Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Υπήρχαν όρκοι...


Τα κιτρινόμαυρα συστημικά προβατο - sites κατακλύζει από το πρωί μία είδηση που αλιεύτηκε από το... εγκυρότατο supermarketnews.wordpress.com (και περιέργως δε δημοσιεύτηκε σε κανένα άλλο έγκυρο ηλεκτρονικό site οικονομικών ειδήσεων). Η είδηση αυτή αφορά τη "δικαίωση" Καρυπίδη στη διαμάχη του με την οικογένεια Μαρινόπουλου μιλώντας για "συντηρητική κατάσχεση" της περιουσίας της. Η συνταγή ήταν φυσικά η γνωστή: Copy - paste.

Χωρίς να είμαι γνώστης της νομικής αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μία ηθική δικαίωση (;) του Καρυπίδη και δε σημαίνει "ζεστό χρήμα" κάτι που πιθανώς θα ήταν ωφέλιμο για το σύλλογο μεσομακροπρόθεσμα και φυσικά για τους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζομένους της εταιρείας σούπερ μάρκετ "Αφοί Καρυπίδης". Από την απόφαση όμως κρατώ τις υποχρεώσεις της οικογένειας Μαρινόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση:

Σε περίπτωση ανυπαρξίας ατομικών περιουσιακών τους στοιχείων υποχρεώνεται ο καθένας από τους ανωτέρω (σ.σ. εννοεί τους εκπροσώπους της εταιρείας Μαρινόπουλου) να δώσει τον εξής βεβαιωτικό όρκο επί του Ιερού Ευαγγελίου κατά την ίδια ως άνω δικάσιμο: «Ορκίζομαι ενώπιον του Θεού ότι είναι αλήθεια ότι δεν έχω κανένα περιουσιακό στοιχείο, δεν παρέλειψα να αναφέρω κανένα, κατέβαλα κάθε προσπάθεια για την εξακρίβωση αυτού, δεν έχω δε μεταβιβάσει κανένα μετά την επίδοση της παραπάνω διαταγής πληρωμής, που βεβαιώνει την απαίτηση της πρώτης αιτούσας».

Δεν ξέρω αν αυτός ο όρκος μπορεί να λύσει βέβαια τα προβλήματα ρευστότητας των εργαζομένων της "Αφοί Καρυπίδης" (στον Άρη ως γνωστόν δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα). Τουλάχιστον, ελπίζω πως αυτοί που τα γράφουν ή τα αναδημοσιεύουν είναι πληρωμένοι από τους εργοδότες τους.

Υ.Γ. Μόνο ντροπή μπορώ να νιώσω για τα απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια ενός παράγοντα του Άρη, ειδικά αν αυτός φέρει και τον τίτλο του Προέδρου. Κάποιοι ένιωσαν τέτοια περηφάνια, βέβαια, που τα έβαλαν και σε περίοπτη θέση στα πρωτοσέλιδά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου