Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Γαλιλαίας στους 98,7: «Θετική η κλήρωση με παοκ, θύμωσε ο Αλεξανδρής!»


Στα Αθλητικά Νέα 98.7 φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Χρήστος Γαληλαίας και μίλησε μεταξύ άλλων για την κλήρωση του κυπέλλου, για την παραμονή Βεζένκοφ, για τους στόχους της ομάδας, για την περίπτωση Λαρεντζάκη, για τα τουρνουά που θα συμμετέχει η ομάδα και για τις τελευταίες εξελίξεις για το άρθρο 99.


Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην κλήρωση του κυπέλλου, που έφερε τον ΑΡΗ αντιμέτωπο με τον παοκ, εκτός έδρας: «Είναι μια πολύ θετική κλήρωση γιατί θέλουμε δυνατά παιχνίδια. Η ομάδα θα προέρχεται και από δυνατά τουρνουά. Επίσης, το ντέρμπι θα δώσει μια ξεχωριστή αίγλη στο μπάσκετ της πόλης και οι δύο ομάδες το υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό, τουλάχιστον εμείς».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την πρόκριση, είπε: «Φυσικά και είμαι αισιόδοξος. Με όποιον και αν κληρωνόμασταν θα ήμουν».

Για το ότι ποτέ δε συναντιούνται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πριν το τελικό, σχολίασε: «Πραγματικά, είναι ένα στατιστικό παράδοξο αυτό. Θα αποτελέσει θέμα μελέτης. Ας παίξουν λαχείο αυτοί που κάνουν την κλήρωση, έχουν περισσότερες πιθανότητες να το πετύχουν».

Για τις πρώτες ημέρες των προπονήσεων της ομάδας, τόνισε: «Μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά. Δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, μόνο μικροτραυματισμοί τα οποία είναι φυσιολογικά. Οι παίκτες φαίνονται συγκεντρωμένοι, ο κόουτς είναι ευχαριστημένος και από την Κυριακή αναχωρούν για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας στη Φλώρινα».

Για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που υπάρχουν, με βάση την καλή περσινή πορεία, σημείωσε: «Δεν το βλέπουμε έτσι. Ο αγώνας μας είναι σε διάφορα μέτωπα, πέραν του αγωνιστικού είναι και το θέμα της επιβίωσης της ομάδας με το 99. Κάθε μέρα την κοιτάμε ξεχωριστά και τις δυσκολίες τις αντιμετωπίζουμε τη στιγμή που πρέπει».

Για την επιτυχία της διοίκησης να κρατήσει τον Βεζέκοφ, υπογράμμισε: «Ήταν μια τεράστια επιτυχία με δεδομένο ότι ο παίκτης ήταν ελεύθερος. Είχε δελεαστικές προτάσεις από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και από κολλέγιο της Αμερικής. Είχε ευτυχή κατάληξη το θέμα για εμάς, πιστεύω ότι αυτό πρέπει να πιστωθεί στον κ. Αγγέλου. Ο παίκτης αναγνώρισε τις προσπάθειες της διοίκησης, τρέφει μεγάλο σεβασμό στον προπονητή, καθώς αυτός τον ανέδειξε και τέλος καλό, όλα καλά».

Για το τι συνέβη με τον Μποχωρίδη και ο ΑΡΗΣ ζήτησε να σταματήσει να προπονείται με την Εθνική, επεσήμανε: «Ο παίκτης είχε προβλήματα υπερκόπωσης, κάτι το οποίο είναι επικίνδυνο για έναν νεαρό αθλητή ακόμη και για την καριέρα του. Έπρεπε να αντιμετωπιστεί το θέμα με σοβαρότητα και υπήρξε το αίτημα προς της Εθνική να σταματήσει τις προπονήσεις ο παίκτης. Η ομοσπονδία το σεβάστηκε».

Για την περίπτωση Λαρεντζάκη και το αν θα αποκτηθεί, είπε: «Ο παίκτης θα ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία, καθώς τον θέλει ο προπονητής στις προπονήσεις και τα φιλικά. Από εκεί και πέρα, θα δείξει ο χρόνος. Είναι θέμα προπονητή το αν τον θέλει ή όχι. Αν τον θέλει, θα δούμε τι πρέπει να γίνει».

Για το τι συνέβη με τον Χριστοδούλου, ανέφερε: «Αυτό δεν ήταν υπαιτιότητα του ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ χάρη στη συνδρομή του κ. Παπαϊωάννου συμφώνησε με τον Μαντουλίδη. Έγινε μια παράλειψη από πλευράς Μαντουλίδη και δε φαινόταν ότι ο παίκτης αγωνιζόταν στην ομάδα εδώ και τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα με τη FIBA, λόγω της γνωστής απαγόρευσης.

Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές, πέρα από την περίπτωση Λαρεντζάκη, τόνισε: «Βλέποντας και κάνοντας. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά. Ο κ. Αγγέλου θέλει να δει την ομάδα στα δυνατά φιλικά που θα δώσουμε και θα δούμε να χρειάζεται να γίνει κάποια κίνηση».

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Χαντ, μετά τις επεμβάσεις στα γόνατα, επεσήμανε: «Ο Χαντ είναι ένας αθλητής που έκανε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια πέρυσι, με σοβαρότατο πρόβλημα και στα δύο γόνατα. Έγινε ένα χειρουργείο 5,5 ωρών. Έκανε μεγάλη προσπάθεια στην Αμερική, όπου έγινε το πρώτο στάδιο της αποθεραπείας. Είναι σε καλή κατάσταση, τώρα θα γίνει και η ενδυνάμωση των μυών για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς».

Στη συνέχεια σχολίασε τα τουρνουά που θα λάβει μέρος ο ΑΡΗΣ: «Στη Μπάμπεργκ είναι ένα τουρνουά με πολύ δυνατές ομάδες. Η Μπάμπεργκ, η Λιέτουβος Ρίτας και η Μπάνβιτ θα συμμετέχουν. Στο δεύτερο τουρνουά στο Ρέθυμνο θα παίξουμε με το Ρέθυμνο τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο και μετά είναι το ματς του κυπέλλου».

Για το επίπεδο που βρίσκονται οι συζητήσεις με το δημόσιο και το πότε αναμένεται η απόφαση του νομικού συμβουλίου του κράτους, σημείωσε: «Στις επόμενες δέκα ημέρες, θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν άνοιξε ο δρόμος μετά την απόφαση από το ποδόσφαιρο. Στη χώρα μας, όλα αλλάζουν σε μια νύχτα. Το να εικάζουμε, δε μας βοηθάει σε τίποτα. Υπάρχουν συμφωνίες με παλιούς παίκτες, οπότε αν συμφωνήσουμε με το δημόσιο, λογικά θα συμπληρώσουμε το 60%».

Για την προσφυγή που κατέθεσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, είπε: «Ζητάει όλο το ποσό. Ήταν μια εξέλιξη που δεν την περιμέναμε. Είναι σοβαρό το θέμα, αλλά θα ασχοληθούμε με αυτό όταν έρθει η ώρα. Η ΣΑΡΙΣΑ είχε αναλάβει την υποχρέωση, έμεινε ένα υπόλοιπο 8-8,8 χιλιάδων, οπότε θα μπορούσε να κάνει λίγο πίσω. Τόσα του χρωστάμε με δεδομένο ότι έγινε διακανονισμός. Τώρα χάθηκε ο διακανονισμός λόγω κάποιων δυσκολιών, θύμωσε και τα ζητάει όλα».

Για τη συνεργασία της ΚΑΕ με το Aris Golden Club, είπε: «Εμείς κάνουμε τον προγραμματισμό χωρίς να υπολογίζουμε σε αυτά τα έσοδα. Ό, τι προκύψει από εκεί, θα είναι επιπλέον. Δε θέλουμε να έχουμε προσδοκίες για αν μην βρισκόμαστε προ εκπλήξεως. Πρέπει να λειτουργούμε παίρνοντας το χειρότερο σενάριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου