Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Οι μίζεροι στη μιζέρια τους και οι υπόλοιποι στο «Nick Galis Hall»!


Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση που εκτυλίσσεται μεταξύ των οπαδών του Άρη για την πολιτική της ΚΑΕ Άρης.


Αρχικά να εκφράσω την άποψή μου (βέβαια ήδη το έκανα σε κάποια fora αλλά όχι μέσω τoυ blog). O Λάσκαρης πρεσβέυει κάτι νέο. Όχι μόνο στον Άρη αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό. Αυτό το νέο ή το στηρίζεις 100% με εποικοδομητική κι όχι ολοκληρωτική κριτική ή δεν το στηρίζεις.

Ο Νικόλαος Λάσκαρης θέλει να προστατέψει την επένδυση που έχει κάνει εφαρμόζοντας το νέο αθλητικό νόμο. Μας... αρέσει η Ντόρτμουντ, το ξένο ποδόσφαιρο, το ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ και το ΝΒΑ, θέλουμε να γίνουμε σαν αυτούς αλλά δε θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα.

Να είμαστε ξεκάθαροι. Σ' αυτή την προσπάθεια τα περιθωριακά στοιχεία δεν έχουν θέση στο γήπεδό μας. Εγώ θέλω δύο πράγματα από το Λάσκαρη:

1. Να προστατέψει την ομάδα από τους μπαχαλάκηδες. Με ΑΜΚΑ; Με ΑΦΜ; Με τσιπάκι στο κούτελο; Όπως αυτός επιλέξει.

2. Να προστατέψει την ομάδα από την ΕΟΚ και την ΚΕΔ. 50-50 παντού.

Μετά μπορεί να χτίσει πάνω σε αυτά τα θεμέλια επενδύοντας κι άλλα χρήματα.

Το επιχείρημα περί... φακελώματος στερείται σοβαρότητας και διατυπώνεται ή από ηλίθιους ή από ανθρώπους που θέλουν να αποδομήσουν τις στρατηγικές επιλογές Λάσκαρη. Όλη η ζωή μας είναι φακελωμένη, κάθε μέρα γράφουμε στο facebook δηλώνοντας που βρισκόμαστε, που δουλεύουμε, τι φοράμε, τι πηδάμε μιλάμε στα τηλέφωνα, χρησιμοποιούμε εφαρμογές τους. Όλοι μπορούν να μάθουν ανά πάσα στιγμή τις τραπεζικές μας κινήσεις, τι φόρο πληρώνουμε, το ιατρικό μας ιστορικό, που ταξιδεύουμε, τι ρούχα φοράμε, αν είμαστε υγιείς,, τι αμάξια και τι οπαδικές προτιμήσεις έχουμε και μας... πειράζει αν δώσουμε το ΑΜΚΑ (που ουσιαστικά δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ - δεν είναι ούτε καν ΑΦΜ) στην ΚΑΕ; Και γιατί;

Μα για να προστατευτεί η ομάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η κριτική ασκείται από όσους θέλουν να παραμείνουν όλα ίδια και στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά κυρίως στον Άρη. Αυτούς που δεν τους ενοχλούν οι κλίκες, και η καμαρίλα που υπάρχουν στον υπόλοιπο σύλλογο, αυτούς που έμαθαν να εφαρμόζουν, σαν κακομαθημένα παιδάκια της μαμάς τους, τα πιστεύω τους ετσιθελικά. Δεν τους ενοχλεί ο Άρης στη Γ' Εθνική και απειλούν με... αποχή από το γήπεδο αν δε γίνει το θέλημά τους.

Μήπως πριν μιλήσουμε λοιπόν για την κερκίδα στο μπάσκετ που πρέπει να είναι αντάξια της ομάδας και της τεράστιας ιστορίας της θα πρέπει να προβληματιστούμε για την κερκίδα στο ποδόσφαιρο που πέρυσι εκτός από ένα παιχνίδι η προσέλευση ήταν απογοητευτική; Ή ακόμα για το πως θα φτιαχτεί ποδοσφαιρική ομάδα αντάξια της ιστορίας του Άρη σε κατηγορία αντάξια του μεγέθους του;

Ένα καλοκαίρι πέρασε αναίμακτο, ο Άρης και ο λαός του ανεβαίνουν δεύτερη συνεχόμενη φορά έναν ποδοσφαιρικό Γολγοθά και μας φταίει το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του Κοντονή ή οι τσουχτερές τιμές (που έπεσαν τελικά καθώς ο Λάσκαρης αφουγκράζεται τα δίκαια αιτήματα) στο μπάσκετ;

Οι μίζεροι στη μιζέρια τους λοιπόν και οι υπόλοιποι στο «Nick Galis Hall» όπου ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με αεκ και παναθηναϊκό. Δύο παιχνίδια πολύ κρίσιμα αγωνιστικά από τα οποία θα βγούνε όμως και χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα κι όχι μόνο.

2 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτα στο κειμενο σας
    Ο ανθρωποσ Λασκαρης πρεπει να προστατευτει με καθε τροπο,τουλαχιστον μεχρι να φανερωθουν ολες οι προθεσεις του.
    Αν και απ οτι φαινεται το ξεκινημα του σαν επενδυτης φαινεται αρκετα σοβαρο.
    Πρεπει νσ δειξει ολος ο κοσμος ΤΟΥ ΑΡΗ,στον χωρο του αθλητισμου, αλλα και στον ιδιο τον Λασκαρη οτι μπορει να προστατευσει και το αθλημα και τον ιδιο.
    Και φυσικα την επενδυση του αλλα και πανω απ ολα τον ιδιο ΤΟΝ ΑΡΗ.
    Αν και διαφωνω σε καποια κειμενα που γραφετε σ αυτο ομολογω οτι συμφωνω απολυτα.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. βλακειες γραφεις φιλε....αυτο με το ΑΜΚΑ ειναι μια μλκια κ μιση κ δεν ειναι επιλογη του Λασκαρη αλλα του Κοντωνή κ ουτε στην ΚΑΕ το ηθελαν καθως τους προκαλει προβληματα στην διαθεση των εισητηριων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή