Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Σκόντα Ξάνθη - Άρης Θεσσαλονίκης 2-0


H Skoda Ξάνθη φιλοξένησε σήμερα στις 19:30 τον Άρη στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.

Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας και τις ευκαιρίες παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και με καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ήταν άστοχος. Αντίθετα η Skoda Ξάνθη η οποία έδωσε χώρους στους φιλοξενούμενους είχε την ουσία με ένα γκολ και ένα δοκάρι.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Άρης έκανε την πρώτη του ευκαιρία στον αγώνα, όταν από σέντρα του Ουντότζι ο Σταυρόπουλος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Η απάντηση της Skoda Ξάνθη ήρθε στο 12', όταν από ώρα πάσα του Σολάρι στον Ντε Γκούζμαν, ο τελευταίος έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπουζάνη. Στο 23' η Ακριτική ομάδα άνοιξε το σκορ, όταν από την μπαλιά του Κάλβο ο Μάνταλος από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Ο Άρης από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασε την απόδοσή του θέλοντας να ισοφαρίσει πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 34' ο Ψυχογιός τροφοδότησε τον Τάτο, ο οποίος έκανε το σουτ με τον Κυριακίδη να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια την μπάλα. Λίγο αργότερα (41') από γύρισμα του Ψυχογιού κανείς παίκτης του Άρη δεν βρέθηκε στην κατάλληλη θέση για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο Άρης ήταν καλύτερος, είχε και δύο δοκάρια σε πέντε λεπτά, αλλά και πάλι ήταν άτυχος με την Skoda Ξάνθη να έχει την ουσία και με δεύτερο γκολ να παίρνει τη νίκη.

Ξεκίνησε όπως το πρώτο με ευκαιρία για τον Άρη. Στο 46' λοιπόν ο Έλσνερ έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα (50') ο Άρης ο οποίος ήταν καλύτερος, είχε και δεύτερο δοκάρι, με δυνατό σουτ του Τριανταφυλλάκου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία στάθηκε άτυχη συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να δημιουργεί κινδύνους στην εστία των γηπεδούχων. Στο 52' ο αμαρκάριστος Πουλίδο έκανε την κεφαλιά η οποία ήταν άστοχη, ενώ στο 56' ο Κυριακίδης κράτησε ανέπαφη την εστία του στο σουτ του Ίμπε.Η Skoda Ξάνθη από εκείνο το σημείο και μετά βγήκε στην επίθεση και στο 60' από την κεφαλιά του Σολάρι η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μπουζάνη. Στο 63' και κόντρα στην ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Μάνταλος βρήκε  με μία εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Σολτάνι, εκείνος γύρισε στον Σολάρι, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστία για του 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα (68') ο Σολάρι βρήκε με ωραία μπαλιά τον Σολτάνι, εκείνος έκανε το σουτ που με τον Μπουζάνη να διώχνει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Άρης είχε δύο ακόμη σουτ με τον Μανιά (80') και τον Τριανταφυλλάκο (83') με τον Κυριακίδη να μην ανησυχεί. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την Skoda Ξάνθη να παίρνει τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στους επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα, με τον Άρη να είναι σε δύσκολη θέση πλέον, έχοντας μόλις έναν βαθμό σε πέντε αγώνες.

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Ιωάννης Σίπκας (Πέλλας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)

Skoda Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Γούτας, Παΐτο, Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρίν (60' Φλίσκας), Κάλβο (46' Σολτάνι), Σολάρι (88' Ράνος).

Άρης (Μιλίνκοβιτς): Μπουζάνης, Ψυχογιός, Πουλίδο, Ηρακλής, Τσουμάνης, Έλσνερ, Τριανταφυλλάκος, Ίμπε, Τάτος (65' Σουνάς), Σταυρόπουλος (46' Αγγελούδης)), Ουντότζι (76' Μανιάς).

Γκολ: Μάνταλος (23', Skoda Ξάνθη), Σολάρι (63', Skoda Ξάνθη)

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας (73', Skoda Ξάνθη)-Ηρακλής (35', Άρης), Έλσνερ (50', Άρης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου