Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Αρβανίτης: "Να πληρώσουν τα χρέη τους Τζεβελέκης και Δαμιανίδης!"


Το ποσό των 600.000 ευρώ για τα επόμενα 4+1 χρόνια απαιτείται, προκειμένου να πορευθεί ο Άρης, σύμφωνα με τον Λευτέρη Αρβανίτη. Τόνισε ότι το χρέος του Άρη είναι 4,5 εκ. ευρώ ενώ η φετινή χρονιά ήταν κερδοφόρα! Επίσης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Γιάννη Δαμιανίδη και του Θανάση Τζεβελέκη.
Στις δηλώσεις που έκανε με αφορμή την παρουσίαση του Βαγγέλη Αγγέλου, ο πρόεδρος της "κίτρινης" ΚΑΕ έκανε την απολογιστική του συνέντευξη.

"Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο. Περάσαμε μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες απ΄ όλα τα μέλη του συμβουλίου για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέλος της χρονιάς με το κεφάλι ψηλά και να κάνουμε τους Αρειανούς να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που έγινε", ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Λευτέρη Αρβανίτη.

Αμέσως μετά στάθηκε στην περυσινή πορεία της ομάδας: "Θα μπορούσαμε να πάμε ψηλότερα. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε στην τετράδα. Για μία βολή ίσως και για κάποια διαιτητικά λάθη δεν τα καταφέραμε. Δείξαμε ότι είμασταν ομάδα. Ήμασταν οικογένεια. Όλοι κάναμε το πάν για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θεωρώ πως ήταν θετική χρονιά με βάση τα δεδομένα που ξεκινήσαμε.".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα διοικητικά και οικονομικά: "Στο διοικητικό κομμάτι πετύχαμε πολλά πράγματα. Είχαμε πάρα πολύ ενέργεια. Στόχος μας να μειώσουμε τα υπέρογκα χρέη που έπνιγαν τον σύλλογο. Πήραμε γρήγορα το πιστοποιητικό αδειδοδότησης γρήγορα και γενικά ήμασταν μια ομάδα που ήταν συνεπείς στης φετινές υποχρεώσεις της.

Στο εξάμηνο από τα 5,6 εκατ. πέσαμε στα 4.9 ενώ τον Μάϊο του 2013 πήγαμε στο δικαστήριο για το άρθρο 99 στα 4,7 εκατ. Ο στόχος είναι να μειωθούν και άλλο τα χρέη με την υπαγωγή μας στο άρθρο 99. Είναι δύσκολο αλλά αν το καταφέρουμε τα χρέη θα πέσουν περίπου στα 3,2 εκατ.

Αυτό σημαίνει πως για τα επόμενα 4+1 χρόνια θα χρειάζονται τον χρόνο οπωσδήποτε 600.000 ευρώ.

Η φετινή χρονιά είναι κερδοφόρα αλλά δυστυχώς όπως είναι η κατάσταση στην Ελλάδα μας δημιούργησε πρόβλημα στην ρευστότητα. Παρόλα αυτά το λύσαμε στους τελευταίους μήνες του καλοκαιριού. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι ανανεώσαμε με τον βασικό κορμό της ομάδας.

Φέτος το πρόσημο είναι θετικό. Υπήρχε ένα πρόβλημα με τα διαρκείας καθώς περιμέναμε περισσότερα ενώ και με το κλείσιμο της ΕΡΤ είμαστε στα μείον 90.000 ευρώ. Οργανώνοντας το τμήμα μάρκετινγκ καλύτερα φέτος σαφώς θα έχουμε μια καλύτερη χρονιά.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή κινείται τίμια, ειλικρινά και με καθαρά χέρια και καθαρά πρόσωπα και προσπαθεί να συστρατευτεί και να μπορέσει το τμήμα αυτό να βγει από την κρίση και σιγά σιγά να δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι καλύτερο και πιο όμορφο. Πρέπει όμως να συμμετέχουν και αυτοί που έχουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Είτε διοικούσαν είτε στήριζαν αυτούς που διοικούσαν. Τόσα χρόνια είχαμε την γνωστή ωραιοποίηση. Την παραπλάνηση του Αρειανού λαού μέσα από τον γνωστό σύστημα που επικρατούσε στον Άρη οπότε πλέον πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Κάναμε προσπάθεια μεγάλη αλλά αν δούμε πως αυτοί που έχουν τις ευθύνες συνεχίσουν να παίζουν κρυφτό ή να αναλαμβάνουν δήθεν ευθύνες δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα ενημερώσουμε αμέσως τον λαό του Άρη για το τι συμβαίνει. Και από εκεί και μετά δεν νομίζω να μπορούμε να διοικήσουμε με αυτό τον τρόπο".

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος αγωνιστικού Χρήστος Γαλιλαίας ο οποίος ήταν φανερά συγκινημένος στις δηλώσεις του και χαρακτήρισε τον Αγγέλου ως τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη: "Πριν βγει κανείς να ταξιδέψει στην θάλασσα πρέπει να δει το δελτίου καιρού. Το δελτίου καιρού έβγαλε απαγορευτικό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν βγαίνει. Επειδή όμως η ιστορία και το μέγεθος του Συλλόγου δεν επιτρέπει να μείνει το καράβι δεμένο η πλοιοκτήτρια εταιρία, η διοίκηση έπρεπε να βγάλει μια απόφαση. Πρέπει να βγει το καράβι και πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος καπετάνιος. Έχουμε λοιπόν την τύχη να έχουμε τον καλύτερο καπετάνιο στην Ευρώπη τον Βαγγέλη τον Αγγέλου. Ο οποίος δέχθηκε να πάρει αυτό το ρίσκο και να μοιραστεί το όραμα της διοίκησης και του λαού του ΑΡΗ και συναισθανόμενος το βάρος και της φανέλας. Έχουμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάζουμε σήμερα τον κόουτς παρότι ήταν γνωστό εδώ και ένα μήνα περίπου πως θα συνεργαστούμε εκ νέου. Πριν λίγο είχα πάει πάνω στα γραφεία και έκανα μία εκτύπωση του γνωστού ποιήματος του μεγάλου ποιητή Κώστα καβάφη την Ιθάκη. Διαβάζοντάς το ο καθένας μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα και από την φιλοσοφία την δική μας για τον Σύλλογο".

Τέλος μίλησε ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου: "Έχω πει πολλές φορές τη χαρά και την τιμή που νιώθω ερχόμενος στην οικογένεια του Άρη. Νομίζω ότι μου έχουν καταλογιστεί και πράγματα που δεν είμαι υπεύθυνος, από την αγάπη και την παρότρυνση, ίσως είναι παραπάνω απ` αυτό που αξίζει κάποιος. Όποιος έρθει στην οικογένεια του Άρη το μόνο που έχει να πάθει είναι συναισθηματικό σοκ. Στον Άρη δεν μπορείς να πεθάνεις από το κακό αλλά μόνο από την αγάπη. Το άθλημα που κουβαλάει την ιστορία του Άρη είναι το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι πολύ αυστηρό άθλημα, πειθαρχημένο, που παίζεται σε συγκεκριμένο χώρο με συγκεκριμένους κανόνες και χρόνο. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ένα άθλημα τόσο ξεκάθαρο και αληθινό πώς έχει διοικηθεί με τόσο ελεεινό, αδιαφανή και ντροπιαστικό τρόπο. Ένα άθλημα που έχει προσελκύσει και έχει φτιάξει πρότυπα, πώς μπορεί να διοικείται από ανευθυνότητα. Ένα άθλημα που δίνει τόση χαρά και αποτελεί πρότυπο συνεργασίας και ομαδικότητας, πώς μπορεί να απομονώνει ανθρώπους και να αναιρεί τη λέξη συνεργασία. Έχετε συμμετάσχει κι εσείς οι δημοσιογράφοι σ` αυτά τα πράγματα.

Είπα πολύ απλά ότι έτσι όπως μιλάμε για την ιστορία του Άρη, γνώρισα πολύ δυνατούς ηθικά ανθρώπους. Ήρθα στον Άρη για την παρέα, τη φιλία, τη συναδελφικότητα, τη συνεργασία. Βλέπω ότι στις πράξεις που πρέπει να κάνει ο Άρης, πρόσθεση ή αφαίρεση, κυριαρχεί η διαίρεση. Πρέπει να υπάρχει ανάληψη ευθύνης, οπότε στο κομμάτι που αναλογεί σε μένα, λέω ότι θα έχουμε πολλές και μεγάλες εκρήξεις στην προσπάθεια αυτή και ελπίζουμε ότι από την αποτυχία θα βγει κάτι καλό.

Στη Θεσσαλονίκη δεν θέλει κανείς να ακούει για τον Άρη. Σας ρωτάω: ποιος ευθύνεται; Σε ένα σύλλογο με τόσο μεγάλη ιστορία, στον οποίο η γιορτή για τον Νίκο Γκάλη είναι πρότυπο, ποιος ευθύνεται για το ότι όποια πόρτα χτυπάει ο Άρης είναι κλειστή; Τα λάθη που γίνονται και θα γίνουν είναι προς μία κατεύθυνση. Όμως δε μιλάμε επώνυμα για τα λάθη που έχουν γίνει. Αν ένας κόουτς κάνει λάθη, τον σταυρώνει το σύστημα μέσα από την ιδιότητα των μάνατζερ.

Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με κανόνες και όποιος τους παραβεί, υπάρχει σύγκρουση. Ο Άρης προσπαθεί να φτιάξει ένα ρόστερ και έχει βαρίδια από το παρελθόν. Γιατί δε συζητάμε πώς μπορούν αυτά τα βαρίδια να γίνουν ελαφρύτερα; Μέρος της επιτυχίας αυτού του εγχειρήματος εξαρτάται από την ανάληψη ευθυνών περασμένων χρόνων. Όσοι έχουν κάνει τα προηγούμενα λάθη, αγαπάνε τον Άρη,. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να γίνει πρόσθεση και αφαίρεση. Αφαίρεση του χρέους, πρόσθεση νεαρών παικτών, παραγωγή, για να παράγει ο σύλλογος πρότυπα ώστε να μπορέσει μετά από 4-5 χρόνια να βγει απ` αυτό το τρίγωνο, όχι των Βερμούδων, αλλά αυτό που τραβάει το καράβι προς τα έξω.

Γιατί δέχτηκα; Με συνεπήρε η προσπάθεια, η αύρα, η παρέα. Δεύτερον γιατί άνθρωποι θυσίασαν το χρόνο τους και τα πάντα για τον Άρη. Ο πρόεδρος, Λευτέρης Αρβανίτης ασχολείται 48 ώρες τη μέρα με την ομάδα. Ο Χρήστος Γαλιλαίας έχει αφαιρέσει 9 ώρες τη μέρα από τη ζωή του για την ομάδα. Πώς θα μπορούσα να μην ακολουθήσω; Πρέπει να θυσιάσουμε όλοι κάτι από το εγώ μας.

Ο Παρασκευάς Μουρατίδης είναι προσθήκη που θα βοηθήσει πάρα πολύ. Σε μία Ελλάδα που έχει τόση ανεργία, πώς θα μπορέσει ο ταλαιπωρημένος κόσμος να βοηθήσει τον Άρη; Ο Χρήστος Γαλιλαίας είπε ότι αυτό το ταξίδι έχει και τρέλα. Υπάρχει ρίσκο. Είμαστε έτοιμοι, αισιόδοξοι, δυνατοί και με την αλήθεια και τη φερεγγυότητα θα καταφέρουμε στις συμφωνίες μας να πείσουμε τους ανθρώπους ότι είμαστε φερέγγυοι. Πιστεύουμε με τη βοήθεια του Θεού ότι θα τα καταφέρουμε. Θα σηκώσουμε με το γάντι του πολέμου σε οποιονδήποτε ακολουθήσει τακτικές κατά του Άρη.

Με πρωτοβουλία ενός φίλου γνώρισαν τον κ. Παπαϊωάννου και τους κ.κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη, τον κ. Πλιάκη, το Golden Club, τους Παλαιμάχους. Στην εκδήλωση του Νίκου Γκάλη παραμιλούσε όλη η Ελλάδα. Αν δεν ήταν αυτή η εκδήλωση δε θα ερχόταν ο Αθηναίου και ο Γκίκας που είχαν μεγαλύτερες προτάσεις. Αυτός ο μεγάλος παίκτης κατάφερε να εμπνεύσει και τους παίκτες. Αυτή η αύρα και αυτή η ιστορία, όσο υπάρχει αλήθεια, θα μπορέσει να κάνει την ομάδα να ολοκληρώσει το ταξίδι."

Στη συνέχεια Αρβανίτης και Αγγέλου απάντησαν σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις:

Ο κ. Αρβανίτης ρωτήθηκε τι εννοεί με αυτούς που πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και τους κατονόμασε:

«Ήμουν ξεκάθαρος. Αναφέρομαι στον κ. Τζεβελέκη και τον κ. Διαμανίδη. Αυτοί είναι που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες που βρίσκεται η ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Να φέρουν 400.000 ευρώ τον χρόνο να πληρώσουν τα χρέη τους. Αν δεν αναλάβουν τις ευθύνες οι υπεύθυνοι αυτή η διοίκηση δεν θα μπορέσει να συνεχίσει».

Για τον έλεγχο είπε:

«Μόλις τελειώσει η προσπάθεια για το άρθρο 99 στις 7 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά θα ξεκινήσει και ο έλεγχος. Χρειάζεται προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα γιατί είναι εξαιρετικά ευαίσθητο».

Για το άρθρο 99 τόνισε:

  «Ο χρόνος τρέχει και παλεύουμε. Για τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη καλό είναι να μη λέμε πολλά πράγματα, υπάρχουν άνθρωποι θετικοί και αρνητικοί. Ο καθένας κρίνεται. Όταν θα εκδικαστεί η υπόθεση θα φανεί ποιου συναίνεσαν και ποιοι όχι, ποιοι βοήθησαν την ομάδα και ποιοι όχι. Είναι μεγάλο το ποσοστό των πιστωτών με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει αλλά θέλει δουλειά ακόμα».

Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις για να παραμείνει ο Γκάλης κοντά στην ομάδα:

«Ο Νίκος Γκάλης είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο αναξιοποίητο για τον ΑΡΗ. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή και φιλική σχέση. Δεν έχει ξανά γίνει τέτοια εκδήλωση στην Ελλάδα σαν αυτή της 7 Μαϊου. Ασχολήθηκε όλος ο κόσμος με αυτήν. Μου έχει πει αρκετές φορές: «ότι θέλεις παίρνε μου τηλέφωνο και θα είμαι πάντα εδώ». Μία σχέση χτίζεται σιγά σιγά. Ο Νίκος είναι πάντα κοντά στην ομάδα και θα είναι ακόμη πιο κοντά στο μέλλον».

Για τον Παρασκευά Μουρατίδη ο Βαγγέλης Αγγέλου επισήμανε:

«Ήρθε στον Αρη με δική μου πρωτοβουλία. Θα είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του καραβιού. Ό,τι έχει σχέση με την ανάγκη της αγωνιστικής και διοικητικής μέριμνας της ομάδας. Έχει εμπειρία, ήθος και αυτήν την ευθύνη πήρα και την πρότεινα στη διοίκηση και αυτή προχώρησε σ` αυτήν τη συνεργασία που είναι σημαντική».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό μίλησε ο Βαγγέλης Αγγέλου και προανήγγειλε την αποχώρηση του Βεργίνη:

«Προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα βασισμένη στην άμυνα, τη δημιουργία και να κυνηγάμε τις χαμένες μπάλες. Αυτό είναι το DNA του συλλόγου. Έτσι ήρθαν και οι πρώτες μεγάλες επιτυχίες του Αρη. Φέραμε δύο γκαρντ όταν χάσαμε τον Πάσαλιτς.

Όπως μου είπε πολύ σημαντικός παράγοντας, το Άρθρο 99 είναι ευαγγέλιο για τον Αρη. ‘Οταν έγινε συζήτηση με τους μάνατζερ τους είπαμε ότι δε θα συζητάμε "έχω μια πρόταση από κάποιον άλλον". Θα λέμε "θέλω να έρθω στον Αρη ή όχι;". Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε εκτός ο Πάσαλιτς. Δεν τον πήρα τηλέφωνο. Όταν μου είπε ο ατζέντης του έχει πρόταση από τη Γαλλία του είπα ας πάει εκεί.

Απευθυνθήκαμε σε δύο παίκτες που έχουν τα στοιχεία που θέλουμε ασίστ, λάθη και ο Γκίκας και ο Αθηναίου είναι εξαιρετικοί σ` αυτό. Κάναμε δύο πολύ καλές προσθήκες. Στο θέμα του οργανωτικού θα είμαστε καλά.

Από κει και πέρα ήταν κλειδί η παραμονή του Πελεκάνου. Είναι τιμή και τύχη που τον έχουμε. Ο Χαρίσης μπορεί να μας βοηθήσει στα μπλοκ και τα ριμπάουντ. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την παρουσία του Μποχωρίδη στην Εθνική Νέων.

Έχουμε μιλήσει με την οικογένεια και τον εκπρόσωπο του Βεζένκοφ. Περιμένουμε την απάντησή του, δεν εξαρτάται από μας. Περιμένουμε να έρθει μέχρι τις 2 Αυγούστου.Ο Σάσα είχε αποφασίσει να πάει στις ΗΠΑ. Εμείς με έντιμο τρόποξεκινήσαμε μία σειρά συζητήσεων που περιλάμβανε μέχρι και την αποδοχή του να έρθει εδώ ο κόουτς του Εξέβιερ που τον θέλει σαν τρελός! Εγώ μίλησα με τον παίκτη και του είπα ηρέμησε, μακάρι στη ζωή σου να είναι τέτοια τα διλήμματα, είσαι σε μία οικογενειακή ομάδα. Περιμένουμε την απάντησή του. Δε μας κορόιδεψε ούτε ο εκπρόσωπός του, ούτε η οικογένειά του".

Επίσης κάναμε χθες το βράδυ πρόταση στον Βεργίνη για κλειστή διετή συνεργασία που την αρνήθηκε. Πηγαίνουμε στο επόμενο στάδιο. Συζητάμε με 4 παίκτες εκ των οποίων ο ένας θα χρειαστεί ένα σύνολο παικτών για να αποκτηθεί και θα καταθέσουμε την πρόταση μετά την πρώτη εβδομάδα του εφηβικού πρωταθλήματος στο Ταλίν της Εσθονίας».

Για τον κόσμο και την παρουσία του ο Λευτέρης Αρβανίτης τόνισε:

«Χωρίς τον κόσμο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Κακώς πέρυσι ο κόσμος δεν ήταν τόσο κοντά μας όσο θα έπρεπε. Μου είπαν ότι απορροφήθηκαν στο ποδόσφαιρο. Φέτος όλοι υπόσχονται ότι θα είναι κοντά στο τμήμα και σ` αυτό βοήθησε το πώς τελείωσε η χρονιά, τα ματς με τον Πανιώνιο. Η ομάδα πήρε και αγωνιστικό ρίσκο, με την απαγόρευση μεταγραφών και στη διάρκεια της χρονιάς να μην μπορείς να αλλάξεις ούτε ένα αθλητή. Άλλες ομάδες εκτίναξαν τα μπάτζετ τους και τις κερδίζαμε εύκολα, ενώ αυτές δεν πέτυχαν τον στόχο τους».

Για το εμπάργκο της FIBΑ ο πρόεδρος της ΚΑΕ επισήμανε:

«Δυστυχώς χρειάζονται πολλά χρήματα για να άρουμε το εμπάργκο. Αν υπαχθούμε στο άρθρο 99 πιστεύω ότι θα το τελειώσουμε. Δεν έχουμε τη ρευστότητα τη στιγμή που πρέπει. Πρέπει να έχουμε 200.000 ευρώ. Όμως επειδή είδαν ότι την περσινή χρονιά αντέξαμε παρά την πίεση, έχω ενθαρρυντικά μηνύματα από κάποιους πιστωτές. Είναι άδικο αυτό που συμβαίνει και αυτό που κάνουν στον Άρη. Οι περισσότεροι έχουν υπογράψει τεράστια συμβόλαια, έχουν πάρει το 60-70%. Μένει το 30%, τους λέμε κόψε το μισό και δεν το δέχονται. Υπάρχει αθλητής με 400.000, έχει πάρει 330.000 και δε δέχεται να πάρει 35.000 αντί για 70.000. Δεν κάνει πίσω με τίποτα. Αυτό είναι άδικο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου