Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πατέρας: "Ο Δαλούκας έπαιξε 70-30 υπέρ του Άρη"


Στη δίκη για τα «στημένα» και για μία ώρα περίπου κατέθεσε για την υπόθεση ο Νικόλας Πατέρας, τονίζοντας ότι στα δύο χρόνια που βρισκόταν στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο Μάκης Ψωμιάδης ήταν απ' τους λίγους που δεν του μίλησαν για στημένα ή για το στοίχημα. Ο Νικόλας Πατέρας ρωτήθηκε και για το Αρης - Παναθηναϊκός και την επικοινωνία του με τον διαιτητή της αναμέτρησης, Γιώργο Δαλούκα. «Επαιξε 70%-30% υπέρ του Αρη στο δεύτερο ημίχρονο, δεν του έκατσε, όμως». Αναλυτικά όσα ελέχθησαν σύμφωνα με το gazzetta.gr

«Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για το τι γινόταν στην πιάτσα. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος κι επιχειρηματίας. Απ' ότι ξέρω, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν απείλησε κανέναν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι από τους λίγους που τα δύο χρόνια που ήμουν στο ποδόσφαιρο, δεν μου μίλησε ποτέ για στημένα ή για το στοίχημα. Επίσης δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έχει αναμιχθεί σε δωροδοκία».

Για το γιο του Σταύρο Ψωμιάδη είπε: «Ο Σταύρος είναι καλό παιδάκι...»

Για τις σχέσεις Μπέου - Ψωμιάδη: «Ηταν αντίπαλοι και δεν είχαν καλές σχέσεις. Ποτέ δεν συνεργάστηκαν. Δεν θα μπορούσαν να στήσουν έναν αγώνα οι δυο τους...»

Για τον Πιλάβιο: «Είχα ξεκόψει κάθε επαφή με την ΕΠΟ και τον Πιλάβιο μετά τον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού του 2011 όπου αδικηθήκαμε από τον Καλόπουλο. Εκεί έγινε το σκάνδαλο με τα επεισόδια και ακυρώθηκε το γκολ του Κατσουράνη. Είχε ευθύνη που άφησε να εξελιχθεί αυτό το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έκανε παράσταση στην UEFA και ζήτησε την τιμωρία του Καλόπουλου. Ο Μπέος στις συνομιλίες λέει να προστατευθεί ο Καλόπουλος. Ένας παράγοντας που δεν έχει σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά με τον Ολυμπιακό Βόλου λέει να προστατευθεί ο Καλόπουλος...»

Για τον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου - Παναθηναϊκό το Μάιο του 2011 που υπάρχει στη δικογραφία ότι είπε ο Ψωμιάδης στον Πατέρα "Στο Βόλο πάνε να σε στήσουν" και αυτός φέρεται να είπε "Πήγαινε στον Πιλάβιο και φόβησε τον", ο πρώην Πρόεδρος του Παναθηναϊκού σε ερώτηση του δικαστηρίου, διευκρίνησε: «Οταν είπα στον Ψωμιάδη φόβησε τον, εννοούσα προειδοποίησε τον. Το είπα στον Ψωμιάδη, επειδή όπως σας είπα εγώ δεν μιλούσα απευθείας στον Πιλάβιο».  

Δικαστήριο: «Ποιος είναι ο "χοντρός" που λέτε στη συνομιλία σας; Στον Αχιλλέα Μπέο αναφέρεστε;»

Πατέρας: «Ναι, τον Μπέο εννοώ».

Δικαστήριο: «Λέτε για ένα ποσό 500.000 ευρώ...»

Πατέρας: «Όντως έγινε αυτή η συνομιλία. Μου είπε τι άκουσε (ο Μάκης Ψωμιάδης), τι λέγεται στην πιάτσα. Μου είπε επίσης ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αδικηθεί και του είπα να το πει στην ΕΠΟ. Αποδεικνύετε εκ των πραγμάτων ότι ο Παναθηναϊκός σφαγιάστηκε σε αυτό το ματς. Η προσωπική γνώμη μου για το ποδόσφαιρο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην στήνονται παιχνίδια παγκοσμίως. Ό,τι γίνεται στην κοινωνία, γίνεται και στο ποδόσφαιρο».

Εισαγγελέας έδρας: «Γιατί λέτε για τον Πιλάβιο "φόβησέ τον" και όχι "προειδοποίησέ τον";»

Πατέρας: «Ο Πιλάβιος ζούσε υπό καθεστώς φόβου. Γι' αυτό άλλωστε έχει πει ότι έφυγε από την ΕΠΟ. Το είπε αυτό επειδή ήταν φοβισμένος, άρα ήταν κι ευάλωτος να τον επηρεάσουν και είπα στον Μάκη 'φόβισέ τον'. Το κακό έγινε κι ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε την επόμενη αγωνιστική».

Δικαστήριο: «Βλέπουμε ότι υπάρχει μία οικειότητα μεταξύ σας στη συνομιλία».

Πατέρας: «Ναι, τον γνωρίζω καλά τον Ψωμιάδη».

Για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες: «Αυτά που έχουν κυκλοφορήσει είναι αποσπάσματα και όχι ολόκληρες»

Για τον αγώνα Αρη - Παναθηναϊκού: «Ο Δαλούκας στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε 70%-30% υπέρ της έδρας, δεν του έκατσε, όμως, Μετά τον αγώνα του είπα ότι είναι απαράδεκτος, μιλώντας ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και ο ίδιος μου είπε ότι τον απειλούσαν. Το πέναλτι πάντως δεν ήταν αμφισβητούμενο. Μετά τον αγώνα κόπηκε από τους πίνακες και ο ίδιος παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.»


Εισαγγελέας: «Ο "χοντρός" που λέτε ποιος είναι;»

Πατέρας: «Είναι ο κωδικός του Μπέου».

Εισαγγελέας: «Ο "μουστάκιας" ποιος είναι;»

Πατέρας: «Δεν ξέρω, μπορεί να εννοεί τον Αναστόπουλο».

Εισαγγελέας: «Ο "ψηλός" ποιος είναι;»

Πατέρας: «"Ψηλός" είναι ο Πιλάβιος».

Εισαγγελέας: «Τον Μάκη Ψωμιάδη πώς τον λέτε; Δεν τον λέτε "μουστάκια";»

Πατέρας: «Εγώ "Μάκαρο" τον λέω».

Εισαγγελέας: «Τον λέτε κι "αδερφούλη"...».

Πατέρας: «Και τώρα από τη φυλακή να με πάρει, "αδερφούλη" θα τον πώ. Δεν είχα οικειότητα μαζί του μόνο όταν ήμουν στο ποδόσφαιρο, αλλά και πριν και μετά. Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για όσα γίνονταν στην ποδοσφαιρική πιάτσα, διότι εκείνος τα γνώριζε».

Εισαγγελέας: «Τι σημαίνει η φράση που λέτε "πέθανε ο χοντρός σήμερα";».

Πατέρας: «Εννοώ ότι έχασε. Δεν σημαίνει, όμως, ότι ήταν στημένο».

Εισαγγελέας: «Όταν λέτε το έπαιξε, τι εννοείτε;».

Πατέρας: «Εννοώ ότι χτύπησε το παιχνίδι».

Εισαγγελέας: «Για τα στημένα ματς γενικά τι έχετε να μας πείτε;»

Πατέρας: «Στημένα υπάρχουν και θα υπάρχουν από τους παράγοντες, αλλά και από παίκτες χωρίς να το αντιληφθούν οι παράγοντες, από παράγοντες με διαιτητές κι από διαιτητές μόνοι τους εάν παίζουν στοίχημα».

Εισαγγελέας: «Όταν λέτε "φόβισέ τον λιγάκι", τι εννοείτε;».

Πατέρας: «Σημαίνει ότι γνωρίζω ότι κάτι κακό συμβαίνει και τον προειδοποιώ. Αν γινόταν παρέμβαση σε διαιτητή και δεν το γνώριζε, φταίει ο Πιλάβιος. Εγώ θεώρησα υποχρέωσή μου να ενημερώσω τον (σ.σ. τότε πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Δημήτρη) Γόντικα ότι ο Μάκης με πληροφόρησε ότι ακούγονται κουτσομπολιά και ο Παναθηναϊκός στον Βόλο θα χάσει το ματς».

Εισαγγελέας: «Ο "ψηλός Σισέ" ποιος είναι;»

Πατέρας: «Όποιος έκανε την απομαγνητοφώνηση, από βιασύνη έγραψε "ψηλός Σισέ". Ο Πιλάβιος είναι ο "ψηλός", εκεί έπρεπε να μπει τελεία. Για τον Σισέ λέμε άλλα πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου