Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

«Ντόμπρα» επιλογή;


Ο Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Άρη και το blog εξετάζει τα υπέρ και τα κατά της επιλογής Καλαϊτζίδη για την «επόμενη μέρα» στον πάγκο του Άρη.

Ο Ντομπρασίνοβιτς είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ίσως όχι της κατηγορίας. Ξέρει όμως από πρώτο χέρι τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα ήταν κι αυτός ποδοσφαιριστής τον κάνει πιο προσιτό και οικείο στους παίχτες που θα προπονεί αφού σίγουρα αντιλαμβάνεται καλύτερα τις ανάγκες τους.

Επιπλέον ο Ντομπρασίνοβιτς είναι νέος, φέρελπις και σίγουρα με όνειρα για δουλειά και αποτελέσματα. Ταυτόχρονα είναι, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, καταρτισμένος κατέχοντας άδεια άσκησης του επαγγέλματος από την UEFA, όπως βέβαια οι περισσότεροι νέοι προπονητές. Αυτός είναι κι ο λόγος που αν και αλλοδαπός μπορεί να εργαστεί ως πρώτος προπονητής του Άρη.

Ο Ντομπρασίνοβιτς είναι γνώστης του επικεφαλής του τμήματος Καλαϊτζίδη και το αντίστροφο από τις κοινές τους θητείες στη Βέροια και την Κύπρο. Έτσι, είναι απίθανο να υπάρξει κάποια μελλοντική σύγκρουση μεταξύ τους που θα δημιουργήσει κινδύνους στο αγωνιστικό τμήμα και πιθανές αναταράξεις στο σύλλογο. Ο Άρης δεν αντέχει, άλλωστε, κι άλλη αλλαγή προπονητή.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντομπρασίνοβιτς δεν είναι το όνομα που περίμενε η πλειοψηφία του κόσμου του Άρη για αντικαταστάτη του Πάουλο Κάμπος. Βέβαια, λογικά θα ήταν απίθανο να εργαστεί ένας καταξιωμένος προπονητής στον Άρη της Γ' Εθνικής έχοντας ως Πρόεδρό και προϊστάμενό του ένα... συνάδελφό του χωρίς πολλές επιτυχίες στην καριέρα του όπως τον κ. Καλαϊτζίδη.

Επιπλέον, ο κυπροποιημένος προπονητής είναι άπειρος έχοντας όμως κάποιες ποδοσφαιρικές παραστάσεις που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις μίας ομάδας Γ΄ Εθνικής προερχόμενος μάλιστα από μία μεγάλη σχολή, αυτή της Γιουγκοσλαβίας. Ο Ντομπρασίνοβιτς θα κάνει... πρακτική (θεωρητικά ή ουσιαστικά ως πρώτος προπονητής) σε μία ομάδα που έχει πολλές απαιτήσεις με έναν κόσμο που «βράζει», έχοντας έναν και μοναδικό στόχο. Θα κάθεται σε μία «ηλεκτρική» καρέκλα και στον πάγκο μίας ομάδας που έχει σχεδιάσει άλλος γι αυτόν. Αν δεν προσδώσει τη δική του φιλοσοφία κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως εντολοδόχος του Καλαϊτζίδη και να πληρώσει επιλογές άλλου.

Ο Ντομπρασίνοβιτς πάντως δεν μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχες περιπτώσεις άπειρων προπονητών όπως ο Αναστασίου του Παναθηναϊκού της Superleague και του Αλαφούζου και ο Δέλλας της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη. Δε θα έχει τη στήριξη από τέτοια οικονομικά και παραγοντικά μεγέθη ενώ οι δύο προαναφερθέντες προπονητές έχουν εργαστεί σε κορυφαίο επίπεδο και ως ποδοσφαιριστές. O Aναστασίου είχε μάλιστα εργαστεί και ως βοηθός προπονητή σε ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός με δάσκαλο το Χένκ Τεν Κάτε.

Ο Πάουλο Κάμπος δεν απομακρύνθηκε... «ντόμπρα». Η επιλογή Καλαϊτζίδη που φαίνεται πως έγινε πριν από αρκετό χρονικό διάστημα, «ντόμπρα» ή με ιδιοτελή κίνητρα, καλή ή κακή, θα κριθεί από τα αποτελέσματα. Η ομάδα πρέπει να ενισχυθεί με ουσιώδεις μεταγραφές ώστε να ισχυροποιηθεί και η θέση του Ντομπρασίνοβιτς και να έρθει η πολυπόθητη και αυτονόητη άνοδος στη Β' κατηγορία. Το αρνητικό είναι ότι ο νέος προπονητής της ομάδας μας δε θα έχει πίστωση χρόνου καθώς το πρωτάθλημα και ο Άρης βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.

ΥΓ. Ο μπασκετικός Άρης εκπέμπει SOS. Η διοίκηση της ΚΑΕ επειγόντως πρέπει να αναζητήσει λύσεις χρηματοδότησης του "99" ώστε να αναπτυχθεί απερίσπαστος ο Άρης σε αγωνιστικό επίπεδο. Όπως είχαμε τονίσει εξαρχής και για τον ποδοσφαιρικό Άρη που τότε ήταν σε διαδικασία υπαγωγής στο "99" ένας ισχυρός χρηματοδότης μπορεί να δώσει λύσεις σε οικονομικό επίπεδο. Αγωνιστικά η ομάδα βρίσκεται στο στόχο της ενώ την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει τον «κωλοτούμπα» σύλλογο που επιθυμεί να κερδίζει εκτός αγωνιστικού χώρου.

ΥΓ2. Η κίνηση του Γιάννη Ιωαννίδη να παραβρεθεί απόψε στο Παλέ χωρίς να ακολουθεί εκλογική αναμέτρηση στην οποία θα είναι υποψήφιος μόνο θετικά μηνύματα μπορεί να δώσει. Είναι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να κάνει το όνειρο κάθε απλού αρειανού πραγματικότητα παραμερίζοντας τους... παρατρεχάμενους και προσελκύοντας έναν οικονομικά ισχυρό παράγοντα που θα τον πλαισιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου