Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τσομίδης: "Πρώην παράγοντες δεν έχουν υπογράψει για το 99"


Στα «Αθλητικά Νέα 98.7» φιλοξενήθηκε ο Στάθης Τσομίδης, μέλος της νομικής επιτροπής η οποία χειρίζεται την υπόθεση υπαγωγής της Π.Α.Ε. Άρης στο άρθρο 99. Αναφέρθηκε στην πορεία της διαδικασίας μέχρι στιγμής, καθώς και αυτήν που αναμένεται από τις 19 Αυγούστου και εξής, ενώ μίλησε για διοικητικούς παράγοντες που ακόμη δεν έχουν υπογράψει τη συμφωνία εξυγίανσης για τις καρτέλες τους. Επιφυλάχθηκε για την απάντηση του Δημοσίου δηλώνοντας απλώς ότι αυτή αναμένεται στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, όπως τόνισε, «προκειμένου να διαπιστώσουμε πώς θα διαμορφωθεί το τελικό δικόγραφο». Επιπλέον, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι περιμένει και από τον έλεγχο να αποκαλυφθούν πράγματα αναφορικά με μεταγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από εκεί και πέρα. Πιο αναλυτικά:

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Η προσπάθειά μας είναι να πετύχουμε την κατάθεση εντός της προθεσμίας ενός πλήρους και κατά το δυνατόν λεπτομερέστερου φακέλου σχετικά με αυτά που απαιτεί ο νόμος. Γίνονται τεράστιες προσπάθειες από πλευράς διοίκησης για την επίτευξη συμφωνιών που θα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99, παράλληλα με τη δική μας επικουρική συμμετοχή σε ό,τι μας χρειάζεται ο πρόεδρος και η Π.Α.Ε. γενικότερα».

Για τη διαδικασία που ακολουθείται, τόνισε: «Καταθέτουμε ένα φάκελο στο πρωτοδικείο στον οποίο περιλαμβάνονται συμφωνητικά με πιστωτές. Πρέπει να υπάρχει πλάνο βιωσιμότητας, που ήδη υπάρχει, και να επικυρωθεί καθώς θα αποδεικνύουμε με έγγραφα τη βιωσιμότητα της εταιρίας και μετά από αυτές τις συμφωνίες. Από εκεί και πέρα, προσδιορίζεται από το δικαστήριο μια ημερομηνία προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση, η οποία αναμένεται να είναι μέσα στο Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, περιμένουμε αν εγκρίθηκε το σχέδιο. Η απόφαση θα βγει εντός διμήνου από τότε, ίσως και λιγότερο. Ο Άρης θα εξακολουθήσει μέχρι τότε να προστατεύεται από την προσωρινή διαταγή».

Για το γεγονός ότι πρώην διοικητικοί παράγοντες δεν έχουν υπογράψει ακόμη, τόνισε: «Κάναμε έκκληση και θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι αυτοί οι οποίοι στο παρελθόν ήταν σε θέσεις-«κλειδιά» στην Π.Α.Ε. και έχουν καρτέλες, πρέπει να προσέλθουν να διακανονίσουν το χρέος τους. Είναι παράγοντες πριν από τη διοίκηση Ψηφίδη, που βρίσκονταν επί χρόνια στην Π.Α.Ε. κι έχουν καρτέλες με χρήματα που είχαν βάλει ή τα χρωστούσε η Π.Α.Ε.. Γνωρίζω ότι κάποιοι ήρθαν και υπέγραψαν, ενώ κάποιοι άλλοι όχι».

Για την κατανομή των ποσοστών και τη στάση του Δημοσίου, επεσήμανε: «Δεν ειναι κάτι που μπορούμε να το αναφέρουμε έτσι απλά. Τους προηγούμενους μήνες αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία για τα ποσοστά, τα χρέη του Δημοσίου, ποια μπορούν να μπουν στην αίτηση για το 99 και ποια όχι... Είναι λεπτά, λογιστικά θέματα. Επί του παρόντος, αναμένουμε απάντηση απο το Υπουργείο Οικονομικών. Μέχρι την προσεχή Δευτέρα-Τρίτη, θα έχουμε ένα «φως» για το αίτημα της Π.Α.Ε. και αναλόγως της απάντησης θα δούμε πώς θα διαμορφώσουμε το τελικό δικόγραφο».

Για το κούρεμα του χρέους, είπε: «Το κούρεμα του χρέους μπορεί να είναι στο 40% και πλέον, καθώς θα βρίσκεται και σε συνάρτηση όλων αυτών των ποσοστών επί του συνόλου του. Έχει σημασία ποιος και σε τι ποσοστό συμφωνεί».

Για τη δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν περί αποχρωσών ενδείξεων για συγκεκριμένες ενέργειες παρελθουσών διοικήσεων, σημείωσε: «Επιβεβαιώθηκε από τις οφειλές προς το Δημόσιο. Πιθανολογώ ότι και ο έλεγχος θα μπορέσει να αναδείξει περισσότερα. Η διοίκηση Ηλιάδη θέλει να δει αν χάθηκαν χρήματα με τρόπους περίεργους. Γίνεται έρευνα για μεταγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών στο παρελθόν, η οποία δεν είναι εύκολη. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα πράγματα, με στοιχεία. Μέσα στο χρονικό ορίζοντα της διοίκησης Ηλιάδη, πιστεύω ότι θα καταλήξει αυτή η έρευνα και θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες».

Για το ποια από τις τέσσερις διοικήσεις με τις οποίες συνεργάστηκε θα ψήφισε, ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολη η απάντηση. Ωστόσο, πρέπει να ομολογήσω ότι η διοίκηση Ζαμπέτα ήταν διοίκηση πανικού. Διαπίστωσα ότι είχε αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που οδηγείται η ομάδα, αλλά δεν είχε τη γνώση να το αντιμετωπίσει. Η διοίκηση Ψηφίδη είχε τη θέληση να πετύχει και συμμάζεψε κάποια πράγματα. Όταν πήγαμε στα γραφεία, δεν υπήρχε διευθυντής, δε μπορούσαμε να συνεννοηθούμε σε απλά πράγματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση προσπάθησε και κατέγραψε τα πραγματικά οφειλόμενα, καθώς ακούγονταν διάφορα, αλλά δε συνοδεύονταν από παραστατικά. Δεν αντιλήφθηκα ποτέ «πλάνο β’» και διάθεση να διαλυθεί η ομάδα και να αλλάξει Α.Φ.Μ.. Το διαψεύδω κατηγορηματικά. Τουλάχιστον δεν υπήρχε τίποτα επισήμως. Τώρα, αν κάποιοι συζητούσαν σε κλειστά γραφεία γι’ αυτό το ενδεχόμενο, εγώ δεν το γνωρίζω.

Από εκεί και πέρα, η διοίκηση Σκόρδα έριξε το βάρος στην αγωνιστική διάσωση της ομάδας, ενώ δεν ασχολήθηκε σχεδόν καθόλου με το άρθρο 99 και τα υπόλοιπα. Ο Ηλιάδης χειρίζεται την ομάδα κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Θα έλεγα ότι άκουγε και ακούει αυτά που του λέμε. Συνδιαλεγόμεθα με τη διοίκηση για τον κοινό στόχο.

Και κατέληξε λέγοντας: «Περιμένω ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα απαλλαχθεί η ομάδα από το βρόγχο των τελευταίων ετών, ώστε να κάνει την ποιοτική διαφορά στο αγωνιστικό και να μπορέσει να πετύχει πολύ μεγαλύτερα πράγματα.

πηγή: http://www.athlitikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου