Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Εκεί εκεί στη... βλήτα Εθνική


Ο Άρης αν και εμφανίστηκε ομολογουμένως βελτιωμένος, παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, αποφεύγοντας τις γιόμες made in Bulgaria by Chatzimoutas, τελικά έχασε πάλι αυτή τη φορά από τη Skoda Fabia δεχόμενος 2 γκολ.

Ας μιλήσουμε για τα θετικά της εμφάνισης. Ιμπέ και Έλσνερ ήταν αισθητά βελτιωμένοι αλλά και πάλι όχι επαρκείς. Ο Άρης είχε κατά διαστήματα καλή κυκλοφορία, έκανε αρκετές τελικές προσπάθειες και έδειξε ότι μπορεί να αναπτυχθεί επιθετικά. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την επιστροφή του ποιοτικότερου παίχτη της ομάδας, του Νταβίντ Αγκάνθο, μπορούν να μας δίνουν κάποια ακτίδα αισιοδοξίας.

Η ομάδα εμφάνισε και πάλι τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες. Kαι εδώ υπάρχει το εξής παράδοξο στον Άρη. Στη γραμμή που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα πέρυσι, αντί να ενισχυθεί φέτος έχοντας τη δυνατότητα να κάνει τουλάχιστον μία κίνηση, αποδυναμώθηκε. Εμείς από το blog το είχαμε επισημάνει εξαρχής. Αλλά δεν είναι ώρα να μιλήσουμε γι αυτό. Έγινε κακός προγραμματισμός τόσο όσον αφορά τα πρόσωπα που μετεγγράφησαν στην ομάδα αλλά κυρίως στις θέσεις που αυτή ενισχύθηκε. Ο Άρης, όμως, και δεν πρέπει να το παραβλέψουμε αδικήθηκε και σήμερα κατάφορα καθώς δεν πήρε 2 πέναλντι. Ένα πεντακάθαρο και ένα που στον... Σαλπιγγίδη θα δινόταν.

Αλλά ναι, σαν κίτρινα... βλήτα για άλλη μία φορά πέσαμε στην παγίδα που μας έριξαν... Σωθήκαμε και επαναπαυτήκαμε. Επαναπαυτήκαμε όχι από έργα αλλά από λόγια. Από λόγια ότι "ποτέ δε θα ξαναπεράσουμε τα ίδια", ότι θα έχουμε μία "αξιοπρεπή ομάδα", ότι η... περυσινή ομάδα που κατάφερε να σωθεί (σπουδαίο κατόρθωμα) θα ενισχυθεί. 

Επαναπαυτήκαμε από τις... εκλογές που διεξήγαγε θεσμός που 9 στους 10 αρειανούς δεν θέλει να υπάρχει. Νομίσαμε ότι αποκτήσαμε "δυνατή" διοίκηση επειδή το σχήμα Ηλιάδη κατάφερε να νικήσει το σχήμα Σκόρδα (που θα το κέρδιζα κι εγώ σε μία τέτοια αναμέτρηση) και επειδή μας το είπαν τα "παπαγαλάκια" της 8ετίας 2004-2012. Η αδυναμία της διοίκησης είναι, εκτός από οικονομική και παραγοντική. Σήμερα ο Ανδρέας Τάτος ζήτησε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών το αυτονόητο: Να φροντίσει η διοίκηση ώστε οι ποδοσφαιριστές της ομάδας να αγωνίζονται με τους αντιπάλους επί ίσοις όροις. Να γίνει επιτέλους κάτι με το ζήτημα της διαιτησίας που συνεχίζει να πληγώνει τα σπλάχνα της ομάδας! 

Επαναπαυτήκαμε και με το άρθρο 99. Τα "παπαγαλάκια" του Άρη (πάντα πιστά στο καθήκον) μας ενημέρωναν καθημερινά για άλλη μία σπουδαία συμφωνία της διοίκησης με κάποιον πιστωτή αντί να μας ενημερώνουν για το αγωνιστικό. Είναι και ήταν ξεκάθαρο ότι έπαιρναν αυτές τις ειδήσεις με σκοπό τον πλήρη αποπροσανατολισμό των οπαδών και φίλων του Άρη που αντί να πανηγυρίζουν για υπογραφές συμβολαίων καλού προπονητή ή ποδοσφαιριστή έπρεπε να χαρούν που υπέγραψε ο Ουμπίντες τον... διακανονισμό. Για το αυτονόητο, για κάτι που εν τέλει δε μας αφορά άμεσα παρά μόνο το αποτέλεσμα. Οπαδοί είμαστε, δεν αναλάμβάνουμε να φέρουμε εις πέρας άρθρα 99.

Ο λαός του Άρη στη μεγάλη του πλειοψηφία έκανε για άλλη μία φορά το λάθος, όντας φοβισμένος, να μην απαιτεί. Αλλά πλέον τα βλήτα για να μη πέσουν στη βήτα πρέπει να απαιτήσουν. Και οι απαιτήσεις θα βασίζονται σε τρεις άξονες:

1. Προστασία της ομάδας από εξωτερικούς παράγοντες - "εχθρούς". Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση ο κόσμος του Άρη δεν απαιτεί απλά πενηνταρήσιες διαιτησίες από τώρα και στο εξής αλλά και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΒΑΘΜΩΝ.

2.  Ενίσχυση της ομάδας με ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο. Το θέμα αυτό δεν πρέπει να μείνει σε θεωρητικό επίπεδο. Η εκδίκαση της υπόθεσης του 99 ορίστηκε στις 25/10. Σε τρεις μήνες -το αργότερο- αναμένεται η απόφαση. Το πιθανότερο μάλιστα είναι η τελική απόφαση να ανακοινωθεί τέλη Δεκεμβρίου,αρχές Ιανουαρίου. Έως τότε η ομάδα θα τελεί υπό καθεστώς προστασίας πιστωτών. Σε περίπτωση που η απόφαση είναι θετική η ομάδα θα έχει μπει επισήμως σε καθεστώς "εξυγίανσης" και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να υφίσταται απαγόρευση μεταγραφών. Δεν είναι δυνατόν μία άδεια να είναι ετήσια όταν κατά τη διάρκεια του έτους αλλάζουν τα δεδομένα. Η απαίτηση του λαού του Άρη πρέπει να γίνει και απαίτηση της διοίκησης ώστε η ομάδα να ενισχυθεί σημαντικά. Αν αυτό δε γίνει θα υπάρχει κατάφορη καταπάτηση της αρχής του υγιούς ανταγωνισμού.

3. "Άνοιγμα" του σήριαλ του Νίκου Φώσκολου "Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου στον Άρη" και ταυτόχρονη έρευνα σε όλες τις ηπείρους και όλες τις θάλασσες, από τα μέλη του δ.σ. της Κ.Μ.Α., για την εύρεση μεγάλου και ισχυρού επενδυτή στον Άρη.

Εάν δε γίνει κάτι από τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα λάθη που έχουν ήδη διαπράξει, η διοίκηση της ΠΑΕ και το δ.σ. της ΚΜΑ θα είναι συνυπεύθυνοι για τη διάλυση της ΠΑΕ και την πτώση της ομάδας στη Γ' Εθνική. Ελπίζω να μην τους περνά ούτε σαν σκέψη... Αν τους περνά σαν σκέψη καλό είναι όχι απλά να παραιτηθούν ΣΗΜΕΡΑ αλλά και να αλλάξουν ηλιακό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου