ιστορία του Άρη, πρέπει να παίξουμε για τους εαυτούς μας, την ομάδα και για εκείνον. Χαίρομαι που καταφέραμε να του δώσουμε κάτι για το οποίο μόχθησε.

Το καλύτερο το κρατήσαμε για το τέλος. Εύχομαι να κρατήσει αυτό το δώρο γιατί πραγματικά ήταν αληθινό και πηγάζει μέσα από πολλές εργατοώρες. Του εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρει αθλητές που να τον αγαπήσουν και να τον σέβονται όπως κάναμε εμείς»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ: «Ο αγώνας του Άρη δεν έχει τελειώσει και δε θα τελειώσει ποτέ. Ιστορικά έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά, εγώ είμαι μικρός Εγώ είπα να βγει μία ανακοίνωση που να εξηγεί τι έγινε, επικράτησε η άποψη της συνέντευξης Τύπου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που συμμετείχα σ’ αυτήν την προσπάθεια. Αναλαμβάνω την ευθύνη τη διαχείριση της πρότασης και ευχαριστώ διοίκηση, παίκτες, φίλους της ομάδας για τον τρόπο που είδαν αυτήν την πρόταση.

Έχω να πω τα καλύτερα. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της ομάδας για αυτήν τη συνεργασία, την πολύπλευρη συμπαράστασή τους. Ευχαριστώ και τον Τύπο, έχω τα καλύτερα να πω, είστε άνθρωποι που από την πολύ αγάπη σφίγγετε και μπορεί να πνιγεί κάποιος.

Ευχαριστώ στους ανθρώπους που με έφεραν εδώ, τον πρόεδρο, τους κ.κ. Γαλιλαία, Κουρόγλου, Σαμολαδά. Επίσης τους συνεργάτες μου, τον Σάββα Καμπερίδη, τον Θανάση Μολυβδά, τον Παναγιώτη Ζάλογγο και τον Παρασκευά Μουρατίδη, πολύτιμος συνεργάτης αν και τσακωνόμασταν!

Για τους παίκτες τι να πω; Για την πρόταση που μου ήρθε στα 52 μου, αυτήν την πρόταση, έχετε συμμετοχή. Η ομάδα δίνει τρία κρίσιμα ματς, μπορεί να συμβεί κάποιο απρόοπτο. Οι παίκτες πρέπει να κρατήσουν πολύ συγκεντρωμένη την ομάδα. Είναι δύσκολο να μαζευτεί ένα άσχημο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος ότι ο νέος καπετάνιος στο καράβι θα είναι άνθρωπος που με τη συνεργασία της διοίκησης και των παικτών θα έχει τη δύναμη και την αντοχή να συνεχίσει αυτό που ξεκινήσαμε.

Μου είπαν ότι ο Αγγέλου παίρνει αποφάσεις, πρότεινε πράγματα και τα λοιπά. Δεν μπήκα μπροστά ποτέ. Πάντα όταν με ρωτάει ο πρόεδρος που είναι ξεροκέφαλος και Άρης όσο λίγοι, του λέω την άποψή μου σε 1-2 δευτερόλεπτα. Με έχει ακούσει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κατευθύνω κανέναν».

Εκείνο που ξέρω είναι ότι το θέμα βγήκε από την Τουρκία, αλλά δε μπήκα στον κόπο να χαλάσω το μυαλό μου ή της ομάδας για να κάνουμε τον ντετέκτιβ.

Με κάποια μάτια δεν μπορείς να πεις ότι ήταν ηθικό, αλλά σίγουρα είναι τίμιο. Αισθάνομαι σαν να είμαι μέρος μιας σκυταλοδρομίας, που δίνω τώρα την σκύταλη σε κάποιον άλλον...
Κάποια στιγμή το μπάσκετ δεν έχει ισοπαλία και πρέπει να πάρεις την απόφαση. Δεν μπορώ να πείσω κάποιον, αλλά έχω πάρει τουλάχιστον την ευθύνη της απόφασης. 

Και το καλοκαίρι άφησα ένα τεράστιο συμβόλαιο για τον Άρη, ο Χρήστος το ξέρει. Και τότε είχα μια μεγάλη πρόταση. Πρέπει όμως ο κόσμος να μη μείνει στο πρόσωπο. Σημασία έχει η επόμενη επίθεση και η επόμενη άμυνα.

Δεν πρότεινα, συζήτησα και είπα για τον Πρίφτη, τον Ζούρο, τον Κατσικάρη, τον Μίνιτς. Άκουσα για τον Μάρκοβιτς, άκουσα του Μίσσα, μου είπαν πολλά, να ξέρετε ο Αρβανίτης δεν ψήνεται εύκολα, να ξέρετε. Όταν με ρωτάει όμως, μου είπε για τον Κοχ, ότι είναι καλός προπονητής.

Ενημέρωσα τη διοίκηση στο επόμενο δευτερόλεπτο της πρότασης. Συζητήσαμε με τη διοίκηση πολύ, αρκετά πράγματα, πολλά μπορούν να γίνουν, άλλα δεν μπορούν. Έχουν γίνει συζητήσεις που δεν τις ξέρει ο κόσμος. Για μένα ήταν τρεις οι δρόμοι. Το κάνω τώρα, το κάνω το καλοκαίρι ή δεν το κάνω καθόλου. Τους το είπα, και μου είπαν ότι θέλουν να είναι η ομάδα ήρεμη. Σοκαριστήκαμε όλοι με την Ελευσίνα. Καταφέραμε να συγκεντρωθούμε να πούμε την αλήθεια στους παίκτες και πήραμε μια απόφαση...

Ο Άρης ζει με τα προβλήματα του, τα οικονομικά. Ζει με κάτι που δεν έχει, όπως όλοι μας. Το λάβαμε κι αυτό υπ' όψη μας. Προσπαθήσαμε να πάρουμε κάποιους παίκτες. Να την ενισχύσουμε, συνδυασμένα, έχουμε ένα πρόβλημα με το Χαντ, το ξέρετε όλοι. Και φοβόμαστε και με τον τραυματισμό του Γκίκα, προσπαθήσαμε, αλλά αποτύχαμε να πάρουμε παίκτη».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης μίλησε για τη διάδοχη κατάσταση:

«Καλά κάνει και λέει ονόματα ο προπονητής και θολώνει τα νερά. Έχουμε την ευθύνη, το γνωρίζουμε. Εμείς έχουμε κάποια στάνταρ για αυτόν που θα έρθει και να συμφωνήσει σ' αυτά που λέμε εμείς. Η διοίκηση έδωσε τις αρχές στον κόουτς Αγγέλου και ο κόουτς τις υλοποίησε... Θα συνεχίσουμε όπως ήμασταν με τον κ. Αγγέλου. Δε μένουμε σε πρόσωπα.

Για την τελική απόφαση μας ενημέρωσε λίγο πριν βγει αυτό που ξέρετε κι εσείς. Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης που προστάτευσαν την ομάδα, γιατί αυτό πριν τον αγώνα με τον Πανιώνιο βγήκε το θέμα όπως βγήκε, αλλά ξέρετε ότι αυτά συσπειρώνουν τις ομάδες.

Φτιάξαμε ένα πρότζεκτ, δε νιώθουμε προδομένοι. Εμείς το φτιάξαμε, έχουμε τις αρχές, δεν είναι θέμα προσώπων».

Παρέμβαση Γαλιλαία: «Να χαρούμε για ανθρώπους που έχουν δουλέψει. Δεν υπάρχει προδοσία. Του είπα, μόλις μου το είπε, αν δεν πας θα σου σπάσω το κεφάλι!»

Ο Κώστας Χαρίσης τονίζει: «Eίμαστε επαγγελματίες, κι εμείς οι παίκτες, κι ο κ.Αγγέλου. Δέχθηκε μια πολύ καλή πρόταση κι αποφάσισε να την αποδεχθεί. Φαντάζομαι ότι μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο και για εμάς. Όταν μας το ανακοίνωσε, όλοι οι παίκτες τον χειροκροτήσαμε. Εμείς παίζουμε μέσα σε 24'' και κρινόμαστε μέσα σ' αυτές τις αποφάσεις. Μπορεί να μας κρίνει όλη την καριέρα μια απόφαση που παίρνεται σε κλάσματα δευτερολέπτων. Μας έλεγε ότι θα χαρώ πάρα πολύ να έρθει μια ομάδα Ευρωλίγκα και να ζητήσει παίκτη μου. Όταν έρθει κάτι τέτοιο, σημαίνει πως είναι αξία για την ομάδα, που δουλεύει σε επίπεδα Ευρωλίγκα. Η λέξη προδοσία είναι πολύ βαριά και δεν ταιριάζει.»

Αρβανίτης: «Ήταν μια πρόταση, υπάρχει ένα συμβόλαιο, υπάρχει ένας όρος, καλύπτεται απ' αυτόν τον όρο, είπε ότι υπάρχει αυτή η απόφαση, το συζητήσαμε. Είπα τέσσερις φορές ότι ο Άρης θα συνεχίσει υπεράνω προσώπων. Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε ότι ήταν πρόεδρος ο Αγγέλου. Μπορείτε να γράψετε όποιο όνομα θέλετε, δεν υπάρχει όνομα. Μετά το άρθρο 99 θα πούμε τα πάντα για το πόσο ελεεινά χρεώθηκε ο Άρης...»

Πληροφορίες από basketplus 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου