Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Γκίκας:«Kαι τζάμπα στον Άρη!»


Ο Νίκος Γκίκας ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της δεύτερης νίκης του Άρη στο πρωτάθλημα. Σε δηλώσεις που έκανε στον «Sentra FM» τόνισε:

Για το αν έβλεπε το ματς σαν μια ευκαιρία με τη Νέα Κηφισιά για ρεβάνς: «Δεν θα πρέπει να μας παρασύρουν αυτά, ασφαλώς κι επηρεάζει, μας πίκρανε όλους εκείνους η ήττα, ήταν πιο προσωπικό παιχνίδι».

Για το αν άρχισε να βλέπεις φαντάσματα, όταν η Νέα Κηφισιά επέστρεψε στο ματς: «Πραγματικά, άρχισα να βλέπω τα φαντάσματα να αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, αλλά η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να σταθεί στα δύσκολα. Ο Πελεκάνος που είναι ο ηγέτης μας, ήταν αυτός που πέτυχε κρίσιμα καλάθια στο τέλος και σε εκείνο το σημείο δεν πίστεψα ότι θα χάσουμε».

Για το πώς βιώνει το νέο του περιβάλλον στον Άρη: «Αγωνίζομαι σε μια μεγάλη ομάδα, χωρίς την ομαδική βοήθεια κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι, κι αυτό υπάρχει φέτος στον Άρη. Θεωρώ ότι είμαστε μαζί με την ομάδα τρεις μήνες καθημερινά, ο καθένας πιστεύει στον εαυτό του, παίζουμε χωρίς άγχος και ο καθένας ξέρει ότι στο λάθος θα στηριχθεί. Από εκεί πηγάζει το πάθος»

Για το ενδιαφέρον του Αρη το καλοκαίρι: «Ο καθένας ξέρει ότι ο Αρης είναι μια μεγάλη ομάδα, η φανέλα είναι πολύ βαριά, ο κόσμος του μπασκετικός, θεωρώ ότι θα ήταν ένα στοίχημα για τον καθέναν. Κάθε παίκτης θα ήθελε να φορέσει τη φανέλα του, κάθε παίκτης θα μπορούσε να παίξει και τζάμπα σε αυτή την ομάδα. Ο κόσμος του Άρη θα ήθελε να ζήσει ξανά μεγάλες στιγμές, μια άνοδος του Άρη θα έκανε καλό στο άθλημα. Μακάρι στο μέλλον να ξαναγίνει ο Αρης του παρελθόντος, αν και είναι δύσκολο, γιατί είναι άλλες εποχές, αλλά ο σύλλογος και ο κόσμος του το αξίζουν. Ο κόσμος έχει καταλάβει την προσπάθεια που γίνεται, πιστεύει στον προπονητή μας και σε αυτό που γίνεται».

Για τον τρόπο που πανηγυρίζει η ομάδα στο τέλος κάθε νίκη της: «Κάθε φορά σκεφτόμαστε ότι δεν υπάρχει ματς που δεν μπορούμε να το κερδίσουμε, και ξέρουμε ότι κάθε νίκη για μας είναι κατόρθωμα, Στο τέλος πανηγυρίζουμε όλοι μαζί στο τέλος, κι αυτό δείχνει το ομαδικό πνεύμα.

Για τον Φιλαθλητικό: «Στον Φιλαθλητικό πάντα γινόταν μια προσπάθεια βασισμένη σε νέα παιδιά. Ο σύλλογος θα συνεχίσει σε αυτό το μοντέλο, και παρότι το πρωτάθλημα της Α2 είναι ιδιαίτερα δύσκολο, στην ομάδα υπάρχει όραμα και πιστεύω ότι θα τον βρει τον δρόμο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου