Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δεσμευμένος ο λογαριασμός της ΑΜΚ, επεξεργάζονται λύσεις στην ΚΜΑ!


Η ΠΑΕ Αρης ανακοίνωσε την Παρασκευή και τον λογαριασμό στον οποίο μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε στην ΑΜΚ και μάλιστα με παράταση ενός μήνα ως τις 5 Δεκεμβρίου.


Σύμφωνα με το AllAboutAris ο συγκεκριμένος λογαριασμός (ανοίχτηκε τον Νοέμβριο του 2011 από τον νόμιμο εκπρόσωπο τότε της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη) και κάθε άλλος της ΠΑΕ εμπίπτει στο περί δέσμευσης του 50% ως μέτρο διασφάλισης του δημοσίου. Οι ιθύνοντες της ΚΜΑ μάλιστα σημειώνουν ότι παρά τις όποιες διαφορετικές τοποθετήσεις, δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιηθεί μη δεσμευμένος λογαριασμός (ενστάσεις έχουν κατατεθεί από νομικούς σε αυτό το κομμάτι).

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του blog στη χθεσινή συνάντηση της ΚΜΑ το ζήτημα του "δεσμευμένου λογαριασμού" ήταν το πρώτο στην ατζέντα και όχι αυτό της διαιτησίας!

Η δέσμευση πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι δεν σημαίνει ότι το δημόσιο παίρνει τα χρήματα. Σημαίνει ότι η ΠΑΕ Αρης μπορεί να κάνει ανάληψη μόνο του 50% των χρημάτων που θα τοποθετηθούν στον λογαριασμό.

Εφόσον η ομάδα μπει στο άρθρο 99, τα χρήματα αυτά θα παραμείνουν στον λογαριασμό της ΠΑΕ μέχρι την έκδοση της απόφασης γιατί πολύ απλά στην συνέχεια θα αρθούν τα μέτρα διασφάλισης του δημοσίου λόγω του 99.

Τα χρήματα αυτά θα χαθούν μόνο εφόσον η ομάδα δεν μπει στο άρθρο 99 και βέβαια κάτι τέτοιο δεν διασφαλίζει όμως τον επενδυτή. Υπάρχει όμως τρόπος για να μην διακινδυνεύσει ο όποιος επενδυτής έστω τα μισά του χρήματα να παραμένουν στην τράπεζα και να αναμένει και ο ίδιος με αγωνία την απόφαση του 99;

Σύμφωνα με την πληροφόρηση επίσημα από την πλευρά της ΚΜΑ υπήρξε σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο και με βάση το υπάρχον καθεστώς, η λύση δίνεται με την κατάθεση τραπεζικής επιταγής.

Με αυτό τον τρόπο δεν δεσμεύεται το μισό ποσό και μπορεί ο όποιος επενδυτής να χρησιμοποιήσει και τα 7 εκ ευρώ χωρίς τον κίνδυνο που μπορεί να προκύψει με την μη υπαγωγή στο άρθρο 99. 

Όπως είπε στα ερτζιανά ο πρόεδρος της ΚΜΑ Πάνος Στεφανίδης: «Υπάρχει λύση μέσω τραπεζικής επιταγής με οπισθογράφηση. Κι επειδή θα βγουν και θα πουν ‘γιατί να βάλει κάποιος λεφτά που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει η διοίκηση’, δεσμευόμαστε ότι θα μπούμε μεσεγγυητές, ώστε τα χρήματα αυτά να μην χρησιμοποιηθούν μέχρι να ορίσει ο επενδυτής το δικό του διοικητικό συμβούλιο στην ΠΑΕ», επεσήμανε ο Στεφανίδης.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Αρης έχει δώσει ήδη 2,5 εκ. ευρώ και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, ότι το 90% των συμφωνιών για το άρθρο 99 ως τον Ιούνιο του 2014 είναι καλυμμένο από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και ότι ο Αρης θέλει τον επενδυτή για την περαιτέρω ανάπτυξή του. «Ο Αρης δεν χρειάζεται άμεσα τα 7 εκ. ευρώ. Θα τα χρειαστεί στην πορεία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης αποκάλυψε ότι την παράταση της ΑΜΚ την ζήτησε ο ίδιος ο Ηλιάδης, δείγμα του ότι δεν αποκλείεται να την καλύψει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου