Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Kαλοτάξιδο!


Σήμερα είναι μία μεγάλη ημέρα για τον Άρη και τους φιλάθλους του καθώς αποκτά και πάλι ένα "δικό" του μέσο μετά την αναστολή λειτουργίας των "Αθλητικών Νέων" και των "Αθλητικών Νέων των Συντακτών."

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μέσα που είχαν τον ίδιο "κιτρινόμαυρο" χαρακτήρα (Αρης FM, Αθλητικά Νέα) το Yellow Radio εμφανίζεται στην πιο δύσκολη περίοδο της 100ετούς ιστορίας του συλλόγου, ενώ το "φορτίο" της ευθύνης για ενημέρωση του κόσμου του Άρη είναι βαρύ. 

Ο κόσμος του Άρη, μετά την ανάπτυξη των μέσων που είτε ζούσαν παρασιτικά εις βάρος του συλλόγου (Άρης FM) είτε είχαν "σταμπαριστεί" (Αθλητικά Νέα), ζει σε μία ραδιοφωνική και επικοινωνιακή... έρημο όπου έχει να επιλέξει μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης. Το "Yellow Radio" όπως φαίνεται έρχεται να ταράξει αυτά τα λιμνάζοντα ύδατα κάνοντας το πρώτο βήμα για ένα δυνατό αρειανό μέσο.

Αρχικά το "Υellow Radio" θα είναι διαδικτυακό ενώ οι ιθύνοντες του σταθμού δεν κρύβουν την επιθυμία τους κάποια στιγμή να "μεταφερθεί" και στα FM. Το πρόγραμμά του θα εκπέμπει μέσω της ιστοσελίδας του ραδιοφώνου (yellowradio.gr).

Τα πλεονεκτήματα του ιντερνετικού ραδιοφώνου σε σχέση με το συμβατικό έχουν να κάνουν κυρίως με το κόστος του που είναι μικρότερο αλλά και με την ελευθερία του λόγου που παρέχει. Ταυτόχρονα είναι όλο και μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που ακούν ακόμα και συμβατικό ραδιόφωνο μέσω ίντερνετ όταν έχουν πρόσβαση, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Βέβαια πολλές φορές δεν είναι πρακτικό (όταν για παράδειγμα είσαι στο αυτοκίνητο ή δεν έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ) ενώ δε δίνει και πολλές δυνατότητες για διαφημιστικά έσοδα. Το μέλλον, όμως, του ραδιοφώνου είμαι πεπεισμένος ότι βρίσκεται στο ίντερνετ. Οι φίλοι του Άρη πρέπει να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια ή τουλάχιστον να ακούσουμε και να κρίνουμε, θετικά η αρνητικά.

Τα εύσημα για την πρωτοβουλία αυτή πάνε στους εμπνευστές της ιδέας αλλά και σε αυτούς που θα διαθέσουν χρόνο για εμάς και τον Άρη, τους συντελεστές του σταθμού. Αυτοί θα είναι οι Γιώργος Βαβούρας, Δημήτρης Ζαφειρίου, Κώστας Θεοδωρίδης, Μιχάλης Ιγνατιάδης, Αργύρης Καρακίτσας, Γιάννης Λυσίκατος, Άρης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Ραγκάτσης, Τάσος Σκαρλής και Δημήτρης Χατζηαθανασίου.

Από σήμερα υπάρχει στην κορυφή του blog μας και bannerάκι με το οποίο θα μπορείτε απευθείας να ακούτε το πρόγραμμα του "Yellow Radio". To πρόγραμμα βρίσκεται εδώ.

Εμείς ευχόμαστε το Yellow Radio να είναι ο Βαρδάρης που θα διώξει το ραδιοφωνικό νέφος από την Πόλη του Θεού. Συντονιζόμαστε λοιπόν σήμερα στις 18:00 στο yellowradio.gr.

1 σχόλιο: