Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Άγγελος Τραυλός, ο... μυστικός σύμβουλος του προέδρου;


Πολλά λέγονται και ακούγονται για τον... μυστικό σύμβουλο του προέδρου, που σε κάποιο ποσοστό (με τη μεγάλη συνεισφορά Μούτα και Χατζηνικολάου) επιμελήθηκε τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Άρη. Αυτός ο άνθρωπος, που υπονοείται, είναι ο γνωστός μάνατζερ, Άγγελος Τραυλός.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Ηλιάδης, φέρεται να τον συμβουλεύεται σε αγωνιστικά θέματα λόγω και της παλαιότερης γνωριμίας τους, αν και ο ίδιος το αρνήθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε . Εκεί που ο Ηλιάδης είπε ότι ο ίδιος είχε προσωπική άποψη για τον Έλσνερ (από τις ΗΠΑ έβλεπε μάλλον σλοβενικό και πολωνικό πρωτάθλημα)!

Ο Άγγελος Τραυλός, τις εποχές των παχιών αγελάδων των μεταγραφών στην Ελλάδα, ήταν ο νούμερο ένα μάνατζερ της χώρας παίρνοντας μεγάλα ποσά ως προμήθειες. Ευρύτερα γνωστός στο κοινό έγινε με την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Koriopolis των στημένων αγώνων, όπου και είναι κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο" στις 04/09/2010, 9 μήνες πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο των στημένων, «μία τυπική έρευνα του ΣΔΟΕ στα βιβλία του γνωστού μάνατζερ αποκάλυψε έναν "άγνωστο" κόσμο. "Μαύρο" χρήμα, μίζες και συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα. Ο εν λόγω μάνατζερ είχε τραπεζικές καταθέσεις ύψους 26.000.000 ευρώ. Τα 26.000.000 ευρώ είχαν αποκτηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια. Από αυτά, τα περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ προέρχονταν από καταθέσεις ποδοσφαιριστών καθώς και γνωστών παραγόντων μεγάλων ομάδων της Σούπερ Λιγκ. Πέντε εκατομμύρια ευρώ αποδίδονται σε καταθέσεις τρίτων προσώπων στους λογαριασμούς του, ενώ επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ προέρχονταν από κέρδη που είχε ο συγκεκριμένος μάνατζερ από τη συμμετοχή του στο ποδοσφαιρικό στοίχημα. Για τη συγκεκριμένη πτυχή της συμμετοχής του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού συστήματος, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους ελεγκτές της υπόθεσης το γεγονός ότι στις φορολογικές δηλώσεις τριών ετών (2001-2003) ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία ότι κέρδισε αρκετά μεγάλα ποσά από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια του ποδοσφαιρικού στοιχήματος. Σύμφωνα με τις βεβαιώσεις, στο διάστημα των ετών αυτών ο μάνατζερ κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατομμύρια ευρώ! Ποσό που θεωρήθηκε ιδιαίτερα μεγάλο, γι΄ αυτό και οι ελεγκτικές αρχές υποψιάστηκαν όχι μόνο ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συμμετοχή σε  "προκαθορισμένο στοίχημα"».

Ο Τραυλός τελικά κατηγορήθηκε για δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ΄επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Εντύπωση μας προκάλεσε πάντως (στην έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο) η εξής δήλωση του Άγγελου Τραυλού στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ στις 18/07/2011 για την υπόθεση των στημένων.

«Ξέρετε κανένα παράγοντα που να μην προσπαθεί να μάθει ποιος θα είναι ο διαιτητής για να προσπαθήσει να ευνοήσει την ομάδα του; Αυτό που έχει γίνει τώρα θα ελαττώσει τις προσπάθειες. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας και πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να του πει κάποιος στραβά καλημέρα. Στη Σούπερ Λίγκα δεν υπάρχει περίπτωση, ίσως στη Β΄Εθνική. Όπου υπάρχει φτώχεια, γίνονται πράγματα. Πουθενά δεν υπάρχει τίποτα αμόλυντο...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου