Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

«O Άρης μπορεί να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα»


Ο Σούλης Παπαδόπουλος, που βοήθησε πέρυσι καθοριστικά στην σωτηρία του Άρη, μίλησε σήμερα (02/09) σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο:


Για την περσινή καθοριστική νίκη στο Περιστέρι:
«Ήταν μία νίκη πολύ σημαντική ειδικά έτσι όπως είχαν έρθει οι καταστάσεις. Αν δεν νικούσαμε ίσως ο Άρης να μην ήταν στην Σουπερλιγκ. Και με τα προβλήματα της ομάδας ίσως να ήταν στην τρίτη εθνική»

Αν ο Ατρόμητος είναι το φαβορί της σημερινής (02/09) αναμέτρησης:
«Ο Άρης είναι μία ομάδα που πρέπει να βρίσκεται πάντα ψηλά. Τα φαβορί φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Όλα τα άλλα είναι για τα χαρτιά και για να τα λέμε. Και πέρσι που είχα πάει εγώ η ομάδα δεν είχε εκτός έδρας νίκη. Ο Ατρόμητος ήταν πολύ δυνατός που διεκδικούσε την Ευρώπη αλλά οι ποδοσφαιριστές πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι είναι ίσοι προς ίσοι. Ο Άρης πιστεύω ότι έχει πολλές πιθανότητες και πιστεύω ότι θα πάρει ένα αποτέλεσμα που θα τον βάλει στον σωστό δρόμο»

Τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν προπονητής για να «χτυπήσει» τον Ατρόμητο:
«Επειδή πιστεύω ότι ο Ατρόμητος είναι πολύ καλή ομάδα και παίκτες, όπως ο Παπαδόπουλος και ο Ναπολεόνι δεν πρέπει να βρίσκονται μέσα στην περιοχή, θα τον πίεζα πάρα πολύ. Ότι και να λέμε η κούραση παίζει μεγάλο ρόλο. Ό Άρης πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό. Μην ξεχνάμε ότι έχει καλή παράδοση. Να μπει να διεκδικήσει στα ίσια το παιχνίδι. Ο Ούμπιντες είναι πάρα πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Εκεί που δεν το περιμένεις μπορεί να σε βγάλει μπροστά από την εστία αλλά έχει πρόβλημα στο κέντρο, και από εκεί ο Άρης πρέπει να τους χτυπήσει. Είναι μία ομάδα που επιτίθεται σωστά αλλά αμύνεται λάθος. Από τον κέντρο μπορεί να τον χτυπήσει»

Για το ρόστερ του Άρη:
«Ο Άρης πρέπει να κατασταλάξει. Να πει αυτή είναι η ομάδα και να μην αλλάζει συνέχεια. Έτσι δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Να είναι μία ομάδα όπως τα Γιάννινα που είναι ίδιος ο κορμός και όσοι δεν παίζουν να είναι πάντα έτοιμοι. Στο ποδόσφαιρο είναι απλά τα πράγματα. Υπάρχουν πέντε παίκτες που παίζουν πάντα βασικοί. Όπως τον Μέσι που δεν το βγάζεις από την Μπαρτσελόνα εκτός και αν είναι τραυματίας. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες» και πρόσθεσε αναφορικά με τις αλλαγές στο ρόστερ που είχε κάνει μετά την νίκη μέσα στο Περιστέρι: «Παίζαμε με τον Αστέρα και οι παίκτες που λείπανε την προηγούμενη αγωνιστική όπως ο Παπαστεριανός ο Κοέλιο ο Ζαραδούκας ήταν  μοχλοί. Δεν έχει σημασία ότι πήραμε το διπλό στον Ατρόμητο. Αυτό που πρέπει να δώσεις στους παίκτες να καταλάβουν είναι ότι πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι. Ο Μαργαρίτης όταν μπήκε αλλαγή ένιωθε βασικός. Νομίζω ότι οι προπονητές λίγο πολύ τα δουλεύουν αυτά»

Για τον κόσμο:
«Ο κόσμος δείχνει να είναι προετοιμασμένος λόγω της περσινής χρονιάς. Πρέπει να είσαι πάντα φοβισμένος για να είσαι σε ετοιμότητα. Πιστεύω και ελπίζω να δούμε μία καλή εμφάνιση σήμερα»

Που μπορεί να φτάσει ο φετινός Άρης:
«Θα αλλάξει πάρα πολλές φορές η βαθμολογία. Πιστεύω με αυτό το υλικό που έχει ο Άρης μπορεί να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα. Ο Άρης έχει καλό ρόστερ αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά»

Για τον νεαρό Σταυρόπουλο:
«Πήγα και είδα ένα παιχνίδι στην Κ20 που μπήκε αλλαγή. Αυτομάτως τον ζήτησα στην πρώτη ομάδα. Σε τέτοια παιδιά θέλει μεγάλη προσοχή για να μην τα κάψεις. Θέλει ειδική μεταχείριση και να μπαίνουν σιγά-σιγά στην ομάδα»

Για τον ίδιο:
«Δεν μου αρέσει να λέω πολλά λόγια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είμαι από τους προπονητές που περιμένουν να χάσουν οι ομάδες για να αναλάβουν. Για να πας πρέπει να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνεις ένα έργο. Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα σαν τον Άρη πέρσι δεν θα πήγαινα. Να παρακαλάω να μην πάει καλά ο Άρης; Αφού ότι είχα να κάνω πέρσι το έκανα. Από την στιγμή που εγώ έχω καταφέρει να κάνω κάτι με την ομάδα θα ήταν τρελό να θέλω να χάσει»

Για το γεγονός ότι δεν ανέλαβε κάπoια ομάδα:
«Περίμενα να μείνω στον Άρη αλλά δεν έμεινα. Είχα προτάσεις από την Φουτμπολ Λιγκ αλλά δεν μου αρέσει το ότι έχει δύο ομίλους. Είχα πρόταση από Αθήνα και από μία ομάδα της Βόρειας Ελλάδα αλλά θέλω να  υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Θέλω να με θέλουν πραγματικά σε μία ομάδα. Όχι επειδή δεν βρήκαν έναν άλλο να πουν εμένα. Κάθε προπονητής πρέπει να σέβεται τον εαυτό του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου